Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

TPS - Ilves

3-0
PE 21.11.2014
HK Areena

TPS nylki Ilveksen

Perjantaina Turkuun matkasi tulikuumassa nousussa pelaava Tampereen Ilves. TPS vei kuitenkin kotonaan pidemmän korren ottamalla samalla toisen peräkkäisen 3–0-voiton.

– Kokonaisuutena hyvä peli meiltä. Erinomaisen pelin tästä teki Ilves. Laadukas joukkue, joka pyrki pelaamaan hyvää peliä, mutta olimme kärsivällisiä, Miika Elomo kommentoi ottelua.

Teemu Lassila pelasi perjantaina myös toisen nollapelin putkeen.

– Kaksi nollapeliä putkeen, ihan hyvä tässä on maalivahdin olla. Tällä hetkellä pelimme vaikuttaa todella hyvältä. Ei ihan ytimessä olla, mutta koko ajan paranee, Lassila hymyili.

Ottelu lähti käyntiin vauhdikkaasti ja ensimmäinen erä oli tasainen. TPS-maalilla Lassilaa hätyyttelivät Teemu Rautiainen ja Aleksi Mustonen ja toisessa päässä Joonas Korpisaloa säikytteli erityisesti Tukonen-Kumeliauskas-Rantanen-kolmikko.

– Meillä on hyvä ketju kasassa. Pelaan nuorien sällien kanssa, joilla on kova yritys päällä. On meillä paikkojakin ollut. Vielä yksi napsu lisää, niin saadaan varmasti tulosta aikaiseksi, Tukonen pohti ketjuaan.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ajassa 15.12. TPS piti painetta Ilveksen päädyssä ja Ryan Laschin tehdessä loistavaa maskia, Jakub Nakladal pääsi laukomaan viivalta kovalla vedolla kiekon maaliin.

Ensimmäisen erän loppuun TPS sai vielä ottelun ensimmäisen ylivoimansa, mutta se ei tulosta tuottanut. Tauolle mentiin 1–0-lukemissa.

– Tulimme peliin hyvin sisälle, vaikka ensimmäinen erä oli melko tasainen, Lassila mietti ottelun alkua.

Kotijoukkueen näytöstä

Toinen erä mentiin Tepsin hallinnassa. Hyville paikoille pääsivät niin Gysbers, Kumeliauskas kuin Lasch ja Luceniuskin, mutta Korpisalo kesti Ilves-maalilla. Myös TPS-päätyyn syntyi uhkaavia tilanteita, mutta Lassila hoiti tonttinsa.

Kolmas erä mentiin kotijoukkueen komennossa. Tepsin painostus tuotti tulosta, kun peliä oli hieman alle kymmenen minuuttia jäljellä. Sointu lähti nousuun oikeaa laitaa pitkin ja syötti maalin edustalla kärkkyvälle Pikkaraiselle, joka sujautti kiekon Korpisalon selän taakse.

Tepsin 3–0-voittolukemat viimeisteli Niclas Lucenius tyhjään maaliin ottelun viimeisellä minuutilla.

– Mitä nyt nämä pari peliä olen taa ollut mukana, niin täytyy sanoa, että todella sitoutunut joukkue on. Kaksi hyvää voittoa kotona, nyt ne pitää vain saada siirrettyä vieraisiin, Tukonen mietti ottelua.

Vaihtelevan alkukauden jälkeen Lassila on pitänyt maalinsa puhtaana nyt seitsemän erää.

– En tiedä, mistä tämä vire on löytynyt. Pelaamme tällä hetkellä todella tiivistä puolustuspeliä ja kaikki uhrautuvat. Kiekot niellään ennemmin kuin annetaan niiden mennä maaliin. Nyt alkaa löytyä tämä tasapaino pelaamiseen. Pitää vain pystyä pitämään tämä taso, Lassila sanoi.

Vaikka Elomo on tyytyväinen joukkueensa suoritukseen, uskoo hän, että joukkue pystyy vielä parantamaan.

– Tämä peli oli jo lähellä sitä peliä, mitä haetaan ja mitä olen koko ajan halunnut. Vielä kuitenkin pystytään parantamaan, Elomo summasi ottelua.

 

Teksti: Lotta Lybeck