6.10.2016

Henrik Tallinder: "Olen kuin diesel-kone"

TPS:n viikko lähti käyntiin CHL-ottelulla, kun Helsingin IFK saapui Gatorade Centeriin tiistaina 4. lokakuuta. Peli päättyi tasalukemin 1-1. Ensi viikon tiistaina jatketaan samoista lukemista Helsingissä, jossa ratkeaa, kumpi joukkueista jatkaa CHL-sarjassa eteenpäin. Viikko jatkuu kahdella vierasottelulla.

Mustavalkoisten varakapteeni Henrik Tallinderin mukaan ottelu HIFK:ä vastaan oli hieman köyhempää jääkiekkoa, sillä kahta maalia lukuun ottamatta juuri mitään ei tapahtunut.

– Peli oli aika lattea ja tylsä, emmekä olleet valmiita. Tahti oli hidasta koko ottelun ajan. Taklauksia ja laukauksia ei ollut juuri yhtään, Tallinder summaa.

– Seuraavalla kierroksella meidän pitää todella parantaa. Tärkeintä on olla henkisesti valmistautunut alusta alkaen jääkiekkotaistoon, hän kiteyttää.

Turkulaisten kokenut varakapteeni on kuitenkin tyytyväinen TPS:n alkukauteen.

– TPS:n rakenne on parempi, itseluottamusta on kertynyt ja pelaamme joukkueena. Vanhemmat pelaajat saavat apua nuoremmilta, mistä on paljon hyötyä. Meillä on uskoa omaan pelaamiseen.

Ruotsalaispuolustajan oma kausi on lähtenyt verkkaisesti käyntiin, mutta valittamista ei ole.

– Tilastot eivät näytä niin hienoilta, mutta pelaaminen tuntuu hyvältä. Olen kuin diesel-kone, minulla kestää hetki lämmetä, Tallinder kommentoi hymy huulillaan. 

Tallinder.jpg 

Edessä vieraspelit Karjalassa ja Hämeessä

Liigan runkosarjassa TPS:llä on edessään viikko vierailla mailla, kun joukkue matkaa ensin torstaina 6. lokakuuta Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi ja lauantaina Hämeenlinnaan ottamaan mittaa HPK:sta. Turkulaisilla on alla jo viisi peräkkäistä Liiga-voittoa, ja putkelle halutaan jatkoa.

– Haluamme pärjätä paremmin kuin viime kaudella, ja se tarkoittaa paikkaa sarjan kärkipäässä. Toki jokainen luo itselleen paineita peleistä, jos haluaa pärjätä tässä sarjassa. Pitää vain saada itsestään kaikki irti ja vielä enemmänkin. Siihen me tähtäämme, Tallinder kiteyttää.

SaiPan kausi on lähtenyt yskähdellen käyntiin. Ainoat kaksi voittoa joukkue on saavuttanut kotonaan Kisapuistossa. Ilvestä vastaan ratkaisu syntyi jatkoajalla, ja sekin tamperelaisten hyväksi. Haparoivaan alkuun vaikuttaa varmasti loukkaantuneiden määrä, johon lisättiin viime perjantaina ja lauantaina yhteensä 4 pelaajaa. Frans TuohimaaVille Koho ja Matti Järvinen pysyvät poissa jäiltä pidemmän aikaa, kun taas Elmeri KaksonenJussi MarkkanenJohn McFarland ja Joona Jääskeläinen saattavat pelata jo torstaina turkulaisia vastaan.

– Edessä on tiukka ottelu. Tarvitsemme enemmän energiaa ja tunnetta mukaan verrattuna CHL-otteluun HIFK:ä vastaan. Vieraspelit ovat aina kovia paikkoja, mutta meidän pitää vain olla valmiita, Tallinder toteaa.

TPS:n puolelta sairastuvalla ovat Tadas KumeliauskasTeemu Lämsä, Jesse Dudas ja Eric Perrin. Lämsä palaa askiin näillä näkymin ensi viikolla. Kumeliauskaksen tilanne tarkastetaan myös ensi viikolla. Perrin on sivussa 2-3 viikkoa. 

HPK:n otettava isoja harppauksia ylivoimassa

Lauantaina 8. lokakuuta Ritari-Areena väritetään mustavalkoisella, kun TPS saapuu hämeenlinnalaisten vieraaksi. HPK:lla on allaan vasta 1 voitto, ja sarjataulukossa sijoitus on 10. Lauantaina joukkueella on kotikenttä etunaan, mutta tehoja kaivataan: HPK:n ylivoima on Liigan pohjatasoa.

Tallinderin mukaan vieraspelit ovat tiukkoja, mutta se on täysin normaalia.

– Valmistautuminen on samanlaista jokaisesta vierasottelua varten. HPK saa virtaa kannattajista ja he voivat käydä päälle aggressiivisemmin, mutta kunhan selviämme ensimmäiset 10 minuuttia, niin uskon meidän pärjäävän. Meillä on kuitenkin nopeutta ja itseluottamusta, hän arvioi.

HPK:n sairastuvalla ovat Eero Somervuori ja viime lauantaina loukkaantunut Philippe Cornet.