26.3.2017

Lindsten & Nieminen: "Nopeus on joukkueemme vahvuus"

Lauantai-illan ottelu oli mustavalkoista näytöstä ja joukkue puhkuu itseluottamusta. Maanantaina matka jatkuu Helsinkiin pudotuspelisarjan neljänteen kohtaamiseen. Keskiviikkona pelikiertue palaa Turkuun.

TPS:n ja HIFK:n kolmas kohtaaminen lähti tulisesti käyntiin, kun Patrik Virta huudatti maalisummeria jo ennen ensimmäisen minuutin täyttymistä.

– Maali oli todella hyvä lähtö otteluun. Se antoi virtaa ja oikeastaan koko suunnan tälle pelille, hyökkääjä Otto Nieminen analysoi salamamaalin vaikutuksia.

Illan toinen osuma kirjattiin myös ensimmäisen erän tilastoihin, kun Jasper Lindsten karkasi alivoimalla maalintekoon.

– En tiedä, mitä vastustajalla tai kenelläkään muulla pelaajalle kävi mielessä. Pääsin ihan vapaasti läpiajoon ja en edes tiennyt, että olimme Harri Tikkasen kanssa kahdestaan maalivahtia vastaan. Ihan hyvä, että hän ei huutanut mitään, vaan antoi ihan rauhassa tehdä maalin, Lindsten kertoo ensimmäisestä playoffs-osumastaan.

Toisessa erässä TPS pelasi useampaan otteeseen ylivoimalla. Erän ainut maali nähtiin kuitenkin tasakentällisellä, kun Otto Nieminen teki playoffs-uransa ensimmäisen osuman.

– Tilanne tuli vähän puskista. Kiekko tuli päädystä ja Topi Taavitsainen sai siihen vähän osumaa. Yritin vain nopeasti saada kiekon maalille. Se ei ehkä ollut paras laukaus, mitä minulta on tullut, mutta välillä nekin menee sisään. Pitää olla tyytyväinen, Nieminen purkaa maalitilannetta.

Kolmannessa erässä TPS pelasi puolustusvoittoisemmin. HIFK tuli kuitenkin kovaa ja kavensi tilanteen 3-1:teen. Lopullisen niitin ottelulle löi maalinteon aloittanut Virta, joka pussitti kiekon tyhjään häkkiin ottelun viimeisillä hetkillä.

– Tämä oli hyvä ottelu. Se oli nopea ja fyysinen ainakin meidän osalta ja vastustaja alkoi sitten pikku hiljaa hyytymään. Me tulimme ensimmäisessä erässä kovaa päälle, eikä vastustaja pystynyt vastaamaan siihen. Pidimme johtoaseman hyvin, Lindsten vetää ottelun yhteen.

Sekä Lindsten että Nieminen kiittelevät yleisön tukea.

– Kyllähän se on ihan eri asia, onko katsomossa 7 000 vai 11 000 katsojaa. Siitä pitää antaa tosi paljon kiitosta. On upeata pelata niin ison yleisön edessä ja siitä saa varmasti jokainen lisää virtaa. Tosi hieno fiilis, Nieminen pukee tuntemuksiaan sanoiksi.

Nieminen_pieni.jpg

Maanantaina ryöstöretkelle pääkaupunkiin

Seuraavaksi matka jatkuu Helsinkiin, jossa edessä on ottelusarjan neljäs osaottelu. Edellisellä kerralla voitto jäi pääkaupunkiin.

– Ottelusarja on ollut tasainen ja HIFK on ollut odotetun fyysinen. Nyt meidän täytyy pitää tämä taso, mikä on ollut kotona ja viedä se Nordikselle, ettei käy niin kuin viimeksi, Nieminen pohtii.

Lindsten on lähdössä matkaan hyvillä mielin.

– Yleensä se on niin, että se joka voittaa kolmannen pelin, voittaa koko sarjan, hyökkääjä ennustaa hymyillen tulevaa.

Pelit käyvät ottelusarjan vanhetessa vaikeammiksi ja tunteet kuumenevat. Lauantai-illan ottelussa nähtiin sarjan ensimmäinen suihkukomennus, kun HIFK:n Matt Generous sai pelirangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä.

– Peleissä on ollut sopivaa fyysisyyttä. Tunnelma ei ole ihan vielä mennyt yli ja toivottavasti ei tule menemäänkään, ei ainakaan meidän puolelta. HIFK:n äijille voi tulla vähän hermokohtauksia. Totta kai pelit muuttuvat vaikeammaksi, kun kaikki alkavat oppia toistensa pelityyleihin, mutta kyllä me olemme niskan päällä, Lindsten lataa.

TPS on pelannut koko kauden vakuuttavaa kiekkoa, eivätkä pudotuspelit ole tehneet sääntöön poikkeusta. Hyökkääjäparivaljakon mielestä viilattavaa löytyy vain pienistä yksityiskohdista.

– Meidän vahvuutemme on taisteluluonne. Äijät heittäytyvät kiekon eteen ja menevät taklauksien alle vaikka olisi kuinka pieni pelaaja. Lisäksi meillä on sopiva määrä taitoa ja olemme nopeasti luisteleva joukkue, Nieminen kertoo.

Myös Lindsten antaa pelikavereilleen kiitosta nopeudesta.

– Riistämme kiekkoja hyvin eikä vastustajan kuusi pakkia tule jaksamaan sitä painetta enää kauan.

Viime kaudella playoffs-debyyttinsä tehnyt Nieminen on pelannut yhteensä 11 pudotuspeliottelua, joista tehoja on kertynyt 1+1=2. Tällä kaudella ensimmäiset playoffs-ottelunsa korkanneen Lindstenin tehot näyttävät samaa.

– On ollut ihan nättiä. Yleisömäärät ovat isoja ja hallit täynnä. Kyllä tämä on jääkiekkoilijan parasta aikaa, nuori hyökkääjälupaus kuvailee tunnelmiaan pudotuspeleissä.

lindsten3_pieni.jpg