21.10.2016

Elmeri Eronen: "Meidän täytyy taistella"

Joukkue matkaa perjantaina Raumalle, jossa vastaan asettuu tällä hetkellä Liigan sarjataulukon hännillä majaileva Lukko. Lukko-pelin jälkeen ei tarvitse kauaa odotella, kun kasitien joukkueista Porin Ässät saapuu lauantai-iltana vieraaksi Gatorade Centeriin.

Palloseuran viimeisimmästä Liiga-ottelusta on vajaa viikko. Viime lauantain ottelu päättyi tiukan taistelun jälkeen HIFK:lle 1-2 Gatorade Centerissä. Pelissä hieman yli 18 minuuttia peliaikaa kellottanut puolustaja Elmeri Eronen kertoo, että ottelu on analysoitu loppuun asti ja katse on käännetty kohti tulevaisuutta.

– Viimeisimmät pelit on nyt käsitelty joukkueen kanssa palavereissa. Mielestäni meidän täytyy yrittää pelata tasapainoisemmin koko pelin ajan. Tuomaritoiminta on vaikuttanut meihin vähän liikaa, sillä meidän peli on jäähyn jälkeen lähtenyt vähän väärille raiteille. Pitäisi vain jatkaa tasapainoisesti omaa peliä ja sitä kautta voittaa, Eronen toteaa.

Eronen pelaa nyt toista täyttä kauttaan Liigassa. Puolustajan liigadebyytti oli jo kaudelta 2013-2014. Kaudella 2014-2015 Eronen pelasi 27 ottelua Liigassa ja 34 A-nuorissa. Hän pelasi viime kaudella pääsääntöisesti Henrik Tallinderin parina ensimmäisessä puolustajaparissa. Kaksi viimeisintä ottelua TPS-kasvatti on pelannut Jani Forsströmin rinnalla. Vaikka mies vierellä on vaihtunut, Eronen kokee tuloksen olleen yhtä hyvä.

– Mielestäni pelaamme hyvin yhteen. Kemiat ovat löytyneet jäällä. Puolustuksen kautta aina lähdetään, joten hyvin on mennyt.

Erosta ei välttämättä nosteta ensimmäisenä maalintekijäveikkauksissa esille, mutta tältä kaudelta pistetili on korkattu tehoilla 1+1. Vikkelä pelinavaaja ei pisteiden perään itsekään huutele, mutta ottaa jokaisen pisteen toki ilolla vastaan. Tärkeimpänä hän pitää pelipaikkansa mukaisesti puolustuspään onnistumisia.

– Aina lähdetään siitä, että omissa ei soi. Se on aina ollut sellainen minun juttuni, kun lähden peliin.

Tilastollisesti tulossa tasainen taisto

Perjantai-illalla Rauman vanhassa jäähallissa on luvassa tiukka taistelu ärhäkän Palloseuran ja tappioputkessa olevan Lukon välillä. Lukko on onnistunut tällä kaudella 12:sta pelaamastaan ottelusta saamaan yhden täyden pistepotin voiton. Viimeiset neljä ottelua ovat päättyneet raumalaisten tappioon, viimeisimpänä 5-3 lukemin JYP:lle tiistaina.

– Lukko haluaa varmasti todella paljon näitä kolmea pisteitä ja meilläkin on nyt pieni tappioputki. Veikkaan, että tulee todella tasaväkinen peli. Meidän täytyy taistella ja sitä kautta ottaa ne pisteet.

– Erikoistilanteissa täytyy olla parempi kuin vastustaja. Siten voimme voittaa pelin, Eronen pohtii.

Lukon alivoima on neljän viime ottelun perusteella Liigan parasta 93.7 prosentilla. TPS ei ole kuitenkaan paljoa jäljessä 82.35 prosentillaan. Ylivoimaprosentit kääntyvät ylivoimaisesti Palloseuralle: TPS 23.08% ja Lukko 5.26% viimeisen neljän ottelun osalta.

Rangaistusminuutteja Lukko on tällä kaudella karsinut kokoon 106 kappaletta, kun miehet mustavalkoisissa ovat istuneet jäähyboksissa 130 rangaistusminuuttia. Luvassa on siis tilastojenkin valossa varsin tasainen taisto.

Lauantain kotiottelussa perhe-teema

Lauantaina koittaa paluu kotikaukaloon, kun vastaan asettuu maantieteellisesti kasitiellä seuraava joukkue, Porin Ässät. Joukkue pyrkii keskittymään täysillä ensin koittavaan Lukko-peliin ennen Ässien strategioihin pureutumista, mutta Eronen myöntää Ässät-pelistäkin tulevan mielenkiintoinen.

– Ässät on joukkue, joka tulee kovin päälle. He antavat aina kovaa painetta.

Ässien alkukausi on ollut vahva. Joukkue on runkosarjassa kolmantena kuuden ottelun voittoputken siivittämänä. (Huom. ennakko on kirjoitettu ennen Ässien perjantaista ottelua HIFK:ta vastaan) Ässien hyökkäys on vahvistunut viime kaudesta ja tällä hetkellä kultakypärää kantaa Jussi Makkonen. Makkonen on mustavalkoisille tuttu kaveri, sillä hän pelasi viime kauden lopulla TPS:ssä 20 runkosarjaottelua ja 8 pudotuspeliä lainalla Espoon Bluesista. Otteluissa miehelle kertyi tehot 7+8=15. Tällä hetkellä hyökkääjällä on kasassa 11 pistettä ja pistepörssin 12. sija.

Lauantain kotipeli on myös perhepeli ja luvassa on ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Hyvää jääkiekkoa unohtamatta. Peli alkaa klo 17 ja ovet aukeavat tuntia ennen klo 16.

Ennen Liiga-ottelua klo 16.20 Rock of Ages -musikaaliesitys Sport Barissa. Tähtinä Veeti Kallio ja Aki Louhela.

1. erätauolla Sport Barissa suositusta SuomiPopin Aamulypsy-ohjelmasta tuttu Hovimuusikko Ilkka soittaa persoonallisia versioitaan tutuista kappaleista erätauon ajan.

– Totta kai kannattaa lauantaina tulla hallille. Pelaamme pirteää, kiekollista ja näyttävää lätkää. Olemme menneet paljon eteenpäin viime kaudesta. Eli kaikki katsomaan lauantaina peliä!

Lukko – TPS perjantaina 21.10. klo 18.30

TPS – Ässät lauantaina 22.10. klo 17.00

Liput lauantain perhepeliin TÄSTÄ.