Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

TPS - Tappara

0-2
LA 7.3.2015
HK Areena

Tappara ratkaisi viime minuuteilla

TPS:n kolmen ottelun viikko päättyi kotitappioon Tapparalle lukemin 0−2. Eilen JYPin kaatanut Tepsi kesti 58 minuuttia, mutta maalipörssin kärki, Tapparan Olli Palola ratkaisi ottelun viime hetkillä.

TPS lähti otteluun lähes samalla kokoonpanolla, jolla se pelasi eilen Jyväskylässä. Turkulaisten kolme hyökkäysketjua jaksoi raataa kuntopuntarin kärjessä keikkuvaa Tapparaa vastaan koko pelin, mutta taipui lopussa niukasti.

Päävalmentaja Jarno Pikkaraisen mielestä TPS:n pelissä näkyivät vaikeat olosuhteet, joissa peliin lähdettiin.

− Viimeisessä erässä rupesi väsymys näkymään. Kone meni punaisella, mutta ei leikannut kiinni. Kyllä Tappara oli tänään parempi, Pikkarainen totesi.

− Oltiin yllättävänkin hyvin mukana pelissä. Meillä oli paikat tehdä maali ja voittaa peli. Ei saatu verkkoon, ei kärsivällisyys ihan riittänyt, joukkueen kapteeni Petteri Nummelin kommentoi.

Tappiosta huolimatta turkulaisten esitys oli juuri lähtökohdat huomioon ottaen hyvä. Nummelin oli samaa mieltä.

− Ollaan pelattu pidemmän aikaa hyvin. Siellä tuli paljon maalin tappioita, mutta nyt on tullut voittoja.

Tasaista vääntöä

Ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta tunnustelevasti. Kultakypärä Mikko Rantanen sai hankittua vahvalla hyökkäyspään pelaamisella Tepsille reilun kuuden minuutin pelin jälkeen ylivoiman, mutta sitä ei joukkue pystynyt hyödyntämään.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Otto Nieminen pääsi nokikkain Tappara-vahti Aaro Peltosen kanssa. Laukauksen jälkeen kiekko jäi pyörimään maalin edustalla, ja ottelun erotuomari kävi tarkastuttamassa tilanteen videolta. Eilen toisen liigamaalinsa iskenyt Nieminen ei kuitenkaan saanut kolmatta rysää tililleen, kun tuomari levitti kätensä videotarkastuksen jälkeen.

Erän lopussa nähtiin vielä kaksi TPS-alivoimaa, kun ensin Niklas Friman passitettiin jäähylle ja tämän jälkeen Ilkka Pikkaraisen raju taklaus toi miehelle kaksiminuuttisen. Tauolle lähdettiin kuitenkin maalittomasta tasatilanteesta.

Tolppa pelasti TPS:n

Toinen erä alkoi ensimmäisen tapaan tasaisesti. Erän puolivälin jälkeen Tapparan Henrik Haapala pääsi läpiajoon ja laukoi ranteella, mutta pystytolppa oli tällä kertaa Teemu Lassilan pelastus.

Hetkeä myöhemmin Otto Karvinen sai rangaistuksen. Tämän jälkeen tunteet hieman kuumenivat puolin ja toisin, mutta isommilta kahnauksilta säästyttiin.

Puolustaja Jakub Nakladal sai vielä 13 sekuntia ennen toisen erän päätöstä jäähyn poikittaisesta mailasta.

Ylivoima kuntoon

Tappara ei kyennyt hyödyntämään ylivoimaansa kolmannen erän alussa, ja ottelu jatkui edelleen maalittomana. Vierasjoukkue sai pelistä otteen, mutta Lassila poimi tärkeitä torjuntoja erän edetessä.

TPS pääsi kokeilemaan maalin tekoa ylivoimalla erän puolen välin jälkeen, mutta sekään ei tuonut maalia. Tämän jälkeen oli Tapparan vuoro pyörittää ylivoimapeliä, kun Patrik Moisio istui kakkosta viisi minuuttia ennen loppua. Tulos oli sama: ei maalia.

Nummelin peräänkuulutti ottelun jälkeen ylivoimapelin tärkeyttä. Hän mainitsi ylivoiman toimineen eilen JYPiä vastaan.

− Kun saadaan ylivoima toimimaan, niin maalin tappiot kääntyvät äkkiä maalin voitoiksi.

"Hyvä viikko kaiken kaikkiaan"

Ottelua oli jäljellä vain kaksi minuuttia, kun TPS oli lähdössä hyökkäykseen. Tappara sai katkaistua nopean lähdön ja kiekko pelattiin Olli Palolalle täysin vapaaseen paikkaan. Maalipörssin kärkinimi ei erehtynyt, vaan laukoi kiekon ohi Lassilan ajassa 58.01.

− Lähdettiin vähän hyökkäämään liikaa. Pieni juttu, mutta tällaisia joukkueita vastaan, kun Tappara, niin ne kyllä rankaisee niistä joka kerta, Nummelin kertasi Tapparan voittomaalin syntyä.

Tapparan Jukka Peltola kaunisteli vielä lukemat 2−0:aan hetki voittomaalin jälkeen.

Hyvän ottelun pelannut ja vain yhden maalin päästänyt Teemu Lassila torjui ottelussa 32 laukausta. Toisen täyden liigaottelunsa pelannut Tapparan Aaro Peltonen tarvitsi nollapeliinsä 25 torjuntaa.

− Hyvä viikko meiltä kaiken kaikkiaan. Päästiin opettelemaan sitä, mikä se voittamisen ja häviämisen ero oikein on, päävalmentaja Pikkarainen mietti.

Runkosarjaa on jäljellä enää kaksi ottelua. Tiistaina TPS matkaa Poriin Ässien vieraaksi, ja kausi päättyy torstaina HK Areenalla ottelulla HPK:ta vastaan.

Teksti: Leo Jaakkonen