Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

TPS - Kärpät

1-2
TI 24.2.2015
HK Areena

Tepsin taistelu ei riittänyt sarjakärkeä vastaan

TPS sai tiistai-iltana vieraakseen Liigan piikkipaikkaa pitävän Oulun Kärpät. Kotijoukkueen taistelu ei kuitenkaan riittänyt, vaan vieraat veivät pisteet mukaansa.

– Hyvä taistelu meiltä sarjakärkeä vastaan, mutta tappio on aina tappio, oli vastus kuka tahansa, Mikko Rantanen kommentoi ottelua.

Palloseura pelasi vakuuttavan ensimmäisen erän pitäen vieraansa ahtaalla lähes koko 20 minuuttia. Toisessa erässä Kärpät heräsi taistelemaan nousten TPS:n ohi. TPS ei onnistunut enää ensimmäisen erän jälkeen maalinteossa ja vieraat veivät pisteet toisessa erässä syntyneiden maalien turvin.

– Ensimmäinen erä ja toisen erän alku olivat meiltä hyviä. Tuntui, että Kärppien tasoitusmaalin jälkeen pelimme heilahti hieman ja jäimme kiinni siihen. Kärpät pääsi siitä peliin kiinni. Lassila antoi meille mahdollisuuden taistella voitosta viime minuuteille asti, mutta se ei tänään riittänyt, päävalmentaja Jarno Pikkarainen kommentoi.

"Odotimme tasaista matsia ja sen saimme"

TPS lähti otteluun erittäin vahvasti. Palloseura hallitsi selvästi ensimmäistä erää luoden paljon tilanteita Tomi Karhusen vartioimalle maalille.

Ottelun ensimmäinen jäähy nähtiin ajassa 7.55: Kärpillä liikaa pelaajia jäällä. Ivan Humlin istuessa joukkueen kakkosta, Ville-Vesa Vainiolalle avautui ylivoiman alkuun loistava paikka aivan maalin kulmalta, mutta Karhunen venyi torjuntaan.

Ajassa 14.50 Steven Seigo vei kotijoukkueen 1–0-johtoon loistavalla laukauksella siniviivalta. Syöttöpisteet Seigon osumasta napsivat Teemu Lämsä ja Patrik Moisio.

– Odotimme todella tasaista matsia ja sen saimmekin. Ensimmäinen erä oli hyvä, mutta irtokiekkoihin meidän olisi pitänyt päästä paremmin ja sitä kautta saada kiekkoa enemmän maalille, Oskari Siiki kommentoi.

Ensimmäinen erä päättyi Tepsin 1–0-johtolukemiin. Toiseen erään Kärpät tuli uudella sykkeellä ja heti erän alkuun Joonas Donskoi pääsi yksin läpi, mutta Teemu Lassila hoiti tilanteen TPS-maalilla.

TPS oli kuitenkin yhä pelissä hyvin mukana ja pian Donskoin tilanteen jälkeen Vainiolalle avautui jälleen paikka, mutta Karhunen venyi kiekon eteen.

Kun toista erää oli pelattu reilut neljä minuuttia, Sebastian Aho teki taululle lukemiksi 1–1. Simon Suoranta syötti Ahon yksin läpi ja tästä Aho onnistui ohittamaan Lassilan.

Toiseen erään piristynyt Kärpät iski vielä toisen, kun erää oli pelattu 33.56. Elmeri Erosen istuessa kakkosta koukkaamisesta Esa Pirnes laukoi kiekon TPS-maaliin.

– Meidän maalimme jälkeen Kärpät lisäsi vauhtia ja saivat pari maalia toiseen erään. Meillä oli paikat pistää peli tasoihin, mutta tänään ei pystytty sitä tekemään, Rantanen kommentoi.

Taistelua viime minuuteille asti

TPS lähti kolmanteen erään alivoimalla, mutta taisteli, eikä päästänyt Kärppiä kasvattamaan johtoaan. Kolmatta erää oli pelattu reilut kymmenen minuuttia, kun Patrik Moisio sai kakkosen koukkaamisesta. Kärpät pääsi pyörittämään ylivoimaa TPS-alueella, mutta Lassila piti akrobaattisella mailatorjunnallaan huolta, ettei vierasjoukkue karannut enempää johtoon.

– Pienet asiat ratkaisevat nämä ottelut. Jos pelaa kiekkoa syvään, niin todennäköisesti voitat pelin. Kärpät pelasi kiekkoa syvään, niin kuin meidänkin olisi pitänyt pelata, Siiki mietti ottelun jälkeen.

 55 minuutin kohdalla koko ottelun loistavasti pelannut TPS:n ykköskentän trio Pikkarainen-Vainiola-Rantanen oli jälleen aiheuttamassa hämminkiä Karhusen maalilla. Rantanen antoi loistavia syöttöjä maalin takaa niin Pikkaraiselle kuin Vainiolalle, mutta Karhunen piti maalinsa puhtaana.

– Pikkaraisen ja Vainiolan kanssa on ollut oikein hyvä pelata. Me puhumme paljon asioita, joka tekee yhteistyöstä helpompaa. Vainiola näkee kentän hyvin ja osaa rakentaa peliä ja Pikkaraisella on hyvä laukaus ja hän on muutenkin vahva jättiläinen, niin mikäs siinä, Rantanen kommentoi ketjuaan.

TPS taisteli tasoitusmaalista viimeisille minuuteille asti, mutta Kärpät kesti Palloseuran paineen ja vei näin ollen pisteet Turusta mukaansa 1–2-lopputuloksella.

– Tämä peli näytti sen, että vaikka meillä olisi kuka tahansa vastassa, pystymme pelaamaan hyvää lätkää ja viemään peliä. Se meidän pitää ottaa tästä mukaan, Rantanen mietti.

Seuraavaksi TPS kohtaa SaiPan. Ottelu alkaa torstaina HK Areenalla tuttuun tapaan kello 18.30.

Teksti: Lotta Lybeck