28.12.2016

AfterGame Show: "Pitää alkaa rakentaa jälleen omaa peliämme"

TPS:n viiden ottelun voittoputki pamahti poikki kotiottelussa HPK:ta vastaan maalein 5–1. TPS joutui altavastaajan asemaan ottelun alussa eikä pystynyt nousemaan sillasta. Joukkueen ainoa maali syntyi kolmannessa erässä joukkueen pelatessa ylivoimalla ja ilman maalivahtia. TPS-maalin viimeisteli Tomi Kallio lujalla lyöntilaukauksella Ilkka Heikkisen hyvästä passista.

- Ainakin me yritimme, mutta se yritys ei mennyt tällä kertaa täysin viisikkopelaamiseen. Kyllä kaikki pelaajat täysin messissä olivat, mutta tämä on välillä tällaista. Olisi ehkä pitänyt yksinkertaistaa pelaamista ja mennä puolustuksen kautta, kun välillä hieman ylihyökkäsimme, maalisyötön napannut Heikkinen tuumaili.

TPS:n läpilyönnin tehneisiin nuoriin tähtiin lukeutuva Patrik Virta pelasi kasvattajaseuraansa vastaan, mutta tällä kertaa oma koira ei päässyt puremaan yrityksestä huolimatta.

- Aina haluan voittaa. Ei tästä pelistä paljon positiivista voi hakea näin päällimmäisenä. Ehkä tekemämme ylivoimamaali oli sitä, sillä ylivoimapelimme on viime aikoina yskinyt. Se on ollut kuitenkin koko ajan paranemaan päin, hyökkääjä sanoi.

Heikkisen mielestä tappio on aina karvas, vaikka niitä toisinaan tulee hyvillekin joukkueille.

- Tappio tuntuu aina huonolta ja sen kuuluukin harmittaa. Se pitää unohtaa äkkiä ja pitää alkaa rakentaa jälleen omaa peliämme, johon kuuluu tiivis puolustuspelaaminen. Se pitää saada äkkiä takaisin, ettemme luisu tappioiden tielle, Heikkinen sanoi.

Virtaakaan ei tappio paljoa hymyilyttänyt, mutta edessä on jälleen tutut pelin jälkeiset askareet.

- Kävin äkkiä puntilla ja ajoin hieman fillaria. Sitten suihkun ja ruoan kautta kotiin ja nukkumaan mahdollisimman nopeasti, sillä huomenna on jo treenit aamulla, Virta tuumasi.

- Eihän sitä heti nukuta, mutta jotain koitan Netflixistä katsoa ennen kuin uni tulee silmään. Toimintaleffa voisi olla paikallaan. Siinä ei tylsisty, mutta sen jälkeen voi jo uni tullakin silmään, Virta aprikoi.