Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

TPS - Sport

0-1
TI 9.12.2014
HK Areena

Voitto pomppi vieraille

TPS lähti tiistaina hakemaan revanssia liiganousija Vaasan Sportista kotonaan.

Turussa nähtiin tiukka kamppailu pisteistä ja ottelu pysyikin maalittomana aivan viime minuuteille asti.  Lopulta ajassa 58.24 kotijoukkueen harmiksi voitto pomppi vieraiden tilille ja vaasalaiset veivät mukanaan kolmen pisteen potin 0–1-voiton turvin.

– Ei tuota pelin loppua kannata jäädä katkerana miettimään. Uusi peli odottaa jo torstaina, Mikko Lehtonen totesi tappion jälkeen.

Mikko Rantanen löysi tappiosta huolimatta positiivista joukkueen pelaamisesta:

– Pelissä oli paljonkin positiivista. Maalipaikkoja oli todella paljon ja puolustimme hyvin viisikkona.

Yhdeksän syöttöpistettä keränneellä Rantasella on maalitili vielä avaamatta tällä kaudella.

– Tarvitsen vielä lisää päättäväisyyttä, ja vähän itsekkyyttä. Voi ampua vieläkin enemmän, kyllä se maali sieltä sitten tulee, toivottavasti.

Tiukkaa vääntöä

TPS oli alusta alkaen hyvin mukana pelissä ja maalipaikkoja syntyi Hannu Toivosen vartioimalle maalille. Niin Rantanen, Niclas Lucenius kuin Ryan Lasch olivat lähellä maalia ensimmäisessä erässä, mutta Toivonen kesti kaikki yritykset.

– Viihdyttävää kiekkoa jokaisen osalta. Nuoret pelasivat todella hyvin tänään, päävalmentaja Miika Elomo kehui.

TPS-maalilla Teemu Lassila venyi useaan otteeseen loistavaan pelastukseen. Erityisesti töitä Lassilalle tuotti Sportin Jarkko Hattunen.

– Me emme pelanneet huonosti, mutta emme tehneet maalejakaan. Tarvitsemme maaleja, jotta voitamme otteluita, Tomas Mojzis totesi ottelun jälkeen.

Toista erää jatkettiin ensimmäisen jalanjäljissä. Tilanteita syntyi molempiin päätyihin ja kiekko liikkui. Ajassa 30.19 saatiin ottelun ensimmäinen tilastomerkintä, kun Ari Gröndahl tuomittiin huitomisesta kakkoselle. TPS pelasi vakuuttavaa ylivoimapeliä ja sai laukauksia maalille, mutta yrityksestä huolimatta avausmaali jäi uupumaan.

– Ylivoimapelimme oli hyvää ja meillä oli mahdollisuuksia ratkaista peli, mutta viimeistely puuttui, Mojzis mietti ottelua.

Heti Gröndahlin jäähyn päätyttyä, joutui TPS alivoimalle, kun Radek Smolenak tuomittiin boksiin kampituksesta. TPS piti otteen pelissä alivoimallakin ja Matias Sointu pääsi loistavaan läpiajoon, mutta ei saanut ujutettua kiekkoa Toivosen ohi.

– Lähdettiin pelaamaan ihan pelisuunnitelman mukaan. Sport pelasi vahvasti, kuten mekin, Elomo kommentoi.

Ratkaisu venyi viime minuuteille

Viimeiseen erään TPS tuli ryminällä. Turkulaiset saivat hyvän painostuksen päälle heti erän alusta alkaen ja laukauksia kohti Toivosen maalia tuli jatkuvasti. Maali tuntui roikkuvan ilmassa.

– Jos joukkue tuottaa 16 torjuntaa maalivahdille, niin kyllä se on silloin erinomainen erä. Fakta on kuitenkin se, että emme tehneet yhtään ja kaveri teki, Elomo totesi.

Voittomaali nähtiin ajassa 58.24. Sportin Damien Fleury pääsi nousemaan hyvin TPS-maalin kulmalle ja survoi kiekon siitä lopulta Lassilan selän taakse.

– Tuntuu olevan luonnonlaki, että tämmöinen tiukka peli ratkeaa tuollaiseen pomppumaaliin. Kovaa taistelua oli molemmin puolin, Marko Virtala mietti ottelun jälkeen.

Tiistai-illan tiukka vääntö sai näin turkulaisittain synkän päätöksen. Tepsillä on tällä viikolla kuitenkin vielä mahdollisuus napata kuusi pistettä: torstaina joukkue matkaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi ja lauantaina Lahteen kohtaamaan Pelicansin.

– Luottavainen fiilis on loppuviikosta. Uskon, että pystytään hakemaan pisteet molemmista peleistä, Rantanen kommentoi.

Myös kapteeni Virtala oli samoilla linjoilla:

– Nyt ei auta muu kuin nollata tämä peli. Huomenna tullaan uudestaan ja käännetään katseet kohti seuraavaa peliä, yhdessä mennään, päivä kerrallaan.

 

Teksti: Lotta Lybeck