27.10.2016

Dave Spina: ”Ylivoima kuntoon ja ajatusta peliin”

Tiistaina 25. lokakuuta TPS kohtasi kotonaan Gatorade Centerissä Hämeenlinnasta vieraaksi saapuneen HPK:n, ja lukemat pelin päättyessä olivat mainiot 4-1 mustavalkoisille. TPS:n viikko jatkuu perjantaina Raumalla, kun vastaan luistelee Lukko. Lauantaina palataan takaisin kotikentälle Turkuun ottamaan mittaa SaiPasta.

Turkulaisilla on kaksi voittoa takana, ja luonnollisesti jatkoa kaivataan. Tällä kaudella TPS on kohdannut sarjataulukon viimeisenä killuvan Lukon kahdesti, ja käteen on jäänyt voitto ja tappio. Viime kohtaamisessa Kivikylän Areenalla ottelu meni jatkoajalle, mutta sinikeltaiset vetivät pidemmän korren.

TPS:n hyökkääjä Dave Spina iski HPK-ottelussa kiekon tyhjiin, ja pelaajatilastoissa amerikkalainen on kuudentena kärkikahinoissa.

– Viime ottelu Lukkoa vastaan oli ihan hyvä. Sen jälkeen kentälliset ovat muuttuneet hieman. Olemme pelanneet paremmin. Jos onnistumme jatkamaan samaan malliin kuin HPK:ta vastaan, voimme saavuttaa saman lopputuloksen, Spina arvioi.

Parannettavaa kuitenkin löytyy. Esimerkiksi ylivoima täytyy saada toimimaan.

– Ehdottomasti ylivoimassa on parannettavaa. Meillä on ollut paljon mahdollisuuksia, mutta maaleja ei ole syntynyt ylivoiman aikana. Tarvitsemme itsevarmuutta, ja meidän pitää jatkossakin tehdä kovasti ja fiksusti töitä. Joskus teemme vain paljon töitä, mutta ajattelematta.

Spina tarkentaa, että ajatus täytyy olla mukana pelissä.

– Kun pelaamme ajatuksella ja lauomme kiekkoja oikeisiin paikkoihin, saamme aina toisen ja kolmannen mahdollisuuden maalintekoon. Se toimii meillä.

Lukko on kokenut hieman muutoksia viime päivinä, sillä maalivahti Antti Karjalainen torjuu loppukauden HPK:n maalilla. Tshekistä saatiin täydennystä nopeasti, kun Jakub Stepanek allekirjoitti sopimuksen sinikeltaisten kanssa.

 Spina2.jpg

Lauantaina vieraita Saimaan rannalta

TPS ehtii juuri ja juuri hengähtää ennen seuraavaa ottelua, kun lauantaina Gatorade Centerissä vastaan asettuu SaiPa. Lappeenrantalaiset ovat kolmanneksi viimeisinä sarjataulukossa. Viime kohtaamisessa lokakuun alussa TPS toi pisteet kotiin kirkkaalla 2-5 voitolla.

– SaiPa-ottelu on viimeinen ennen sarjataukoa. Keskitymme ensisijaisesti Lukko-otteluun, ja kun se on pelattu, keskitymme SaiPaan, amerikkalainen toteaa.

Mustavalkoiset haluavat hoitaa pelit kunnolla ennen taukoa, jotta mitään ei jää hampaankoloon.

– On tärkeää, että pelaamme molemmat ottelut niin, että mikään ei jää harmittamaan tauolla. Emme halua miettiä, että päästimme 6 pistettä valumaan sormiemme välistä.

Vastustajalla ei Spinan mukaan ole väliä.

– On aivan sama, onko vastassa SaiPa vai kuka tahansa Liigassa pelaava joukkue. Haluamme mahdollisimman paljon pisteitä.

Dave Spina itse on pelannut SaiPassa aiemmin, joten hänelle lauantain ottelu on tavallista intensiivisempi.

– Tunnen muutaman pelaajan SaiPassa, ja olemme ystäviä. SaiPa on kuitenkin vain joukkue, joka yrittää viedä pisteet meiltä. Kun peli alkaa, he ovat joukkue, jota vihaan eniten, mutta pelin päättyessä kaikki palaa ennalleen. Odotan ottelua innolla, Spina kertoo hymyillen.

Myös SaiPalla puhaltavat muutoksen tuulet. Laitahyökkääjä Joni Nikko on siirtynyt SaiPaan pelattuaan alkukauden KalPan riveissä.

Keltamustista loukkaantuneiden listalla ovat Joona Jääskeläinen, Ville Koho, Frans Tuohimaa ja Elmeri Kaksonen

LUKKO – TPS perjantaina 28.10 klo 18.30

TPS SAIPA lauantaina 29.10 klo 19.00. Tervetuloa!

Liput TÄÄLTÄ ja lisätietoa lauantain Halloween-ottelusta TÄÄLTÄ.