Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

TPS - HPK

5-2
TO 12.3.2015
HK Areena

Kausi päätökseen hienolla voitolla

TPS:n vaiherikas kausi 2014-2015 sai hienon päätöksen, kun se tarjosi kotiyleisölleen viimeisessä pelissään kiitettävän esityksen. HPK kaatui reilun 5000-päisen yleisön edessä lukemin 5–2.

Illan pääosan esittäjistä molemmat pelasivat ilman paineita, kun pudotuspeliviiva oli molemmilta karannut kantamattomiin. Panoksettomuus näkyi ottelussa, mutta peli oli silti, tai ehkä juuri siksi, hyvin viihdyttävää katseltavaa.

- Panoksia ei ole niin se näkyy vähän pelissä. Mutta hyvä, että saatiin voitto, ottelussa tehot 2+1 nakuttanut kultakypärä Mikko Rantanen totesi.

- Pelattiin hyvä peli. Paljon oli tullut faneja katsomaan meitä, niin halusimme lopettaa kunnialla. Saimme mielestäni juuri semmoisen latauksen tuohon peliin kuin pitikin ja hoidimme homman hienosti himaan, kertoi puolestaan Otto Karvinen.

TPS oli kieltämättä latautunut peliin hyvin. Se siirtyi ottelussa 1–0-johtoon jo 14 sekunnin pelin jälkeen. Rantanen toi kiekon alueelle ja antoi hyvän syötön maalin takaa Ville-Vesa Vainiolalle, joka löi limpun ylähyllylle.

Ensimmäiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen 2–0-johdossa, kun Karvinen ohjasi Jakub Nakladalin viivavedon maaliin.

- Eihän ne tehopisteet ikinä pahalta maistu. Niitä ei ole paljon tullu tehtyä, joten hyvältä tuntuu, Karvinen kommentoi pisteitään, jotka olivat tänään muotoa 1+1.

Toisessa erässä peli pakettiin

TPS ratkaisi pelin toisessa erässä ylivoimillaan, kun se pääsi kahdesti yli minuutin ajaksi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa. Aluksi osui Mikko Rantanen Petteri Nummelinin upeasta syötöstä ja kapteeni teki itse hienolla rannelaukauksella lukemiksi 4–0. Nakladal sai syöttöpisteen jokaiseen Palloseuran neljään ensimmäiseen maaliin ja Nummelininkin keräsi illasta komeat tehopisteet 1+3.

Kolmas erä oli enää lähinnä kosmetiikkaa. Aluksi Mikko Rantanen teki illan toisen osumansa ja TPS karkasi jo 5–0-johtoon. Pelin loppuvaiheilla Rantasella oli muutama hyvä paikka kruunata iltansa hattutemppuun. Se jäi kuitenkin vielä tekemättä.

- Ei näköjään maistunut. Hyvin siinä jätkät tarjosi, mutta ei mennyt sisään, Rantanen naurahti pelin jälkeen.

HPK onnistui tekemään kolmanteen erään kaksi maalia ja näin ottelun loppulukemiksi kirjattiin 5–2.

Vaikeaa kautta nollaamaan

Mikko Rantasen pelit jatkuvat vielä A-junioreissa, joten Liiga-kausi nollaantuu kuulemma Jaffa-linjalla.

- Ainakin jos Haapakoski (A-nuorten päävalmentaja) kyselee, Rantanen vitsaili.

Otto Karvinen kertoi joukkueella olevan suunnitelmissa lähteä viikonloppuna reissuun ja sitä kautta pistää kausi lopullisesti pakettiin.

- Kyllä kausi kannattaa aina jollain tapaa nollata. Etsitään jotkut hyvät kemut ja minulla on semmoinen fiilis, että meillä on tuossa joku pieni reissukin tulossa viikonloppuna. Kohde jääköön vielä salaisuudeksi, Karvinen sanoi mystisesti.

Omaa kauttaan Karvinen analysoi joukkueen suoritusten kautta. Mennyt kausi oli Karviselle ensimmäinen Liigassa.

- Oli vaikeuksia ja oli hyviä hetkiä. Siitä olen tyytyväinen, että olen kuitenkin pystynyt tulemaan tähän sarjaan. Totta kai tämä on ollut aika vaikea kausi meille, mutta olemme pyrkineet pysymään kuitenkin kiinni päivittäisessä tekemisessä. Sanotaan että kohtalainen kausi. Aina kun joukkue ei mene pudotuspeleihin, niin ei se yksilöilläkään ole hyvä kausi.

TPS ei tällä kaudella erilaisissa tilastoissa kärkisijoilla juhlinut, mutta Karvinen piti huolen yhden tilaston viemisestä Turkuun, kun työteliäs tulokashyökkääjä vei Liigan jäähytilaston nimiinsä. Mies itse hieman hymyilee asialle.

- Siinä oli kaikennäkösiä ihme juttuja. Yksi mikä teki siinä noinkin ison eron oli, kun sain jostain ihme potkimisista sun muista jäähyjä. Täytyy sanoa, että sain niihin jäähyihin hyviä syöttöpisteitä tuomareilta. Yhdessä vaiheessa se otti todella paljon päähän, kun jostain potkuista sun muista annettiin jäähyjä, Karvinen sanoi viitaten edellisessä HPK-pelissä saamaansa todella kyseenalaiseen ulosajoon johtaneeseen jäähyyn.

- Se on kuitenkin minun rooli. En ole tullut tänne mitään taka-askelia kuitenkaan ottamaan. Ei siellä aleta väistelemään ketään, Karvinen toteaa.

Ensi kautta kohti

TPS:lla kävi valmentajaruletti harvinaisen kuumana tällä kaudella. Kauden loppuun luotsasi Jarno Pikkarainen, jonka alaisuudessa TPS pelasi hyvää jääkiekkoa taistellen lähes joka pelissä voitosta. Lopulta yhdestätoista Pikkaraisen luotsaamasta pelistä tuloksena oli viisi voittoa. Se oli usein kolmella kentällä pelanneelta Palloseuralta hyvä saldo.

Pikkarainen itse näki, että tämän kauden lyhyt pesti oli arvokas jatkoa ajatellen.

- Tietenkin olemme saaneet tietoa aika paljon. Se oli ykkösteema, että saa tietoa sisäpuolelta ja pääsee tutustumaan noihin pelaajiin, jotka jatkaa meillä ensi kaudella.

Otto Karvinen ei vielä paljastanut mitään ensi kauden suunnitelmistaan. Mikko Rantasen vaihtoehdot taas lienevät TPS ja NHL.

- Vielä ei oikein pysty sanomaan missä pelaan. Ensi syksynä sitten tietää missä fyysisessä kunnossa on ja missä kunnossa peli on. Se nähdään syksyllä, mutta siihen on vielä aikaa, Rantanen sanoi.

Teksti: Taneli Virjonen