10.11.2016

Julius Vähätalo kellisti JYPin

JYP-TPS 1-3

Kovia temppuja 21-vuotiaalta Julius Vähätalolta ja voittokantaan palanneelta TPS:ltä.

TPS:n kova temppu oli se, että se oli ensimmäinen joukkue tänä syksynä, joka vei täydet pisteet Hippokselta. Itse asiassa pitää mennä viime helmikuulle saakka, että joku porukka on kolme pistettä Jyväskylästä raapaissut.

Ja sitten Vahdon miehen Vähätalon temppuun. Vasta neljättä liigaotteluaan tällä kaudella pelanneelta kolmosketjun laiturilta onnistui maalitilin avaus hienoon paikkaan.

Kolmannen erän loppuhetkillä Vähätalo luikahti JYPin maalille ja pääsi vapaasti pussittamaan toisen nuoren miehen Jasper Lindstenin makoisasta esityöstä.

– Lindsten kiersi maalin ja katoin, että siinä vois olla paikka. En tiedä, koittiko suoraan vai yrittikö syöttää, pohdiskeli Vähätalo.

– Talenttipelaaja pääsi vaikean syksyn jälkeen näyttämään. Jatkon kannalta tekee hyvää hänelle ja itseluottamusta tulee varmasti, totesi valmentaja Ari-Pekka Selin.

Detroitin varaama isokokoinen hyökkääjä Julius Vähätalo on joutunut hakemaan vauhtia A-nuorten liigasta ja mestiksen Tutosta. Nyt suunta on ylöspäin.

– Julle KHL:ään, hihkuu ohikulkeva Jonne Virtanen.

– Mitä se sanoi? kyseli Vähätalo. Kuultuaan Jonnen visiosta, oli ratkaisija heti valmis avaamaan tulevaisuuttaan.

– Tottakai tavoitteena on päästä ulkomaille pelaamaan. Tällä hetkellä tavoite on kuitenkin päästä vakiinnuttamaan paikka liigamiehistössä.

Lue koko otteluraportti TS Kiekosta.