Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

TPS - Tappara

1-8
LA 24.1.2015

TPS romahti kotonaan

TPS oli täysin vastaantulija kohdatessaan kotikaukalossaan Tampereen Tapparan. Ottelun loppulukemiksi merkattiin murskaavasti 1–8.  

24.1.2015 on päivä, jonka jokainen TPS-pelaaja pyyhkisi varmasti mielellään pois muististaan. Lukemat eivät jätä Palloseuralle selittelyn varaa. Sitä mieltä oli myös päävalmentaja Miika Elomo.

- Eihän meille jäänyt mitään seliteltävää. Tulimme hyvin peliin, mutta sitten lahjoitimme vastustajalle maalin. Sitten lahjoitimme heille kahden miehen ylivoiman, jonka he käyttivät hyväksi. Me taas emme käyttäneet omaa kahden miehen ylivoimaamme hyväksi. Kun joukkue on tässä tilassa, niin ei meillä ole varaa lahjoittaa yhtään mitään, Elomo totesi.

TPS tosiaan sai otteluun hyvän alun ja siirtyi Tero Koskirannan ylivoima-osumalla johtoon. Juraj Simek ja Julius Vähätalo saivat syöttöpisteet Koskirannan rystypuolelta tehtyyn maaliin.

Tappara tasoitti ensimmäisessä erässä Olli Palolan maalilla. Viime kauden maalikuninkaan ranne viuhui ja Teemu Lassila oli yllätetty ensimmäisen kerran. Ensimmäisen erän päätteeksi Ilkka Pikkarainen laukoi kiekon katsomoon, jonka ansiosta Tappara pääsi aloittamaan toisen erän kahden miehen ylivoimalla. Tamperelaiset käyttivät ylivoimansa hyödyksi tehden kaksi maalia heti erän alkuun.

TPS pääsi yrittämään myös kahden miehen ylivoimalla maalintekoa, mutta tuloksetta. Tappara onnistui lyömään tulostaululle lukemat 1–4, joka tuntui katkaisseen mustavalkoisten selkärangan. Loppupeli sujui Tapparan komennossa TPS:n lähinnä odotellessa päätössummerin ääntä. 

Ottelun alun maalipaikkojen tehokkaampi hyödyntäminen olisi tehnyt pelistä aivan erilaisen. Elomokin tuskasteli jo pitkään jatkunutta tehottomuuden puutetta maalipaikoissa.

- Olin ensimmäisen kerran kosketuksessa jääkiekkoon jo 3-vuotiaana, mutta en ole koskaan elämässäni nähnyt tällaista maalinteon tuskaa missään. Meidän pelaajat tekee loistavastakin maalivahdista ihan super-maalivahdin, Elomo sanoi viitaten hyvän ottelun pelanneeseen Tapparan veräjänvartija Juha Metsolaan.

Pelaajien ilmeet pukukoppikäytävällä olivat paljon puhuvia. Joukkueen tulisi saada pyyhittyä illan peli nopeasti pois mielestään, sillä pelit jatkuvat kovaan tahtiin jälleen ensi viikolla. Tiistaina joukkueella on mahdollisuus kasvojensa pesuun, kun JYP saapuu vieraaksi HK Areenalle. Päävalmentaja Elomo muistutti, että seura elää ja hengittää vaikeinakin aikoina.

- Vaikka TPS on rämpinyt, niin eihän TPS ole katoamassa  kartalta mihinkään. Me poistumme kartalta ennen kuin TPS poistuu.

Teksti: Taneli Virjonen