7.2.2017

Jani Forsström: ”Aika spesiaali viikko”

Lauantain kotiottelu JYP:iä vastaan päättyi TPS:n tappioon, mutta on aika suunnata katseet kohti tulevaa viikkoa. Sarjataulukossa TPS pitää toista sijaa, mutta KalPa on tasapisteissä kolmantena aivan TPS:n kannoilla. Runkosarjan voittokaan ei ole mahdotonta, joten jokainen piste on tärkeä.

Edessä on kahden vierasottelun viikko, kun keskiviikkona kiekkoillaan Kouvolassa ja perjantaina piinataan patapaitoja Porissa. Seuraava kotipeli pelataan vasta ensi viikon perjantaina.

 Aika spesiaali viikko. Ei taida hirveän montaa tällaista olla, että pelattaisiin vain vieraissa, pohtii TPS-puolustaja Jani Forsström.

Risteily osui joukkueen kannalta hyvään paikkaan, sillä se tarjosi pelaajille mahdollisuuden ladata akkuja ja tavata kannattajia myös hallin ulkopuolella. Forsström onkin sitä mieltä, että risteily oli oiva hengähdystauko pelaamisesta.

 Risteilyllä sai ajatuksia muualle. Ainakin henkistä latautumista tuli varmaan sitä kautta.

 Varsinkin kannattajille se oli hieno tapahtuma varmasti, mutta kyllä meilläkin siellä hauskaa oli. Tavallaan pääsi vähän irti normaaliarjesta.

Viime viikolla joukkue sai kuitenkin myös ikäviä uutisia, kun kävi ilmi, että Ilkka Pikkaraisen loukkaantuminen torstaina Sportia vastaan pelatussa ottelussa pitää hyökkääjän sivussa pitkään. Alavartalovamman vuoksi häntä ei enää tällä kaudella kentällä nähdä. Forsström harmittelee, että ”Talonmies” on nyt poissa pelistä, mutta hänestä ei ole silti syytä jäädä tuleen makaamaan.

 Tosi harmittava juttu. Ihan varmasti tärkeä palanen, kevättä kohti kun mennään. Voimahyökkääjä vielä. Ei auta, jonkun toisen on vain otettava sitä roolia. Sota ei yhtä miestä kaipaa, mutta totta kai iso pelaaja oli meille.

forsström_pieni2.jpg

Kouvolassa kajahtaa

KooKoo ei ole viidestä viimeisestä ottelustaan voittanut yhtäkään varsinaisella peliajalla. Sarjataulukossa kouvolalaiset ovat ennen keskiviikon ottelukierrosta 13. sijalla. Tehtyjä maaleja sillä on vain 99 eli joukkue pitää Jukureiden kanssa jumbosijaa tehtyjen maalien tilastossa.

Tällä kaudella TPS on kohdannut KooKoon jo kolmesti, kahdesti kotona ja kerran vieraissa. Pistettäkään ei ole jäänyt kohtaamisista kouvolalaisille. Maalintekokin on TPS:ltä onnistunut otteluissa mallikkaasti. Forsström ei kuitenkaan aliarvioi vastustajaa.

 Kotona voitot ovat olleet runsaslukuiset, mutta vieraissa oli kyllä ihan tiukka peli. Iso kaukalo luo omat haasteensa ja KooKoolla alkaa kuitenkin olla viimeisiä mahdollisuuksia päästä playoff-junaan mukaan. Tulee ihan varmasti tosi kova ottelu.

Pisteet pois Porista

Viikonlopun avaa TPS:n ottelu Ässiä vastaan Porissa. Viimeisestä viidestä ottelustaan Ässät on voittanut yhden, kun se kaatoi viime torstaina Jukurit vieraissa lukemin 1–3. Viimeisimpänä pelinä Ässillä on alla tiukka vääntö viime lauantailta Kärppiä vastaan Oulussa, joka päättyi oululaisten voittoon voittolaukauskilpailun jälkeen.

TPS on kohdannut Ässät kuluvalla kaudella jo neljästi, ja turkulaiset ovat vieneet otteluista nimiinsä kaikki. Viimeisimmät kaksi joukkueiden kohtaamista on pelattu Porissa. Näistä otteluista ensimmäinen päättyi peräti tulokseen 5–6 voittolaukauskilpailun jälkeen, kun jälkimmäinen päättyi puolestaan tiukkaan 0–1-tulokseen TPS:n voiton merkiksi. Forsström ei osaa sanoa, mistä vaihtelu maalimäärissä johtuu.

 Kyllähän se 0–1-peli oli sellainen enemmän meidän näköisemme peli. Totta kai kausi on pitkä, niin välillä tulee sellaisia runsasmaalisia matseja. Siinä pelissä tehtiin hienoja maaleja, mutta omiin meni ihan liikaa. Kyllä tämä jälkimmäinen oli sellainen, jonka haluamme pelata nytkin siellä.

”Mini-Tepsiksikin” kutsutun Ässien pelityyli muistuttaa hieman TPS:n pelitapaa. Forsström tietää, mitä on perjantai-iltana luvassa.

 Ihan varmasti Porissa pelataan vauhdikas ja fyysinen peli, ja laidat rytisevät.

KooKoo – TPS Lumon Areenalla keskiviikkona 8.2. klo 18.30

Ässät – TPS Isomäen jäähallissa perjantaina 10.2. klo 18.30

forsström_pieni.jpg