Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2015 - 2016

HPK - TPS

3-2
KE 16.12.2015
Ritari-areena

TPS KIRI KAHDEN MAALIN TAKAA JATKOAJALLE 

HPK-TPS 3-2 rl.

TPS nousi kahden maalin takaa jatkoajalle Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. HPK:n Vojtech Polak oli voittolaukauskisan ainoa onnistuja, joten Kerho voitti 3-2.

TPS:ltä ratkaisua yrittivät Ilkka PikkarainenJulius Vähätalo ja Tadas Kumeliauskas ilman onnistumista. HPK:n vahti Jere Myllyniemi torjui kaikki kolme yritystä.

– Olimme yleisesti kuskin paikalla, mutta toisen erän puolivälin jälkeen aloimme hölmöillä. Meidän keskittyminen herpaantui ja kaveri meni kahden maalin johtoon, sanoi Vähätalo.

Maalittoman avauserän jälkeen HPK sai kovan pelivireen päälle toisen erän puolivälissä. EnsinSanteri Saari tulitti siniviivavedolla kauden avausmaalinsa Sakari Mannisen syötöstä.

Otto Paajanen osoitti oveluutta kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin, kun hän juoni maalin takaa etukulmasta kiekon Teemu Lassilan taakse. Lassila palasi kehiin pelikieltonsa jälkeen.

Vähätalo kavensi vastahyökkäyksestä alivoimalla. Vähätalon kauden kuudenteen osumaan syöttöpisteen kirjauttivat Ville-Vesa Vainiola ja Henrik Tallinder.

– Aukesi tilanne, kun pääsin vastustajasta ohi ja sain Vainiolalta hyvän syötön. Se oli urani ensimmäinen alivoimaosuma liigassa, Vähätalo kertoi.

Pikkarainen tasoitti kolmisen minuuttia ennen loppua Tallinderin ja Jonne Virtasen syötöstä.

– Koitin Myllyniemen haaroista tehdä ratkaisua rankkarikisassa, mutta ei onnistunut. Meillä on ollut muutenkin tukkoista rankkareiden laukominen, Vähätalo sanoi.

– Myönteistä on se, että olemme hyvin nousseet takaa-ajoasemasta. Parempi olisi, jos itse olisi jo alussa johdossa. Takaa-ajoasemasta nousu vaatii oman punnertamisensa, Vähätalo jatkoi.

Lue koko otteluraportti: http://kiekko.ts.fi/uutiset/25703