Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

TPS - Tappara

2-0
LA 4.10.2014
HK Areena

Hunajata ja nollapeli

TPS esitti jälleen kotiyleisölleen viihdyttävää jääkiekkoa.

TPS:n kotivoittojen putki sai jatkoa lauantaina, kun mustavalkoiset kaatoivat Tapparan 2-0 Turun vauhdikkaassa illassa. TPS:n viidennen peräkkäisen kotivoiton maalit taiteilivat Radek Smoleñák ja Tero Koskiranta.

-Nyt nähtiin sitä joukkuetekemistä, mitä ollaan peräänkuulutettu. Tappara pelasi hyvin, mutta kyllä me voidaan olla omaan tekemiseen tänään jumalattoman tyytyväisiä, päävalmentaja Kai Suikkanen kommentoi omiensa otteita.

Ottelun avausmaali nähtiin ensimmäisessä erässä. Ensin Tapparan Olli Palola sai kampituksesta 2 minuutin penaltin ja perään Markus Kankaanperä sai kakkosen poikittaisesta mailasta. TPS:lle avautui tästä 5-3 -ylivoima ja Ryan Laschin ja Simon Gysbersin pohjatyön tuloksena Radek Smoleñák nakutti taululle 1-0 avausosuman.

-On se aina todella iso juttu, kun onnistuu maalinteossa. Erityisesti, kun kokoajan kysellään, milloin teet maaleja. Se, että kyseessä oli vielä ottelun voittomaali, teki siitä vieläkin erityisemmän, 1+4 pisteillä ennen lauantaita tehoillut Smoleñák pohtii.

Toisessa erässä jatkettiin samalla vauhdilla mihin ensimmäisessä jäätiin. Tappara loi hyviä paikkoja TPS:n maalille, mutta Teemu Lassila otti kaiken vastaan ohittamattomana muurina.

Tadas Kumeliauskaksen johtama kakkoskenttä synnytti paljon vaarallisia tilanteita, mutta myös Tapparan tolppien välissä Juha Metsola oli mies paikallaan.

-Kumeliauskaksen ja Rantasen kanssa on hienoa pelata. He ovat todella lahjakkaita nuoria pelaajia ja on upeaa seurata heidän kehitystään. Täytyy vain muistaa olla kärsivällinen, Smoleñák kommentoi ketjukaveriensa otteita.

Kohti vierasvoittoja

Kolmannessa erässä kultakypärä-Koskiranta pääsi todistamaan vaarallisuuttaan. Tapparan Markus Kankaanperä menetti kiekon, jonka Lasch pääsi nappamaan ja Koskirannalle jäi huolekseen vain viimeistellä kiekko Metsolan selän taakse.

Tappara pääsi ottelun lopussa vielä hyvin painostamaan TPS:n päätyyn, mutta Lassila piti maalinsa puhtaana ja sai kauden ensimmäinen nollapelin tilastoihin.

Liigauransa avausmaalin torstaina tehnyt Otto Karvinen jatkoi vakuuttavia otteita Turun lauantai-illassa, kuten myös koko neloskenttä.

-Koko ketju pelasi hyvin tänään. Nyt, kun ollaan pidemmän aikaa pelattu samojen äijien kanssa, niin alkaa tietää vähän mitä kukakin tekee. Koko ajan kehitytään, Karvinen sanoo.

Seuraavana haasteena TPS:llä on siirtää voittojen putki myös vieraspeleihin.

-Pitää vaan painaa kovaa hommia. Vieraspelien alut on saatava paremmaksi, tähän mennessä jokaisessa vieraspelissä alku on ollut melko nihkeä, Karvinen sanoo.

Joukkuehengestä ei voittaminen ainakaan kiinni jää, yhdeksän peliä takana ja joukkue alkaa olla hitsautunut yhteen.

-Selvästi alkanut muodostua koko jengi kasaan. Kaikki tulee tosi hyvin juttuun ja meillä on hauskaa, Karvinen nauraa.

Seuraavaksi TPS matkustaa Ruotsiin Champions Hockey Leaguen merkeissä. Tiistaina Ruotsissa vastaan asettuu Linköping. Seuraava Liigaottelu mustavalkoisilla on luvassa perjantaina Helsingin jäähallissa HIFK:ta vastaan.