5.1.2017

Heikkinen osui taas rankkarikisassa 

Jukurit–TPS 1-2rl.

TPS:n Itä-Suomen kiertue käynnistyi tiistai-iltana Mikkelistä. Ja kuten edellisessäkin Mikkelin pelissä, tiukka ja vähämaalinen Jukurit–TPS -ottelu ei ratkennut varsinaisella peliajalla, vaan jouduttiin rankkarikisaan asti.

Sen ratkaisi TPS:n kolmantena ampujana Ilkka Heikkinen, joka on tällä kaudella laittanut rankareita sisään kovalla prosentilla. Ottelu päättyi TPS:n 2–1 -voittoon.

– No, taisin kyllä missata yhden rankkarin SaiPa-pelissä. Muuten ne ovat menneet sisään, Heikkinen nauroi.

– En koskaan päätä etukäteen, mitä teen, vaan katson miten veskari liikkuu. Nyt oli hyvä paikka mennä ampumaan, kun vastustaja ei ollut onnistunut. Enemmän jännittää silloin, jos on ihan pakko onnistua.

Tiistain ottelu ei ehtinyt vanhentua kuin reilut neljä minuuttia, kun kotijoukkue jo aloitti maalinteon. Henrik Tallinder istui jäähyaitiossa, kun Topi Nättinen laukoi ranteella kiekonAleksandar Georgijevin selän taakse.

Tasoituksen TPS kuitenkin väsäsi vielä ensimmäisen erän aikana – tasakentällisin. Dave Spinatarjoili Erik Thorellille loistosyötön täyteen vauhtiin, eikä ruotsalaishyökkääjä epäröinyt ohittaessaan heittämällä Jukurit-puolustuksen ja iskiessään kiekon tolpan juuresta kassin perukoille.

Päätöserässä molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta maaleja ei nähty. Ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta. Ja kun sekään ei tuottanut tulosta, oli rankkarikisan aika.

– Alex oli todella hyvä sekä itse pelissä että rankkareissa, Selin kehui maalivahtiaan.

– Kaksi pistettä on aina parempi kuin yksi tai nolla. Nyt jatkamme eteenpäin kohti Kuopiota. Ainakin meille jäi paljon parannettavaa seuraavaan peliin.

TPS:n matka jatkuu Mikkelistä Kuopioon, missä se pelaa torstaina sarjataulukossa edellään olevaa KalPaa vastaan.

Lue koko raportti TS Kiekosta.