24.3.2017

Julius Vähätalo: ”Kovaa päälle kotiareenalla”

Kevät etenee, kelit ja pelit paranevat. Ulkona astelukemat ovat vielä alhaisia, mutta jos lämpöä halajaa, niin on suositeltavaa marssia Gatorade Centeriin lauantaina todistamaan tulikuumaa ottelusarjaa TPS:n ja HIFK:n välillä.

Nyt on huudatettu kansaa kertaalleen kummankin joukkueen kotihallissa, voitot ovat tasan 11. Ensimmäisen ottelun TPS vei varmoin ottein lukemin 41, mutta toisessa ottelussa HIFK pelasi piirun verran paremmin ottaen kotivoiton 31. Ensimmäinen erä oli TPS:ltä tahmea, minkä seurauksena vastustaja teki kaksi maalia erässä.

– Ehkä ei oltu ihan valmiita siihen, mitä se peli vaati. Kun kotikentällä pelattiin tosi hyvin, niin tuudittauduttiin liikaa siihen, että se kantaa seuraavassakin ottelussa. Tietysti on myös aina vaikeampi pelata vastustajan kotiareenalla, ”Vahdon taikuri” Vähätalo ruotii.

Joukkueen usko sarjavoittoon ei järky häviöstä huolimatta, eikä edes kriitikoiden kannata heittää kirvestä kaivoon. Vaikka toinen voitto perätysten heti alkuun olisikin lyönyt lisää vettä kiukaalle mestaruusjahdin kannalta, on hyvä muistaa, että tappio opettaa enemmän kuin voitto. Niin harmillinen kuin häviö olikin, se herätti joukkueen taistelemaan entistä lujemmin.

– Totta kai, kun häviää pelin, tulee pieni raivo ja halu näyttää seuraavassa pelissä. Varsinkin, kun päästään vielä pelaamaan seuraava ottelu kotona huomenna. Tietysti aina mieluummin voittaa, mutta täytyy nähdä tappiossakin ne hyvät asiat.

Juuri viime ottelupäivänä 22 vuotta täyttänyt Vähätalo on sitä mieltä, että hänellä itsellään ensimmäinen ottelu sujui toista paremmin. Hän analysoi, että pitäisi saada haastettua kiekon kanssa enemmän. Joukkuetasolla Vähätalon mukaan paketti pysyi hyvin kasassa toisessa ja kolmannessa erässä, eikä suuria muutoksia lauantain otteluun tarvitse tehdä.

– Selvää on, että ensimmäinen erä pitää pelata paremmin. Muutoin riittää, että parannetaan pienissä asioissa, esimerkiksi aloituksia ollaan nyt käyty läpi. Niihin täytyy keskittyä enemmän kuin tavallisesti. Lähdemme kolmanteen kamppailuun samalla asenteella kuin ensimmäiseenkin, eli kovaa päälle kotiareenalla.

Vähätalolla on tilillään kuusi pelattua playoff-ottelua viime kaudelta. Yleisesti pudotuspelit nuori hyökkääjä kokee hieman runkosarjaotteluita jännittävämmiksi ja fyysisemmiksi.

– Jännitys on hyväkin asia, koska silloin on tavanomaistakin enemmän hereillä kaukalossa. Kuten tappiollinen ottelukin, myös jännitys kannattaa kääntää positiiviseksi.

– Playoff-sarjojen aikana syntyy joukkueiden välille taistelupareja. Taklaukset ajetaan aina loppuun asti, ja koitetaan antaa vastustajalle mustelmia. Kyllä sen huomaa, että pelataan monta peliä peräkkäin toista joukkuetta vastaan.

Vähätalo korostaa, että HIFK on kova vastus, eikä sitä missään tapauksessa saa aliarvioida. Lauantaina on tosi kyseessä.

– Tulevaa ei voida miettiä. On elettävä hetkessä ja annettava tässä ottelusarjassa kaikkemme. Peli kerrallaan lähdetään täysillä voittamaan.

Edellisestä mestaruudesta on jo useampi vuosi. Nyt koko joukkueesta huokuu, että TPS on päättänyt tällä kaudella tuoda mestaruuden Turkuun.

– Kaikki tietävät, että siihen on loistavat mahdollisuudet. Olimme runkosarjassa toisia, ja runkosarja-ykkönen Tapparakin on kaadettu monta kertaa. Meidän pitää vain saada se oma paras peli kuntoon, niin mikä tahansa on mahdollista.

Toista kiinnitystä matkalla mestaruuteen haetaan Gatorade Centerissä lauantaina. Lippuja on myyty lauantaihin mennessä ennakkoon yli 9000 kappaletta, joten täysi tupa alkaa näyttää jopa todennäköiseltä. Näitä karkeloita et halua jättää väliin, hanki lippusi nyt!

TPS – HIFK (3. IV-finaali) Gatorade Centerissä lauantaina 25.3. klo 17.00.

Liput Ticketmasterista!

img_4786_20170304_1.jpg