6.3.2017

Kakkossijasta taistellaan loppuun asti

TPS:n vieraspeliviikko alkaa tiistaina Lahdessa, kun joukkue kohtaa Pelicansin. Torstaina matka jatkuu Ouluun Kärppien vieraaksi. Panokset ovat molemmissa peleissä korkealla, kun TPS taistelee kakkossijasta ja Pelicans sekä Kärpät suorasta playoffs-paikasta.

TPS otti lauantaina näyttävän päänahan, kun sarjakärki Tappara kaatui komeasti 21. Puolustaja Elmeri Erosen mielestä voiton tiukassa pelissä ratkaisi maltti.

– Pelaaminen oli aikamoista shakkia, sillä molemmat kyttäsivät toistensa virheitä koko ajan. Hallissa oli myös hyvä tuki, paljon katsojia ja hyvä meininki. Se auttoi nostamaan omaa tasoa ja uskon, että se siivitti meidät voittoon, Eronen kiittelee yleisöä.

Edeltäneessä Ilves-pelissä sairastuvalta kokoonpanoon palannut Erik Thorell piti voittoa todella tärkeänä neljän ottelun tappioputken jälkeen. Hyökkääjän mielestä joukkueen peli on tappioista huolimatta luistanut koko ajan.

– Olimme vain vähän epäonnekkaita. Hävisimme kaksi ottelua jatkoajalla eli kyse oli pienistä yksityiskohdista. Mielestäni olemme pelanneet hyvin, ruotsalaishyökkääjä toteaa.

Pelicansin lento poikki

TPS pelaa tiistaina vieraissa Pelicansia vastaan. Joukkue on osoittautunut mustavalkoisille vaikeaksi vastustajaksi, sillä lahtelaiset ovat vieneet tämän kauden kaikki kohtaamiset nimiinsä. Edellinen ottelu pelattiin vajaa kaksi viikkoa sitten Turussa, jossa vierasjoukkue nousi jatkoajalla 12-voittoon. Thorellin ja Erosen mielestä joukkueiden välinen kilpa on ollut tiukka.

– Viime pelissä he tekivät maalin aivan viimeisillä minuuteilla ja he ovat voittaneet kaksi peliä jatkoajalla. He ovat hyvä joukkue ja meidän täytyy voittaa tiistaina, Thorell kertoo.

– Ei Pelicans muita joukkueita ihmeellisemmin pelaa, siitä on vaan tullut vähän sellainen peikko meille. Ei auta miettiä historiaa, täytyy vaan pelata omaa peliä ja siirtää katse seuraavaan peliin, Elmeri "Kissa" Eronen miettii ja jatkaa:

– He tulevat kotikentällä varmasti kovaa päälle. Heidän heikkoutensa on puolustuksessa, joten sinne pitää saada painetta. Pitkien hyökkäyksien ja kärsivällisen työn kautta tulee lopulta ansaittu voitto.

Pelicans on sarjataulukossa 7. sijalla ja sillä on kasassa 85 pistettä. Joukkue on vielä tiukasti kiinni taistossa viimeisestä suorasta playoffs-paikasta, sillä se on vain kaksi pistettä jäljessä yhden pelin enemmän pelannutta Porin Ässiä. Myös perästä kuuluu, sillä yhden pelin enemmän pelannut Kärpät hengittää niskaan pisteen takaa.

– En usko, että pisteet ovat tärkeämpiä heille, koska me todellakin haluamme pitää kakkossijan nimissämme, jotta saamme kotipeliedun. Ottelu on iso peli molemmille joukkueille, Thorell arvioi.

thorell_pieni2.jpg

Oulussa tarjolla playoff-tunnelmaa

Pelicans-ottelun jälkeen TPS-miehistö suuntaa kohti pohjoista. Keskiviikkona vietetään välipäivää Jyväskylässä ja torstaina matka jatkuu Ouluun. TPS otti joukkueiden kauden kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa tililleen täydet kolme pistettä lukemin 32 ja 40, mutta kolmannessa pisteet menivät jakoon Kärppien voittaessa jatkoajalla 6–5. Ennen viimeistä mustavalkoisten kohtaamista Kärpillä on tiedossa vierasottelu HPK:ta vastaan tiistai-iltana.

– Viimeiset runkosarjan pelit ovat kovia, koska kaikilla on panoksia peleissä. Luulen, että tulemme näkemään Oulussa kaksi kovasti töitä tekevää joukkuetta, Thorell enteilee tulevaa.

Kärpillä on vielä mahdollisuus suoraan playoffs-paikkaan, mutta se ei ole enää joukkueen omissa käsissä. Kausi on ollut vaisu, sillä edellisellä kahdella kaudella joukkue on ollut runkosarjan päätyttyä kahden parhaan joukossa. Erosen mielestä oululaiset ovat kuitenkin nostaneet tasoaan koko kauden.

– Heidän otteensa ovat parantuneet koko ajan ja he ovat alkaneet ihan tosissaan pelata suorasta playoff-paikasta. Joukkueessa on tosi taitavat hyökkääjät, joten siinäkin pelissä pitää olla hereillä. Ottelua voisi sanoa tasoltaan jopa playoff-peliksi, panokset ovat niin kovat.

Kärpät-ottelun jälkeen runkosarja on TPS:n osalta kahta ottelua vaille paketissa. Thorellin mielestä kausi on ollut tähän mennessä hyvä.

– Mielestäni nostamme tasoa koko ajan. Tottakai yritämme voittaa niin paljon kuin mahdollista. Sarjassa on paljon hyviä joukkueita ja etenemme yksi peli kerrallaan. Mutta olemme hyvä joukkue ja mitä tahansa voi tapahtua.

Eronen odottaa playoffs-pelejä viime kautta paremmissa tunnelmissa.

– Viime kausi oli vähän vuoristorataa, joten nyt on vähän paremmat fiilikset lähteä jatkopeleihin. Joukkue on parempi kuin viime kaudella. Pelejä on kuitenkin jäljellä ja vielä taistellaan kakkossijasta runkosarjassa. Kun se on ohi, voi keskittyä kunnolla playoff-peleihin, puolustaja kuittaa.

eronen_pieni2.jpg