18.1.2017

Ilkka Heikkinen: "Hienoa pelata taas Suomessa"

TPS on saanut ladata akkuja alkuviikon, mutta torstaina mennään taas, kun KooKoo saapuu Turkuun 19. tammikuuta. Lauantaina on turkulaisten vuoro matkustaa Tampereelle kärkijoukkue Tapparan vieraaksi. Kolmantena sarjataulukossa kirivän TPS:n ja Tapparan välillä on enää alle 10 pistettä.

Heikkinen3.jpg

TPS on kohdannut KooKoon runkosarjassa kaksi kertaa, ja molemmilla kerroilla turkulaiset ovat kahmaisseet kolme pistettä itselleen. KooKoo on sarjataulukossa kolmanneksi viimeisenä, ja viimeiset kaksi ottelua kouvolalaiset ovat jääneet pisteittä.

11. tammikuuta KooKoo kuitenkin voitti Tapparan 3-6.

– KooKoo on nopea joukkue, jota ei voi aliarvioida, TPS:n puolustaja Ilkka Heikkinen toteaa.

Heikkisen mukaan TPS:n täytyy keskittyä ensisijaisesti kuitenkin omaan joukkueeseen.

– Kärppä-pelin jälkeen meillä on parannettavaa. Koko viisikon pitäisi tulla alas puolustamaan, ja muutenkin pysyä tiiviinä. Hyökkääjien on autettava pakkeja enemmän puolustuksessa ja pakkien taas hyökkäyksessä, Heikkinen analysoi.

Kokenut raumalainen muistuttaa myös siniviivoista.

– Siniviivoja täytyy muistaa kunnioittaa, ettei menetä kiekkoa. Siinä kohdassa pitää pysyä hereillä, sillä KooKoo tykkää kääntää peliä nopeasti, pakki kiteyttää.

KooKoon joukkueesta seitsemän pelaajaa on sairastuvan puolella. Veeti Vainio on sivussa loppukauden, mutta Ossi-Petteri Grönholmin, Mikko Jokelan, Jan-Mikael Juutilaisen, Juha Järvenpään, Mika Koiviston ja Niko Tuhkasen odotetaan palaavan kokoonpanoon muutaman viikon kuluessa.

TPS:n oma Eric Perrin palaa jälleen kaukaloon KooKoo-otteluun, mutta Miro Keskitalo on vielä sivussa.

Kohti Hakametsää

Lauantaina 21. tammikuuta turkulaisten matka vie Tampereelle Hakametsän jäähalliin runkosarjan kärkijoukkue Tapparan vieraaksi. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa, ja molemmilla on takataskussa yksi voitto.

Molemmat ottelut ovat päättyneet 2-1 lukemiin eli taistosta on tulossa tasainen.

– Tapparalla on hyvä ylivoima eli jäähyihin ei saisi sortua. Jos molemmat joukkueet pelaavat parasta mahdollista kiekkoa, on tulossa tiukka peli, Heikkinen toteaa.

TPS:n ylivoimapeli on Heikkisen mukaan parantunut viimeisen kahden ottelun aikana.

– Pienillä asioilla koko homma muuttuu paremmaksi. Luotamme omaan tekemiseen.

Keskialueen pelaamiseen Heikkinen kiinnittää huomiota.

– Tappara pelaa tiiviisti keskialueella ja odottaa vastaiskuja. Kiekon kanssa täytyy olla tarkkana, ettei tapahdu menetyksiä juuri keskialueella, sillä niitä Tappara odottaa, puolustaja kommentoi.

Tapparan riveistä toipilaina ovat Valtteri KemiläinenTapio Sammalkangas ja Aleksi Salonen.

Rankkareihin varmuus löytynyt

Heikkisen mukaan hänen oma kautensa on lähtenyt hieman vaihtelevasti käyntiin, mutta hän suuntaa ajatuksensa kuitenkin joukkuepeliin.

– Välillä keskitytään liikaa jonkun pelaajan pisteisiin, sillä jokainen pelaaja tekee kaikkensa voittojen eteen, Heikkinen muistuttaa.

– Toisinaan itsellä menee paremmin ja toisinaan huonommin, mutta ei tässä mitään katastrofia ole tapahtunut, pakki naurahtaa.

Heikkinen on tällä hetkellä Liigan paras maalintekijä rankkareilla.

– Rankkareilla voi napsia paljon pisteitä voittaessa ja meille mahdollisuuksia on tullut aika paljon. Runkosarjan lopussa 10-15 pistettä on voinut syntyä rankkareilla ja siksi sellaiset pelit on tärkeä voittaa, Heikkinen kertoo.

Puolustaja on tyytyväinen päästessään laukomaan rankkareita, sillä yleensä puolustajat eivät sitä tee.

– Olen saanut hyvän draivin päälle ja valmentajat ovat antaneet mahdollisuuksia pakillekin. Olen löytänyt siihen hommaan varmuuden, raumalainen toteaa.

Miten Heikkinen sitten lyö kiekon pussiin voittomaalikilpailussa?

– Katson aina ensin, mitä veskari tekee ja lähden sitten eri suuntaan. Se on toiminut hyvin tähän mennessä. On ollut kuitenkin outoa, ettei jäätä ajeta enää ennen rankkareita. Sen takia moni pelaaja luultavasti ei enää harhauta vaan laukoo suoraan, puolustaja analysoi.

– Pienestähän se on kiinni, jos tulee lumikasa eteen ja kiekko karkaa. Harhauttaessa jään olisi hyvä olla puhdas.

Heikkinen on nähnyt monen eri sarjan meininkiä ja on iloinen saadessaan pelata jälleen Suomessa.

– Liiga on vauhdikas sarja, ja se oli oikeastaan yllätys itsellenikin. Olen tyytyväinen, että saan olla Suomessa ja pelata suomalaisten äijien kanssa. Hallille on mukava mennä, Heikkinen kertoo.

Heikkinen1.jpg