Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

TPS - Lukko

4-1
KE 29.10.2014
HK Areena

Sarjakärki kaatui TPS:n käsittelyssä

Naapuri länsirannikolta ja tämänhetkinen liigakärki, Lukko, saapui keskiviikkona Turkuun kasvattamaan pisteputkeaan. Putki kuitenkin katkesi kotijoukkueen vahvan esityksen ansiosta.

Ensimmäinen erä alkoi vahvasti TPS:n hallinnassa. Heti alkuminuuteilla Veli-Matti Vittasmäki pääsi laukomaan hyvältä paikalta, mutta Lukon Ryan Zapolski torjui vakuuttavasti.

Lukko vastasi TPS:n hyvään starttiin samalla mitalla. Vähän Vittasmäen paikan jälkeen Filip Riska pääsi loistavalle paikalle haastamaan Teemu Lassilan TPS-maalilla, mutta Lassilalla ei ollut kuitenkaan ongelmia tässä.

Vauhdikkaan ottelun ensimmäinen jäähy nähtiin ajassa 4:06, kun boksiin passitettiin Lukon Jesse Virtanen kampituksesta.

Tästä alkoi Palloseuran ylivoimapyöritys, eikä aikaakaan, kun kiekko oli jo Zapolskin selän takana. Radek Smolenak runnoi kiekon Simon Gysbersin paluukiekosta taululle 1–0 lukemat.

– 5-5 –pelaamisella pärjäämme lähes jokaiselle joukkueelle, mutta ylivoimassa on ollut vielä hakemista. Tänään ylivoima oli erittäin hyvää ja toimi. Smolenak oli paikallaan maalin edessä, päävalmentaja Kai Suikkanen kommentoi.

TPS piti sarjakärkeä hyvin ruodussa koko ensimmäisen erän ajan ja maalipaikkoja syntyi. Erän lopulla Lukko alkoi saada painetta TPS-päätyyn ja Jesper Piitulainen pääsi ajamaan väkisin Lassilan eteen, mutta ei onnistunut. Summerin soidessa Lassilan edessä oli vielä hässäkkä käynnissä, mutta erätauolle mentiin 1–0 lukemissa.

Lukko herää taistelemaan

Toiseen erään saapui aivan uusi Lukko. Rauman pojat olivat tauolla löytäneet vireen peliin ja lähtivät vauhdilla hakemaan toisen erän tasoitusta, kun taas TPS:n ensimmäisen erän vire oli kadoksissa.

Ajassa 22:44 Lukko sai haluamansa. Piitulainen hyökkäsi oikeaa laitaa pitkin ja laukoi terävästi maalille. Lassila torjui Piitulaisen laukauksen, mutta paluukiekko putosi suoraan Toni Koiviston lapaan, joka iski Lukolle ottelun avausmaalin.

– Ensimmäisen erän pelasimme erittäin hyvin. Toisen erän alussa meiltä katosi hieman peli ja Lukko pääsi tasoittamaan. Sen jälkeen pääsimme onneksi takaisin peliin mukaan, Suikkanen pohti.

26 minuutin kohdalla Jesse Virtanen passitettiin boksiin toisen kerran ja TPS pääsi ylivoimalle. Ylivoimaherkkua ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun Gysbers tuomittiin kakkoselle kampituksesta ja ottelua jatkettiin 4-4 –kentällisin.

Kolme minuuttia ennen erän loppua TPS:n kultakypärä Ryan Lasch pisti lukemat taululla uuteen uskoon. Lasch nousi oikeaa laitaa pitkin ja laukoi kauniilla laukauksella kiekon yläkulmaan ja samalla TPS:n takaisin johtoasemaan.

– Laschin ja Tukosen kanssa pelaaminen on toiminut hyvin. Uskoisin, että tämä menee tästä vielä parempaan suuntaan, kun saamme enemmän pelejä alle. Meillä kaikilla on eri vahvuuksia ja saamme yhteistyön hyvin toimimaan, hyvän alkukauden pelannut Koskiranta pohti ketjuaan.

Toiselle erätauolle mentiin TPS:n 2–1 johdossa.

Mojzis heti pisteille

Kolmannen erän alkuun TPS pääsi jo illan viidennelle ylivoimalle. Aivan ylivoiman lopulla TPS:llä oli kova pyöritys Lukko-maalin ympärillä. Kauden ensimmäisen ottelunsa TPS-paidassa pelanneen Tomas Mojziksen ja Koskirannan pohjatyön tuloksena Smolenak ujutti kiekon toistamiseen Lukko-maaliin.

– On hienoa palata takaisin Turkuun. Olin ensimmäisen erän aivan innoissani. Hienoa, että peli päättyi voittoomme. Toivon pelaavani TPS:ssä samalla tasolla kuin pelasin edellisen kerran ollessani täällä, Mojzis mietti.

– Olen aika tyytyväinen omaan pelaamiseeni tällä hetkellä. Totta kai parannettavaa vielä on, mutta hyvältä on tuntunut, kaksi tehopistettä Lukkoa vastaan namutellut Koskiranta sanoi.

Kellon näyttäessä 49:04 Lukon verkko heilui jälleen. Ilkka Pikkarainen ja Matias Sointu pääsivät 2-1 vastaan hyökkäykseen ja Sointu viimeisteli kiekon Zapolskin taakse ja samalla ottelun päätöslukemat: 4–1.

– Tänään pelasimme fiksusti, teimme vain vähän virheitä ja ylivoima toimi, Koskiranta tiivisti ottelun.

Turun Palloseura kohtaa tällä viikolla vielä perjantaina Vaasassa Sportin ja lauantaina Porissa Ässät.

– Viikonloppuna on varmasti tulossa kovia paikkoja, ei helpolla tulla pääsemään. Me olemme näyttäneet, että pystymme pelaamaan kaikkia joukkueita vastaan ja joukkuehenkemme on pysynyt koko ajan hyvänä. Meillä on kova usko tekemiseemme, Koskiranta ennakoi.

 

Teksti: Lotta Lybeck