Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

TPS - Pelicans

2-1
TI 3.3.2015
HK Areena

TPS höyhensi Pelicansin kotonaan

Palloseuran kolmen ottelun viikko alkoi kotiottelulla tiistaina, kun TPS sai vieraakseen Pelicansin Lahdesta. Turussa nähtiin viihdyttävä kiekkoilta, joka päättyi lopulta TPS:n hunajaiseen 2–1-voittoon.

TPS lähti otteluun haastavasta tilanteesta Otto KarvisenPatrik Moision ja Ilkka Pikkaraisen ollessa poissa kokoonpanosta kymppitilin täyttymisen vuoksi. Näin ollen Palloseuralla oli vain kolme ketjua, Kalle Moision edustaen yksin neljättä ketjua kokoonpanossa.

TPS pelasi erittäin pirteän ottelun miesvajeesta huolimatta ja toisen ja kolmannen erän maalien turvin kolme pistettä jäivät Turkuun.

– Ensimmäinen puolisko ottelusta oli meiltä hyvää pelaamista. Oman maalin jälkeen ehkä vähän innostuttiin ja aloimme hukata kiekkoa. Pystyimme pitämään koko ottelun hyvän vaihtorytmin päällä ja sitä kautta luomaan mahdollisuuden sille, että jaksoimme pelata koko ottelun loppuun asti. Ei ehkä mikään kaunein peli, mutta voitto on aina voitto, päävalmentaja Jarno Pikkarainen tiivisti ottelun.

Vauhti päällä alusta alkaen

Heti ensimmäisen erän alkuun TPS joutui alivoimalle, kun Tomas Mojzisille tuomittiin kakkonen koukkaamisesta. TPS pelasi alivoimansa kuitenkin hyvin ja sai paljon katkoja Pelicansin peliin.

Seuraavat viisi minuuttia mentiin päädystä päätyyn molempien luoden tilanteita maaleille. Ajassa 6.02 oli TPS:n vuoro pelata ylivoimalla. TPS-ylivoiman paras paikka oli Petteri Nummelinin napakka ranneveto, mutta veto meni suoraan Pelicans-vahti Janne Juvosta päin.

TPS pääsi ensimmäisessä erässä vielä toisen kerran ylivoimalla, mutta sekään ei tuottanut tulosta. Turkulaiset pelasivat koko ensimmäisen erän hieman niskan päällä, mutta myös Pelicans pääsi hyville paikoille.

Ensimmäinen erä päättyi lopulta 0–0-lukemiin.

– Saimme alusta alkaen hyvän rytmin päälle pelaamiseen, vaikka meillä oli todella vähän porukkaa. Pelasimme hyvää ohjauspeliä, emmekä lähteneet juoksuttamaan äijiä, niin kuin sovimme, Oskari Siiki kommentoi.

"Tällä voitolla jaksaa taas eteenpäin"

Lahtelaiset tuli toiseen erään vahvemmin ja pääsivät heti erän alkuun hyville paikoille ja Jakub Nakladalin ottaessa kakkosen korkeasta mailasta, myös ylivoimalle.

Pelicans ei ehtinyt pelata ylivoimaa kuin 22 sekuntia, kun Joel Mustonen rikkoi saaden 2 minuuttia huitomisesta ja päälle 10 minuutin käytösrangaistuksen.

Seuraavat viisi minuuttia pelattiin jälleen päädystä päätyyn, välillä Pelicansin pitäessä painetta TPS-päädyssä ja toisinpäin.

Toista erää oli pelattu hieman alle minuutti, kun Mikko Rantanen pääsi yksin hyökkäämään oikeaa laitaan pitkin aina Pelicans-maalille asti, mutta Rantasen laukaus meni ohi.

Vain hieman Rantasen tilanteen jälkeen TPS:n kolmoskenttä Lindsten-Karvonen-Siiki piti kovaa painetta Juvosen maalilla. Tilanne näytti jo menevän ohi, mutta Lindsten ei luovuttanut, vaan pelasi päättäväisesti tilanteen loppuun asti ujuttaen lopulta kiekon Juvosen selän taakse ja tilanne oli 1–0 mustavalkoisille.

– Veskari koppasi ensin hyvin onetimer-laukaukseni, mutta päätin etten luovuta. Otin mailasta pesäpallo otteen ja tökkäsin ehkä vähän tuurillakin kiekon maaliin, liigauransa avausmaalin tehnyt Lindsten nauroi.

Pelicans ei TPS:n maalista kuitenkaan lannistunut, vaan pian Lindstenin maalin jälkeen Pekka Saarenheimo pääsi loistavaan avopaikkaan Lassilan vartioimalle TPS-maalille, mutta laukaus epäonnistui.

Lahtelaiset heräsivät taistelemaan, kun toista erää oli pelaamatta vajaat viisi minuuttia. Pelicans tuli kovalla ryminällä jatkuvasti TPS-maalille ja ajassa 39.17 vierasjoukkueen painostus toi tulosta: Miikka Roine syötti maalin oikealta puolelta vasemmalla kärkkyvälle Antti Jaatiselle, joka laukoi kiekon Lassilan selän taakse.

– Se mikä meillä tänään toimi hyvin, oli, että pelasimme kiekkoa syvään ja saimme sitä kautta luotoa Pelicansin pakeille painetta ja sitä kautta pääsimme luomaan enemmän tilanteita, Siiki pohti ottelua.

Kolmas erä aloitettiin 1–1-tasaluvuissa, eikä vauhtia tästäkään erästä puuttunut. Kolmannen erän edetessä tasaluvuissa tunteet alkoivat kuumenemaan puolin ja toisin, eikä kontakteilta vältytty. Kun viimeistä erää oli jäljellä hieman alle viisi minuuttia, Jakub Nakladal ratkaisi ottelun Tepsille. Niklas Friman syötti Nakladalille vasempaan laitaan, josta tšekkipuolustaja laukoi kiekon maaliin.

Ottelun viimeisillä minuuteilla TPS pääsi pelaamaan vielä 5–3-ylivoimaa, mutta 2–1-lukemat pysyivät loppuun asti.

– En peliminuuteistani tiedä, mutta varmaan tuli eniten minuutteja Liigassa. Oli kyllä kiva pelata ja heti tuli onnistuminenkin. Kyllä tämä voitto maistuu todella hyvältä, Lindsten iloitsi ottelun jälkeen.

– Kyllä tällä voitolla jaksaa taas eteenpäin, Siiki komppasi ketjukaveriaan.

Seuraava ottelu TPS:llä on edessään perjantaina, kun joukkue matkustaa Jyväskylään JYPin vieraaksi.

Teksti: Lotta Lybeck