29.9.2016

500 liigaottelun Eric Perrin: ”Matka on ollut pitkä”

TPS nappasi tiistaina hienon 3–2-jatkoaikavoiton kotonaan JYPiä vastaan. Loppuviikosta edessä on kova rutistus, kun peräkkäisinä päivinä vastaan asettuvat Tappara ja Lukko. Lauantain kotipeli on Hall of Fame -ottelu, jossa julkistetaan laajennettu HoF-näyttely sekä uusi ravintola.

JYP-ottelun avausmaali antoi odottaa itseään toiseen erään. Siitä vastasi ottelussa 1+2 tehot takonut Dave Spina. JYP tuli vajaan kahden minuutin jälkeen tasoihin ja erän lopussa ohi. Eric Perrinin kolmannen erän tasoitusmaali siirsi ottelun ratkaisua jatkoajalle. Peli päättyi jatkoajalla turkulaisten voittoon Patrik Virran kauden toisella maalilla. 

 Olemme tyytyväisiä otteluun, Eric Perrin totesi hymyillen ottelun jälkeen.

– JYP johti toisen erän jälkeen, mutta en usko, että se kertoi pelistämme. Pelasimme hyvin, mutta joskus peli menee niin. Silloin täytyy vain löytää keino jatkaa omaa peliä ja luottaa siihen, että peliin pääsee takaisin mukaan. Ja niin me teimme — tasoitimme ja voitimme jatkoajalla. Ne olivat isot pisteet, jotka rakentavat luonnettamme.

230916_kookoo-65.jpg

Perrinille 500 liigaottelua täyteen Hakametsässä

Seuraavaksi TPS kohtaa vieraissa viime kauden mestarin, Tapparan. Tamperelaiset ovat aloittaneet kauden vahvasti voittamalla neljä ottelua viidestä. 

Tapparan miehistössä on tapahtunut muutamia muutoksia viime kaudesta, kun Tomi Karhunen, Tuukka Mäntylä, Nick Plastino sekä Kristian Kuusela siirtyivät KHL:ään ja Patrik Laine NHL:ään. Teemu Aalto jatkaa uraansa naapuriseura Ilveksessä ja Markus Kankaanperä Vaasan Sportissa. 

Uusia tulokkaita ovat TPS:stä siirtynyt maalivahti Teemu Lassila, puolustajat Otso Rantakari, Valtteri Kemiläinen ja Tapio Sammalkangas sekä hyökkääjät Teemu Nurmi ja Martin Røymark.

 Ottelu on hyvä tilaisuus nähdä, missä joukkueemme on nyt. Se tulee testaamaan kärsivällisyyttämme ja kuriamme. Aina, kun pelaa niin taitavaa joukkuetta vastaan kuin Tappara, täytyy olla kärsivällinen ja luottaa omaan peliin eikä lähteä mukaan vastustajan taktiikkaan. Se tulee olemaan avain perjantain otteluun, keskushyökkääjä ynnää tulevaa ottelua.

Ottelulla on erityinen merkitys Perrinille, sillä se on hänen 500. pelinsä Liigassa. Virstanpylväs herättää kanadalaisessa hieman ristiriitaisia tunteita.

 Matka on ollut pitkä, sillä tämä kausi on jo 10. vuoteni Suomessa. Aika on kuitenkin kulunut todella nopeasti. Minusta on todella tärkeää nauttia näistä hetkistä varsinkin nyt, kun urani alkaa olla loppupuolella. Mutta 500 peliä on hieno juttu täällä. Olen ylpeä siitä ja se on hieno merkkipaalu.

Uran huippukohdaksi Suomessa Perrin nostaa liigamestaruuden, jonka hän voitti JYPin riveissä kaudella 2011-2012.

– Mestaruus on ehdottomasti urani huippuhetki. Se on jokavuotinen tavoite. Toivon, että voin elää sen hetken uudelleen ennen kuin lopetan ja sille pelaan juuri nyt. Uskon, että pystymme siihen tällä kaudella.

Muuttunut Lukko vieraaksi lauantaina

Mustavalkoinen miehistö ei ehdi hengähtää kuin tovin, kun vastassa on Lukko heti lauantaina. Raumalaisten kausi ei ole lähtenyt yhtä vakuuttavasti käyntiin, sillä heillä on kuudesta ottelusta kasassa vain viisi pistettä. Perrin on kuitenkin sitä mieltä, ettei tuloksia kannata tässä vaiheessa tuijottaa vielä liian tiukkaan. 

 

Perrin_pienempi.jpg

– Kauden alussa ei voi luottaa ensimmäisten 5-10 ottelun tilastoihin. Kaikki yrittävät vasta löytää itsensä ja ottaa tuntumaa toisiinsa, kun pelataan ensimmäistä kertaa yhdessä. Raumalla on tänä vuonna tapahtunut paljon muutoksia ja he yrittävät vielä löytää oman tapansa pelata. Tiedämme, että heillä on hyviä pelaajia ja että joukkueessa on potentiaalia, joten valmistaudumme samalla tavalla kuin Tapparaa vastaan. Aiomme olla kärsivällisiä pelimme suhteen ja luottaa omaan taktiikkaamme. 

Lukon rosterissa on ennen kauden alkua tapahtunut paljon liikennettä molempiin suuntiin. Maalivahtipari Ryan Zapolskia ja Rasmus Rinnettä on tullut korvaamaan U20-maailmanmestari Kaapo Kähkönen.

Puolustuksesta maisemaa ovat vaihtaneet Ilkka Mikkola, Juha Tommila, Antti Jaatinen, Sheldon Brookbank sekä Miika Koivisto ja hyökkäyksestä Filip Riska, Turo Asplund, Olli Sipiläinen, Teemu Nurmi, Janne Lahti, Olavi Vauhkonen, Jesper Piitulainen sekä Eetu Koski.

Uudet pakkipään vahvistukset ovat Steven Seigo, Atte Mäkinen sekä Simo-Pekka Riikola. Hyökkäyksessä Lukon väreissä luistelevat tällä kaudella Aleksi Saarela, Lauri Tukonen, Ilmari Pitkänen, Heikki Liedes, Janne Väyrynen, Valentin Claireaux ja Joose Anttonen.

Hallin B-päädyn takana avautuu lauantaina 1.10. uusi ja ylväs Hall of Fame -ravintola. Lisätietoja täältä.

Liput haltuun ennakkoon: www.ticketmaster.fi/event/tps-lukko-lippuja

TPSLukko Gatorade Centerissä lauantaina 1.10. klo 18.30. Messukeskuksen Turun kirjamessut + Ruoka- ja viinimessut saattavat aiheuttaa ruuhkautumista teillä. Kannattaa siis saapua otteluun ajoissa.