14.10.2016

Erik Thorell: "Ottelusta tulee tasainen, joten meidän pitää tehdä kovasti töitä"

Lauantaina vastaan asettuu Helsingin IFK, joka joukkueiden välisestä Liigan avausottelusta huolimatta on jo tuttu vastus tällä kaudella. 

KalPa voitti TPS:n 3. erän kovasta loppukiristä huolimatta 2-3 torstai-iltana. Gatorade Centerillä todistettiin vaiherikas ottelu, jonka jokaisella erällä oli täysin oma käsikirjoituksensa. 

- Peli oli tasainen ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä KalPa teki ylivoimamaalin ja sen jälkeen he pelasivat paremmin. Kolmannessa erässä pelasimme hyvin, mutta se oli vähän myöhäistä, koska lähdimme erään tappioasemasta, Erik Thorell tiivistää ottelua.

Ruotsalaishyökkääjä löi ensitahdit kolmannen erän takaa-ajolle pussittamalla kauden neljännen maalinsa.

- Se oli ylivoimamaali. KalPa yritti koko ajan pelata pois Heikkisen viivalaukausta, joten minulle jäi aikaa ajaa sisään ja ampua itse. Forsström teki tilanteessa myös hyvän maskin. Se oli hyvä maali, Thorell analysoi maalitilannetta.  

Kolmas kerta toden sanoo

TPS kohtaa lauantaina kotihallissaan Helsingin IFK:n jo kolmannen kerran vajaan kahden viikon sisällä. Joukkueiden väliset kohtaamiset CHL:ssä ovat olleet tasaisia vääntöjä vaikka helsinkiläiset etenivätkin turnauksessa jatkoon TPS:n kustannuksella. Thorell odottaa tulevan ottelun olevan jatkoa tasaiselle sarjalle.

- Uskon, että pelistä tulee samanlainen, mitä kaksi edellistä ovat olleet. Ottelusta tulee tasainen, joten meidän pitää tehdä kovasti töitä ja tehdä maalit meidän mahdollisuuksistamme.

TPS on hävinnyt viimeiset kaksi liigaotteluaan. Thorell ei kuitenkaan usko, että joukkueen tarvitsisi tehdä pelillisesti isoja muutoksia. Kymmenestä liigaottelusta voittoja on kertynyt yhteensä seitsemän.

- Torstaina emme pelanneet niin hyvin, joten meidän täytyy nostaa vähän tasoamme. Mutta me olemme hyvä joukkue ja olemme pelanneet hyvän alkukauden, joten en ole huolestunut, hyökkääjä luo uskoa joukkueeseensa.  

HIFK on voittanut tämän kauden kymmenestä liigaottelustaan kuusi ja se lähtee Turkuun SaiPalle kärsitty 1-3 kotitappio allaan. Viime vuoden hopeamiehistöä ei tällä kaudella palvele enää maalivahti Ville Husso, puolustajat Yohann AuvituJoonas JärvinenLauri TaipalusKeith Aulien ja Matt Generousin sekä hyökkääjät Teemu RamstedtTomas Zaborsky ja Siim Liivik. Uusia kasvoja HIFK:n riveissä ovat maalivahti Niklas Bäckström, puolustajat Teemu EronenSaku Salmela ja Joey Finley sekä hyökkääjät Lennart Petrell ja Juhamatti Aaltonen.

FIGHTBACK!

Lauantai-illan liigaottelu on FightBack-ottelu! Ennen ottelua pelataan alumni-ottelu, josta lisätietoja löydät täältä.

Toisella erätauolla Hall of Famessa Pekka Hyysalon haastattelu sekä TPS:n ja HIFK:n kapteenien ensimmäisen erän FightBack-pelipaitojen huutokauppa. Lisäksi huutokaupataan 10 henkilön yläaitio lippuineen runkosarjan kotiotteluun (arvo 850 € sis. alv). Huutokaupan tuotot lahjoitetaan lyhentämättömänä FightBackille. 

Ennakkohuutoja otetaan vastaan osoitteeseen tps@tps.fi. Yhden pelipaidan lähtöhinta on 300 euroa. Myös aition lähtöhinta on 300 euroa. 

FightBack-tuotteita myynnissä Gatorade Centerin aulassa. Viralliset FightBack-jatkobileet Turun keskustan Apollossa.

MUISTA TPS:N OKTOBERFEST-LIPPUTARJOUS! Kaveri- ja perhelippupaketilla matsiin KYMPILLÄ!

Klo 15.00 Sport Barissa Futis-TPS:n vierasottelulähetys AC Oulu–FC TPS. Sport Bar aukeaa klo 13.45.

TPS – HIFK Gatorade Centerissä lauantaina 15.10. klo 17.00. Tervetuloa!