Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

TPS - JYP

0-4
TI 27.1.2015
HK Areena

Sarjakärki nappasi pisteet Turusta

JYP voitti tiistai-illan ottelun Turun HK Areenalla lukemin 0–4 jättäen Turun Palloseuran hyvistä maalipaikoista huolimatta pisteettömäksi.

– Hyvä ja kovavauhtinen jääkiekko-ottelu, todella kova joukkue oli vastassa. TPS kyllä taisteli ja jälleen kerran saatiin paikkoja. Me emme kuitenkaan käyttäneet niitä ja vastustaja käytti. Joku sanoo, että joukkue on heittänyt pyyhkeen kehään, mutta minusta se ei näyttänyt siltä. Tämä nollataan ja huomenna jatkuu hommat, TPS:n päävalmentaja Miika Elomo summasi ottelun jälkeisessä pressitilaisuudessa.

Ottelun alkuminuutit pelattiin mustavalkoisessa päädyssä, kunnes nuori TPS-lupaus Otto Nieminen pääsi nousemaan rohkeasti JYPin maalille ensimmäisen erän aikana. Energisen nousun ja ratkaisun keskeytti kuitenkin JYPin maalilla Sami Rajaniemi.

Otto Karvinen pääsi laukomaan erän puolessa välissä kohti JYPin maalia, josta TPS:n liigapaidassa samana iltana debyyttinsä tehnyt Patrik Moisio nappasi JYPin Rajaniemen patjoista kimmonneen kiekon, mutta kiekko ei löytänyt maaliin. Moisio kalasteli illan mittaan usean ylivoiman TPS:lle, mutta ilta oli silti TPS:lle maaliton.

– Ei lopputulokseen voi olla tyytyväinen, sillä joukkue hävisi. JYP pyrki kääntämään pelin nopeasti ja iskemään vastahyökkäyksen, Turusta kotoisin oleva Patrik Moisio kommentoi ottelun jälkeen.

”Kiekko ei pomppinut meille tänään”

TPS kesti JYPin ensimmäisen alivoiman Julius Vähätalon korkean mailan sanktion jälkeen. Joukkueet ehtivät pelata vain tovin jälleen tasalukuisina, kunnes  JYPin Markus Poukkula vei vieraat 0–1-johtoon ajassa 10.52.

TPS pääsi pelaamaan illan ensimmäistä ylivoimaansa, kun JYPin Mikko Salmio huitoi itsensä kaksiminuuttiselle ensimmäisen erän loppupuoliskolla. Ylivoima ei kuitenkaan avannut TPS:n maalisaldoa.

– Meillä oli paikkoja saada tänään maaleja, mutta tällä hetkellä kun ei ole tullut onnistumisia, huonon itseluottamuksen takia niitä on vaikea saada. Näitä pelejä pitäisi vain voittaa, jos haluamme nousta, TPS:n hyökkääjä Julius Vähätalo kommentoi.  

TPS pääsi pelaamaan toista ylivoimaansa heti toisen erän alussa, kun JYPin Mikko Luoma joutui jäähylle kiinnipitämisestä pelikellon näyttäessä aikaa 23.19.  JYPin Tuomas Pihlman löi jyväskyläläiset 0–2-johtoon ajassa 25.43 melkein välittömästi joukkueen selvittyä alivoimasta.

– En tiedä, mikä maalinteossa oli niin haastavaa. Kiekko ei pomppinut meille tänään. Olisi ehkä pitänyt luoda enemmän maalipaikkoja, Moisio kommentoi.

JYPin Rajamäki TPS:n tiellä

Toisen erän puolivälissä kiekkoa vietiin päädystä päätyyn. Ajassa 33.21 TPS:n Tshekki-vahvistus Tomas Mojzis joutui kampituksesta istumaan jäähylle. Alivoima ehti vanheta hieman yli minuutin, kun JYPin Darryl Boyce kiepsautti kiekon ohi Teemu Lassilan ja JYPin 0–3-johtoon.

– JYP teki kovasti töitä niin kuin aina. Sitä vastaan on paha pelata. JYP pelaa hyvin viisikkona ja kääntää peliä. Laukauksia tulee paljon maalia kohti, Vähätalo kuvaili JYPiä vastuksena.

Kanadasta kotoisin oleva Steven Seigo joutui toisen erän viimeisellä neljänneksellä laitataklauksen myötä jäähylle. TPS ehti pelata minuutin verran alivoimalla, kun tuomari vihelsi jälleen jäähyn merkiksi. Tällä kertaa kaksiminuuttinen napsahti JYPin Sami Rajaniemelle kampituksesta. Ryan Lasch pääsi lataamaan 4vs4–pelin aikana rannelaukauksen kohti JYPin maalia, mutta kiekko päätyi kiertämään vasemmalta Rajamäen ohi.

Kolmas erä alkoi TPS:n 30 sekunnin kestävällä ylivoimalla, mutta tuloksetta. Viimeisen erän alussa TPS:n nuori varakapteeni Mikko Rantanen pääsi kiertämään yksin maalille, mutta kiekko päätyi Rajamäen jalkoihin. Jäähypenkki kului kolmannessa erässä Ilkka Pikkaraisen ja JYPin Miika Lahden kaksiminuuttisten verran. Ottelun viimeinen maali tuli ajassa 59.32, kun JYPin Poukkula laittoi kiekon turkulaisten tyhjään maaliin.

– Maalittomuus on haastavaa. Se näkyy siinä, kun ei uskalleta ratkoa itse peliä ja siirretään vastuuta liikaa viivalle, Vähätalo kiteytti.

Peli päättyi Turussa lukemiin 0–4 ja jyväskyläläiset veivät kotimatkalle kolme pistettä matsibussilla kotiin.

 

Teksti: Jessi Ristilä