7.1.2017

AfterGame Show: Lukko vei niukasti voittomaalikilpailussa

Gatorade Centeriin jäi lauantai-iltana yksi piste, kun Lukko vei ottelun lopulta voittomaalikilpailun jälkeen nimiinsä lukemin 2–3.

Seuraava kotipeli pelataan torstaina 12. tammikuuta, kun vastaan asettuu KalPa.

Patrik Virta mailan hajottamisestaan - ”Nyt tuntuu jo paremmalta”

TPS:n superlupauksiin lukeutuvalla Patrik Virralla oli taiston tauottua tunteet pinnassa. Voittomaalikilpailun jälkeiseen 2–3-tappioon päättyneen ottelun jälkeen Virta hajoitti mailansa purkaakseen karvaita tunteitaan. Tuomarit muistivat hyökkääjää 10 minuutin käytösrangaistuksella.

–Tappio tietysti harmittaa huolella, sillä olimme niin paljon parempia. Pieni tunteenpurkaus hieman helpotti ja pakko sanoa että nyt tuntuu jo paremmalta. Tämä ei kuitenkaan ole tapaistani ja siinä mielessä tyhmä temppu, mutta ehkä tämä nyt kerran suodaan, Virta sanoi.

Vaikka TPS oli ottelussa hallitsevampi osapuoli, joutui joukkue tekemään täyden työn noustakseen tasoihin. Tasoitus syntyi päätöserässä viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa Tomi Kallion osumalla, mutta joukkue ei onnistunut lisäosumien tekemisessä, vaikka eritoten jatkoajalla sille tarjottiin parikin puhdasta läpiajoa voitto-osuman tekemiseen.

–Tänään en kyllä katso leffaa ollenkaan. Se jätetään suosiolla väliin ja menen suoraan sänkyyn makaamaan ja miettimään, miten voisimme voittaa seuraavan pelin, TPS:n superlupauksiin lukeutuva Patrik Virta totesi heti kärkeen.

Kuluvan kauden TPS:n suurimpiin kehitystarinoihin lukeutuva Virta viimeisteli isännät 1–0-johtoon ohjaamalla kiekon sisään Kallion tarjoilusta. Osuma hyväksyttiin lopulta videotarkastuksen jälkeen.

–Huomasin, että kiekko osui minuun, mutta en tiennyt oliko siinä potkuliikettä vai ei. Yritin osua kiekkoon mailalla ja jalalla, mutta hyvä että maali hyväksyttiin. ”Tomppa” näki hienosti, että menen maalille ja yritti hakea lapaani, Virta sanoi.

TPS:n kausi jatkuu keskiviikkona Porissa Ässien vieraana ja heti torstaina kotiyleisön edessä vastaan luistelee KalPa. Virta uskoo, että ilmassa on revanssihenkeä.

–Savon reissu ei mennyt suunnitelmien mukaan, emmekä pelanneet siellä tarpeeksi hyvin. Molemmat ottelut olivat hyvin käsissämme ja tiukkoja. Molemmista jäi sopivasti nälkää. Varmasti annamme kaikkemme KalPaa vastaan torstaina, koska kuopiolaiset ovat toisena aivan meidän lähellämme, Virta kertoi.

Kuluvalla kaudella KalPa on ollut kolme kertaa TPS:aa parempi vain yhdellä maalilla. Sensaatiohyökkääjä osasi löytää myös lääkkeet siihen, millä joukkue kampeaa kauden ensimmäisen voittonsa KalPasta.

–Vedetään hurjalla raivolla heti alkuun, eiköhän se siitä, Virta tuumasi.

Setänen harmitteli hukattuja maalipaikkoja

TPS:n maalilla pelannut Oskari Setänen oli tappion jälkeen luonnollisesti pettynyt, mutta osasi nähdä myös tappion taakse.

–Meillä oli aivan tarpeeksi niitä maalipaikkoja. Välillä pitää peiliinkin katsoa. Meidän pitää olla vain tehokkaampia paikoissamme. Pelit ovat tiukkoja ja yhden maalin kamppailuja. Ei tässä auta muuta kuin laittaa kiekkoa verkkoon, Setänen sanoi.

–Täytyy muistaa, että tässäkin ottelussa olimme Lukkoa vastaan tappiolla 1–2 ja pääsimme peliin mukaan loppuhetkillä syntyneellä maalilla. Taistelimme vielä voitosta. Vaikka tappio harmittaa, on yksi piste aina parempi kuin nolla pistettä. Kun sarjataulukkon pisteitä ynnätään, voi se yksikin muodostua kultaakin kalliimmaksi, Setänen jatkoi.

Seuraava kotiottelu: TPS–KalPa Gatorade Centerissä torstaina 12.1. kello 18.30.

Tiedote ja kuvat ovat lehdistön vapaassa käytössä. Kuvaajan nimi mainittava (Markku Vuotila).