Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

TPS - HPK

2-3
PE 24.10.2014
HK Areena

HPK katkaisi TPS:n kotivoittojen putken

Kovassa kotivireessä olevan TPS:n saapui perjantaina haastamaan voitosta voittoon kiitävä HPK. TPS:llä oli takanaan seitsemän peräkkäistä kotiotteluvoittoa ja HPK:lla viiden ottelun voittojen putki.

Aarne Kärpäsen laskeuduttua katosta HK Areenan jäälle otettiin sisään pelaajat. Ottelu alkoi rauhallisesti. Kumpikaan joukkue ei saanut otetta pelistä ja ensimmäiset kymmenen minuuttia mentiin päädystä päätyyn.

Ensimmäinen tilastomerkintä ottelussa saatiin ajassa 10:07, kun HPK:n Zach Hamill passitettiin kakkoselle huitomisesta. HPK väläytti alivoimalla vaarallisuuttaan, mutta Teemu Lassila piti tonttinsa puhtaana.

Erän loppuun sairastuvalta palannut Veli-Matti Vittasmäki syötti Tero Koskirannalle kiekon oikeaan reunaan, josta Koskiranta toimitti kiekon edelleen Lauri Tukoselle maalin eteen. Tukosen yritys ei kuitenkaan mennyt aivan nappiin ja näin ensimmäinen erä päätettiin lukemiin 0–0.

–Tosi hyvältä tuntui vihdoin palata tositoimiin. Jalka on tuntunut hyvältä, nyt pitää vain toivoa, että se kestää ja pääsen vakiokokoonpanoon, Vittasmäki iloitsi paluutaan.

Voittoon kiinni

Toisen erän alussa HPK sai luotua TPS-päätyyn hyvän paineen ja Otto Paajanen pääsi kahdesti kokeilemaan loistopaikalta maalin tekoa, mutta Lassila oli kuin muuri TPS-maalilla.

Ajassa 29:45 Tero Koskiranta passitettiin boksiin kärsimään käytöskymppiä. Heti Koskirannan jäähyn jälkeen alkoi HPK-päädyssä tapahtua. Ryan Laschin ja Tukosen loistavan pohjatyön tuloksena Steven Seigo iski kiekon Myllykosken selän taakse ja vei TPS:n 1–0 johtoon.

Kolmannen erän HPK aloitti kovalla prässillä. Painetta tuli kuitenkin myös TPS:n puolelta. Erityisesti ykköskenttä Tukonen-Koskiranta-Lasch -trio oli jatkuvasti härnäämässä vastustajan alueella.

Ajassa 51:22 ykköskentän painostus puri. Ryan Lasch luisteli yksin oikeasta reunasta harhauttaen HPK:n Ossi-Petteri Grönholmin ja veti upealla rannelaukauksella kiekon maaliin. Syöttäjiksi 2–0 täysosumaan merkattiin Koskiranta ja Tukonen.

–Tuntuu hyvältä tehdä pisteitä, mutta haluan joukkueen voittavan. Koskirannan ja Tukosen kanssa alamme pikku hiljaa löytää toisemme ja pelimme kehittyy koko ajan. Tänään oli paras pelimme tähän mennessä, Lasch mietti.

Jännitystä pitkän kaavan kautta

Kolmannen erän puolessa välissä peli kääntyi päälaelleen. Joonas Vihko sai 2+10 päähän kohdistuvasta taklauksesta ja TPS:lle avautui ylivoima. Se ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitelman mukaan, sillä HPK:n Joonas Tuulola kavensi taululle lukemiksi 2–1 alivoimalla.

–Jos toinen joukkue tekee alivoimalla maalin, niin vika on tietenkin meidän ylivoimassa. Ei kai siitä muuta voi sanoa, päävalmentaja Kai Suikkanen kommentoi.

Neljä minuuttia myöhemmin Joni Myllykoski jätti maalinsa ja HPK lähti hakemaan tasoitusta kuudella viittä vastaan. Kello ehti vain minuutin eteenpäin, kun tasoitus syntyi. Tuulola iski illan toisensa tuoden Pallokerhon 2–2 tasoihin alle minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

–Me panikoimme, emme oikein tienneet mitä teemme. Siihen pelimme kaatui. Vastustaja puski jatkuvasti päälle ja me annoimme heidän tulla, Lasch pohti HPK:n nousua.

”Tarvitsemme enemmän laukauksia”

Jatkoajalla ei kovasta yrityksestä huolimatta peliä saatu ratkaistua ja ottelu venyi aina voittolaukauskilpailuun asti.

HPK aloitti voittomaalilaukauskilpailuin onnistuneesti, Jesse Saarinen ohitti Lassilan tarkalla vedollaan. Myös TPS:n aloitus oli onnistunut, kun Lasch laukoi kiekon varmasti Myllykosken ohi ja tilanne oli 1–1. Kun HPK:n Eero Somervuorl onnistui yrityksessään ja Radek Smolenak ja Tadas Kumeliauskas TPS:n puolelta epäonnistuivat, jäi Somervuoren maali jäi illan ratkaisumaaliksi. HPK jatkoi voittoputkeaan katkaisten samalla TPS:n kotivoittojen marssin.

–Emme lauo tällä hetkellä tarpeeksi. Emme ylivoimalla, emmekä 5-5 –pelaamisessa. Meidän täytyy saada enemmän laukauksia, jotta saamme myös enemmän maaleja ja maalipaikkoja. Tuntuu pahalta hävitä ja saada vain yksi piste, Lasch sanoi.

–Oltiin vähän jaloissa koko peli. Ensimmäinen maali oli piristysruiske ja rupesimme pelaamaan. Sitten sössittiin. Huonosta pelistä olisi voinut tulla hyvä peli, mutta nyt siitä tuli täysi pannukakku, Vittasmäki tiivisti ottelun.

TPS jatkaa matkaansa Liigassa keskiviikkona, jolloin Turkuun saapuu vieraaksi Rauman Lukko.

 

Teksti: Lotta Lybeck