28.3.2017

Harri Tikkanen: "Olemme pelillisesti edellä"

4. pudotuspeliottelu TPS:n ja HIFK:n välillä venyi maanantaina jatkoajalle asti, kunnes TPS lopulta joutui taipumaan helsinkiläisille. Otteluvoitot ovat tällä hetkellä tasan 2-2, ja TPS lähtee hakemaan seuraavaa voittoa kotiottelusta keskiviikkona.

Helsingissä nähtiin turkulaisten ja helsinkiläisten ensimmäinen jatkoajalle venynyt ottelu, kun ratkaisumaalia ei kuulunut varsinaisella peliajalla.

HIFK karkasi turkulaisilta johtoon jo 1. erässä, kun Corey Elkins veivasi kiekon Oskari Setäsen selän taakse. TPS otti aikalisän, mutta seuraava maali nähtiin jälleen HIFK:ltä 10 minuuttia myöhemmin Joonas Raskin esitellessä taitojaan.

2. ja 3. erässä TPS otti helsinkiläisiä kiinni. Playoffien maalipörssiä johtava Patrik Virta sai maalin nimiinsä, kun HIFK:n Miro Heiskanen suti kiekon omaan maaliin. 3. erässä Jerry Ahtola toi turkulaiset tasoihin pitkän painostuksen päätteeksi.

– Se oli aika perinteinen Helsingissä pelattu ottelu meiltä. Annettiin HIFK:n mennä parilla maalilla johtoon, jonka jälkeen kirimme kiinni, Harri Tikkanen kertaa.

– Kokonaisuutena peli oli meiltä hyvä, kunhan pääsimme ensimmäisen erän jälkeen taas mukaan. Pelasimme voitosta loppuun asti. Oli kyllä iso pettymys, ettei sitten pystytty voittamaan.

Ottelu kesti lopulta yli 90 minuuttia, mutta Tikkasen meno ei hidastunut.

– Juuri näitä hetkiä varten on treenattu pitkään ja pelattu koko kausi. Tietenkin pelin sisällä täytyy huolehtia itsestään, eli pitämällä esimerkiksi nesteytys kunnossa ja huolehtimalla energian saannista. Energiapatukat, -geelit ja banaanit ovat kovassa käytössä.

Välipäivinä ajatukset irti jääkiekosta

Pelit jatkuvat jälleen keskiviikkona Gatorade Centerissä, kun edessä on viides pudotuspeliottelu. TPS on napannut voiton jokaisessa kotiottelussa, ja viime kerralla lauantaina voittoa oli todistamassa 11 011 katsojaa.

– Toivottavasti saadaan kansaa myös arkipäivän peleihin. Se antaa potkua otteluun, Tikkanen toteaa.

Vaikka viimeisin peli meni helsinkiläisten nimiin, ei TPS:n leirissä olla huolestuneita keskiviikon ottelusta.

– Lähdetään kyllä luottavaisin mielin uuteen matsiin. Ollaan tähänkin saakka hoidettu hyvin kaikki kotipelit, ja aiotaan jatkaa samaan malliin jatkossakin.

Ottelut ovat olleet tähän saakka fyysisiä, ja jäähyjä on vihelletty. Maanantain ottelussa molemmat joukkueet istuivat yhteensä 12 minuuttia penkillä. HIFK on pudotuspelien jäähykuningas: minuutteja on kertynyt yhteensä 90, ja yhtä peliä kohden joukkue viettää keskimäärin 15 minuuttia rangaistusaitiossa.

TPS on samalla listalla sijalla 3, mutta minuutit ovat paljon pienemmät helsinkiläisiin verrattuna: 44 minuuttia yhteensä jäähyjä, ja peliä kohden keskimäärin 11 minuuttia.

– Jokaisella joukkueella on oma taktiikka ja pelityyli, mutta minusta me olemme kyllä pelillisesti edellä HIFK:ä. He yrittävät sitten vastata siihen hämmentämällä ja rikkomalla, mikä kuuluu myös jääkiekkoon, Tikkanen analysoi.

HIFK on pyrkinyt TPS:n iholle fyysisellä pelillä, mutta mustavalkoinen miehistö on antanut stadilaisten yritysten mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

– Mitä paremmin hoidetaan pelillinen puoli, niin sitä vahvemmilla ollaan. Tämä on jokaiselle pelaajalle selvää. Tieto siitä pitää ajatukset kasassa.

Pudotuspeleissä otteluita on joka toinen päivä, eikä kukaan tiedä, kuinka monta matsia on vielä edessä. Mukaan aikatauluun isketään vielä treenit, joten oma aika voi olla kortilla. Tikkasen mielessä pyörii kuitenkin muutakin kuin pelkästään jääkiekkoa.

– Välipäivät ovat sitä varten, että jokainen ottaa happea ja lataa akkuja. Jääkiekko on kuitenkin meille työtä, ja on henkireikä ja voimavara päästää välillä näistä jutuista irti ja keskittyä johonkin aivan muuhun. Pelipäivinä sitten taas mennään ja kerätään energia ja keskittyminen itse matsiin.

Eikö vielä lippuja keskiviikon kotiotteluun? Osta ne TÄÄLTÄ!

 

Tikkanen.jpg