Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2015 - 2016

Sport - TPS

2-4
LA 5.12.2015
Vaasa Arena

TPS:lta huima nousu voittoon

Sport – TPS 2-4

Jo ensimmäinen erä osoitti, että ilta tulee tarjoamaan jääkiekkoviihdettä parhaimmillaan.

Erän alussa TPS:n Patrik Moisio ja Sportin Mike Brennan kokeilivat toistensa hermoja ja ne havaittiin kireiksi. Molemmat istuivat jäähyllä erätaukoon asti. Kyseessä saattoi olla vanhat kaunat, sillä kaksikko otti yhteen myös viime kaudella. Moisio tosin pelasi tuolloin Ilveksessä.

Sekä TPS että Sport oli lähellä johto-osumaa, mutta TPS:n maali hylättiin vanhan termin mukaan maalipaitsiona, eli pelaaja oli maalivahdin alueella. Seuraava tapaus sattui niin ikään maalivahdin alueella, jossa Olli Malmivaara sulki kiekon. Seuranneen rangaistuslaukauksen Sportin Erik Riskalaukoi tolppaan.

– OK ei riitä tässä sarjassa. Olemme hallinneet pelejä, mutta ei sillä ole mitään tekemistä voittamisen kanssa, jyrisi Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen.

Sportin kaksi ensimmäistä maalia olisivat olleet estettävissä, mutta peli on peliä. Charles Bertrandinavausmaali meni hieman helposti ja maalivahti Oskari Setäsen kehonkieli toisessa maalissa osoitti, että paluukiekot ovat puolustajien heiniä.

TPS on kuitenkin viime aikoina osoittanut taistelutahtoa tappioasemassa ja niin eilenkin. Dave Spinakavensi ja Otto Nieminen tasoitti kauden avausmaalillaan. Niemisen maali oli uran kolmas, joten ei maalinteko ihan jokapäiväistä ole.

– Puoli peliä olimme ottavana osapuolena ja toisen puolen antavana. Yhden maalin merkitys oli älyttömän tärkeä”, viittasi TPS:n toinen valmentaja Jarno Pikkarainen.

Ottelun ratkaisua alettiin muovata heti kolmannen erän alussa, kun Spina tuli jäähyltä ja varasti kiekon Ville Leskiseltä. Nopea potkaisu matkaan ja kiekko yläkulmaan. Hetkistä myöhemmin Spinalla oli mahdollisuus ratkaista kokonaan peli, mutta läpiajo ei tuottanut tulosta.

Sen sijaan ratkaisun värkkäsivät Spina, Miro Keskitalo ja Ilkka Pikkarainen, joka ohjasi Keskitalon laukauksen maaliin.

Lue koko raportti täältä.