Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

TPS - Sport

5-2
LA 21.2.2015
HK Areena

TPS vakuuttavaan voittoon kotonaan

TPS tarjosi kotiyleisölleen hienon esityksen lauantai-iltana, kun se voitti Vaasan Sportin lukemin 5–2. Onnistujia löytyi joukkueesta laajalta rintamalta.

Palloseuran pelistä välittyi peli-ilo katsomon ylimmille penkkiriveille asti. 6089 silmäparia sai todistaa nuoren kotijoukkueen vakuuttavaa esitystä. Yksi illan onnistujista oli ykköskentän voimahyökkääjä Ilkka Pikkarainen, joka oli yhtä hymyä pelin jälkeen.

- Ehkä se lähti tänään siitä, että oli hyvin yleisöä. Oli hyvä fiilis lähteä pelaamaan. Emme olleet voittaneet Sportia tällä kaudella vielä kertaakaan, niin oli jo aikakin voittaa, Pikkarainen sanoi tyytyväisenä.

TPS on onnistunut viime aikoina nappaamaan voittoja enemmänkin ja on tällä hetkellä Liigan kuntopuntarissa sijalla 4. Se on kasvattanut silminnähden pelaajien itseluottamusta.

- Totta kai, kun voittoja on tullut, niin itseluottamus kasvaa ja pystyy yrittämään muitakin juttuja kuin kiekon heittämistä päätyyn.

Heti alussa luulot pois

TPS pelasi loistavan ensimmäisen erän. Kolmosketjun nuori keskushyökkääjä Elias Karvonen löi riparista kiekon pussiin jo ajassa 7.06 ja tästä kaksi minuuttia myöhemmin kapteeni Petteri Nummelin teki ylivoimalla kauden ensimmäisen maalinsa. Ranteet lukkoon ja kiekko maalivahti Hannu Toivosen längistä sisään. Se riitti Toivoselle ja loppupelin Sportin maalia vartioi Ville Hostikka.

Erätauolla joukkue ei jäänyt ihastelemaan johtoaan, vaan löi isompaa vaihdetta silmään. Pelikellossa 24.22 ja lukemiksi 3–0. Kiekko liikkui ylivoimalla mieheltä miehelle ja lopulta Ilkka Pikkarainen laukoi kuvion päätteeksi kiekon reppuun. Syöttöpisteet kirjautti Ville-Vesa Vainiola ja Mikko Rantanen, joten koko ykkösketju pääsi pisteille. Ketju on ollut viime aikoina todella vahvassa vireessä.

- Vainiola on hyvä sentteri. Hän jakaa kiekkoa ja pystyy tuomaan sen ylös ja pitää itse vain hakea paikoille. Ja Rantanen nyt on tulevaisuuden änäripelaaja, niin hänenkin kanssaan on hyvä mennä siinä, Pikkarainen sanoi hymyillen.

Heti Pikkaraisen maalin jälkeen nähtiin illan upein suoritus. Alexander Ruuttu luisteli Sportin alueelle, hassutti Sportin puolustajan upealla "jalkamiinalla" ja löi pelivälineen maalin kattoon. 4–0.

Puolivälissä pieni notkahdus

Oskari Siiki pääsi yrittämään minuutti Ruutun maalin jälkeen maalintekoa ensin läpiajosta ja sitä seuranneesta rangaistuslaukauksesta, mutta tolppaa lähemmäs ei Siiki yrityksissään päässyt.

Sport ei luovuttanut missään vaiheessa, vaikka kotijoukkue karkasikin selkeään johtoon. Vaasalaiset taistelivat itsensä vielä mukaan peliin, johon TPS:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen ei ollut täysin tyytyväinen.

- Peli oli vähän kaksijakoinen. Ensimmäisessä erässä olimme hyviä. Toisen erän ensimmäisellä kympillä olimme erinomaisia. Siinä se vaara olikin. Rupesimme kuvittelemaan, että voitamme pelkällä hyökkäämisellä. Peli kääntyi ja meillä oli tosi vaikea erän loppu. Se menee helposti siihen, kun antaa siimaa niin sitä on enää vaikea kelata takaisin. Kolmannessa erässä saatiin hieman kelattua, mutta ei päästy enää sille tasolle missä olimme pelin alussa.

Erän loppupuolella vaasalaisten Mike Brennan ampui lämärillä kiekon Aleksandar Georgijevin vartioimaan maaliin. Viimeiseen erään mentiin lukemissa 4–1.

Kolmannessa erässä Sport onnistui alivoimalla, kun Teemu Tallberg luisteli vahvasti kiekon kanssa alueelle ja Antti Kangasniemi ohjasi kiekon maaliin.

Hirvittävää hätää Palloseuralla ei kuitenkaan lopussa enää ollut ja loppulukemat 5–2 löi kauden ensimmäisellä maalillaan Julius Vähätalo tyhjään maaliin.

Päävalmentaja Pikkarainen oli tyytyväinen joukkueensa suorituksiin koko viikon ajalta.

- Hyvä voitto tänään ja kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen koko tähän viikkoon. Pelattiin Kuopiossa hyvä peli ja eilen pelattiin nousujohteinen peli. Peli heittelee vielä, mutta siihenkin on tietenkin syynsä.

Uuden valmentajan uudet kuviot

Uuden päävalmentajan viikko on ollut varsin hektinen. Tuloksellisesti ensimmäinen viikko oli hyvä, sillä kolmesta pelistä tuli kaksi voittoa ja yksi niukka tappio. Pikkarainen vaikutti todella tyytyväiseltä uuteen pestiinsä.

- On todella innostunut olo. Hyvä että malttaa edes nukkua öitä. On ollut todella kiva päästä arkeen kiinni taas. Tässä sen huomaa kuinka tätä on kaivannut.

Sukunimikaima Ilkka Pikkaraisen mukaan uusi päävalmentaja ei ole liikaa lähtenyt asioita muuttamaan.

- Totta kai jokainen valmentaja tuo jotain uutta, mutta ei meillä hirveästi ole asiat muuttuneet. Eikä tässä kannatakkaan hirveästi muuttaa, kun on enää muutama peli jäljellä, joukkueen paras maalintekijä muistutti.

TPS:n pelit jatkuvat tiistaina, kun se haastaa sarjakärki Kärpät kotonaan.

Teksti: Taneli Virjonen