7.12.2016

Jerry Ahtola: "Yleisö täytyy ansaita"

Viime viikon parin vierasottelun jälkeen TPS nauttii kotikenttäedusta, kun Jukurit luistelevat toistamiseen viikon sisällä turkulaisia vastaan torstaina 8. joulukuuta. Kyseisessä ottelussa juhlistetaan itsenäisyyspäivää, ja ennen pelin alkua kuullaan Finlandia-hymni. Lauantaina 10. joulukuuta saadaan tupsukorvia Turkuun Ilveksen vieraillessa Gatorade Centerissä. 

Ahtola_muokattu1.jpg

Torstaina 8. joulukuuta TPS kohtaa jälleen Jukurit, joka on sarjataulukossa sijalla 5. Mikkeliläisten ensimmäinen kausi Liigassa lähti hienosti käyntiin, mutta viime aikoina moottori on alkanut hieman yskähdellä. Kotiareenalla Mikkelissä viikingit ovat maistaneet tappion karvasta makua jo viidesti putkeen. Jukurien ylivoimaprosentti on kuitenkin mukavat 20,22%.

Turkulaiset kohtasivat Jukurit viimeksi alle viikko sitten Mikkelissä. TPS:n hyökkääjä Jerry Ahtola kertoo, että viime kohtaamisen jälkeen Jukurit eivät pääse yllättämään.

– Jukurit aloittivat kovalla paineella, ja jäätiin heti vähän jalkoihin 1. erässä. He tulevat varmasti torstainakin kovaa päälle. Kävimme jo yhdessä läpi Jukureiden peliä, ja uskon, että kaikki tietävät, mitä on tulossa, Ahtola toteaa.

Ahtola nostaa esiin oman pelin tärkeyden.

– Tärkeintä on lähteä heti kunnolla mukaan, ja keskittyä omaan peliin, hyökkääjä summaa.

Tupsukorvia Turussa

Lauantaina 10. joulukuuta Ilves saapuu Gatorade Centeriin TPS:n vieraaksi. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aiemmin Tampereella, jolloin peli päättyi mustavalkoisten hyväksi 1-5. Sarjataulukossa Ilves on sijalla 11.

Jerry Ahtolan mukaan Ilveksen pelityyli eroaa Jukureista.

– Ilves on erityylinen verrattuna Jukureihin, joka aloittaa heti voimalla. Ilves ei välttämättä pelaa ihan samalla tavalla, Ahtola arvioi.

Viime kohtaaminen ja silloinen selkeä voitto kertovat, että avaimet voittoon ovat jo hallussa.

– Pelasimme viime kerralla hyvin Ilvestä vastaan, ja meillä on hyvä mahdollisuus kaataa heidät tälläkin kertaa, Jerry Ahtola kiteyttää.

Ilves koki monta kannattajaa riemastuttaneen muutoksen itsenäisyyspäivänä, kun joukkue ilmoitti Michael Keräsen palanneen kasvattiseuraansa. Keräsen viimeisen kausi Liigassa oli vuonna 2013-2014, ja pisteitä kertyi 17+35=52. Keränen valittiin samalla kaudella Liigan parhaaksi pelaajaksi. Keränen on myös pelannut AHL:ssä, NHL:ssä ja viimeksi KHL:ssä Jokereiden riveissä.

Voimaa kannattajista

Jerry Ahtolan mukaan TPS on kerryttänyt hienosti pisteitä tällä kaudella verrattuna edelliseen. Pisteiden takana on yksinkertaisesti hyvä pelaaminen.

– Meidän pelillinen taso on ollut hyvällä tasolla, ja ennen kaikkea puolustuksen kanssa on menty paljon eteenpäin verrattuna viime kauteen, hyökkääjä kertoo.

Ahtolan oma kausi lähti uusilla kuvioilla käyntiin, kun hyökkääjä asetettiin sentterin paikalle.

– Alussa oli hieman hakemista, kun ei ollut tottunut pelaamaan sentterinä. Viimeisten 10-15 ottelun jälkeen homma alkaa kuitenkin jo tulla selkäytimestä.

Hyökkääjä kehuu varsinkin Dave Spinaa ja Erik Thorellia.

–Ennen kaikkea on ollut mahtava pelata Spinan ja Thorellin kanssa samassa ketjussa. Siinä on kaksi nopeaa ja taitavaa pelaajaa, Ahtola suitsuttaa.

Kuluvalta kaudelta Jerry Ahtola nostaa esiin joukkueen peli-ilmeen.

– Ollaan saatu ihmisiä hallille ja luotu positiivista kuvaa TPS:stä. On ollut yksittäisiä pelejä, kun on saatu todella hieno fiilis päälle, ja varmaan sitä kautta ihmiset huomaavat, että taistellaan ja pelataan viihdyttävää lätkää. Me pelaamme aina voitosta, turkulainen toteaa.

Varsinkin kotiotteluissa hyvä, energinen yleisö luo fiilistä joukkueelle.

– On meille pelaajillekin selkeä ero siinä, että onko hallissa 7000 vai 4000 katsojaa. Meidän täytyy vain ansaita yleisö taaksemme, ja silloin pelaaminen on erittäin nastaa.

TPS – Jukurit torstaina 8. joulukuuta klo 18.30

TPS – Ilves lauantaina 10. joulukuuta klo 17.00

Ahtola, Spina ja Thorell_muokattu.jpg