19.10.2016

Koko Suomen Palloseura

Toisen erän lopussa se vihdoin tapahtuu. TPS iskee avausmaalinsa, ja Hunajata pauhaa Turkuhallin kaiuttimista. Huomio kiinnittyy kulmassa istuvaan noin viidenkymmenen hengen porukkaan, joka riehaantuu välittömästi.

Kyseessä on ryhmä TPS:n etäkannattajia, jotka ovat matkanneet yhteensä noin tuhat kilometriä päästäkseen katsomaan suosikkijoukkueensa otteita.

– Mitä lähemmäs Turkua tultiin, sitä korkeammalle fiilis nousi. Onhan tämä vähän kuin toiseen kotiin tulisi. Hunajata raikui aika komeasti jo bussissa, kertoo ryhmän puuhamiehenä toimivaTeemu Mattola.

Raahessa asuva Mattola on itse ollut TPS:n kannattaja jo pienestä pojasta. Hänellä ei kuitenkaan ole muita siteitä Turkuun. Tässä kohtaa on pakko kysyä, mikä saa Raahessa asuvan lapsen kiinnostumaan TPS:stä.

– Kaikki juontaa juurensa 90-luvun alkupuolelle. Silloin ei ollut kuin TPS ja Jokerit, ja silloin se valinta tehtiin. TPS:ssä oli jotain, mikä pikkupojan silmää miellytti. Sillä tiellä ollaan edelleen, Mattola hymyilee.
Kärppien hallitsemassa maakunnassa TPS-fania katsotaan usein varsin oudoksuvasti.

– Eihän sitä moni ymmärrä. Aika usein kannustetaan sitä oman maakunnan joukkuetta. Meillä päin Kärpät on se juttu. Oikeassa kannattamisessa ei kuitenkaan ole kyse maakunnista, perheensä kanssa Turkuun tullut Mattola huomauttaa.

Turun reissu on porukalle jo kolmas yhteinen. Ensimmäiset kaksi kannattajamatkaa järjestettiin viime kaudella. Tälläkin kaudella on tarkoitus tehdä vielä ainakin toinen.

– Haluamme osoittaa, että emme tyydy puoleen Suomeen, Mattola viittaa useasti mainittuun puolen Suomen Kärppiin.

– TPS on koko Suomen seura, ei vain turkulaisten.

Lue koko juttu TS KIEKOSTA.