Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

TPS - Ilves

4-6
TI 30.12.2014
HK Areena

Vieraat veivät pisteet maalikarkeloissa

TPS:n ja Ilveksen kauden kolmas kohtaaminen oli tiukkaa vääntöä alusta loppuun.

Turun tiistai-illassa nähtiin kymmenen maalin karkelot, jotka päättyivät lopulta vieraiden voittoon. TPS oli vuoden viimeisessä ottelussaan pisteissä kiinni vielä viisi minuuttia ennen matsin päättymistä, mutta Ilves veti lopulta pidemmän korren.

– Pelasimme hyvän pelin tänään. Iloista hyökkäystä ja hyviä maalipaikkoja. Parannettiin huomattavasti aikaisemmasta ja saatiin neljä maaliakin, mutta Ilves vei voiton, 2+1 pisteet iskenyt Matias Sointu mietti ottelua.

– Neljä maalia on positiivinen asia, mutta pelin tarkoitus on voittaa ja saada ne pisteet, päävalmentaja Miika Elomo kommentoi ottelua.

TPS aloitti pelin pirteästi ja oli ohjaajan paikalla ensimmäisistä minuuteista lähtien. Ensimmäisessä erässä niin Sointu, Oskari Siiki kuin Otto Nieminenkin pääsivät hyville maalipaikoille, mutta Joonas Korpisalo piti pintansa Ilveksen maalilla.

Ajassa 6.17 Otto Nieminen joutui boksiin ryntäämisestä. Tästä aukeni Ilveksen ensimmäinen ylivoima ja samalla nähtiin ottelun ensimmäinen maali. Kolme sekuntia ennen Niemisen jäähyn päättymistä toista liigaotteluaan pelannut Ville Meskanen laukoi kiekon Lassilan selän taakse.

– Tässä ottelussa päästettiin yksi maali alivoimalla. Alivoima on meillä toiminut hyvin, siinä ei ole ollut ongelmia sen jälkeen, kun sitä muutettiin uuden valmennuksen myötä, Sointu kommentoi.

Ensimmäinen erä päättyi Meskasen maalin myötä lukemiin 0–1.

Hunajapurkin kansi auki

Kun ottelua oli pelattu 29.59 TPS avasi maalihanansa. Ryan Lasch nousi hienosti laitaa pitkin Ilves-maalille ja tarjoili namupassin Soinnulle maalin kulmalle. Soinnulla ei ollut ongelmia laittaa tästä sisään ja tilanne 1–1.

Kolme minuuttia myöhemmin Joonas Riekkisen kärsiessä kakkosta estämisestä Sointu heilutti jälleen Ilveksen maalin verkkoja. Tälläkin kertaa Lasch napsi maalista syöttöpisteen ja toinen piste meni Steven Seigolle.

– Erittäin hyvä asia, että onnistuimme tekemään useita maaleja ja erityisesti ylivoimalla. Lauomme enemmän ja sitä kautta saamme enemmän maaleja, Lasch sanoi.

Eikä aikaakaan, kun TPS osui jälleen. Ajassa 34.22 Tepsin uusi vahvistus Juraj Simek vei TPS:n jo 3–1-johtoon. Simekin maalin mahdollisti tiistaina paluun kokoonpanoon tehnyt kapteeni Petteri Nummelin loistavalla esityöllään.

– Ylivoimapeli oli hyvää tänään ja saimme pari maaliakin. En tiedä mistä tämä oma vire löytyi, kun melkein viikon olen ollut kuumeessa kotona. Ehkä siinä tuli sitten säästettyä energiaa, että jaksoi tänään luistella eikä ehtinyt jännittää tätä peliä, Sointu mietti.

Aivan erän loppuun Ville Meskanen iski vielä illan toisensa ja näin toinen erä päätettiin lukemiin 3–2.

"Tämä oli meidän ottelu voittaa"

Heti kolmannen erän alkuun Ilves nousi tasoihin Steven Zalewskin maalilla. TPS ei lannistunut tästä ja kaksi minuuttia myöhemmin Ryan Lasch nosti TPS:n takaisin johtoon ylivoimalla. Syöttäjänä oli kukas muukaan, kuin Matias Sointu.

– Meillä on ollut hyvä kemia Soinnun kanssa koko kauden. Tykkään pelata hänen kanssaan, 1+2 pisteet namustellut Lasch hymyili.

Ottelun viimeiset viisi minuuttia käänsivät kaiken päälaelleen. Ajassa 55.52 Ville Meskanen iski hattutempun ja pian hänen peräänsä Antti Tyrväinen nosti Ilveksen 4–5-johtoon. Viimeisen naulan arkkuun iski Sami Sandell kaksi sekuntia ennen ottelun päättymistä.

– Mielestäni pelasimme tänään hyvin, tämä oli meidän ottelu voittaa ja olimme niskan päällä koko ajan. Pari pomppua pomppivat kuitenkin vieraille, eivätkä meille, Lasch sanoi.

Näin Ilves vei voiton sekä pisteet Turusta syventäen TPS:n tappioputken samalla jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

– Oman maalin puolustamista meidän täytyy parantaa. Ei omaankaan peliin voi olla tyytyväinen, jos joukkue häviää. Vähän jäi kaivelemaan, että meni hieman tuomarin avustuksella tämä ottelu vieraille, Sointu pohti ottelua

TPS:n seuraava ottelu on perjantaina Tampereella. Siellä vastassa on Tappara.

– Vaikeina aikoina ryhmän pitää tiivistyä entisestään ja pysyä yhdessä. Se on ainoa keino, millä saa voiton. Meidän pitää olla vahvoja ja pelata joukkueena, Sointu tiivisti.

Teksti: Lotta Lybeck