Seuraava kotiottelu
TPS - HPK PE 29.3. 18:30 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

TPS - HIFK

2-3
TO 8.1.2015
HK Areena

HIFK maalin ja pisteen verran parempi

TPS kärsi torstaina kotiluolassaan jatkoaikatappion HIFK:lle, kun helsinkiläiset olivat parempia jatkoajan jälkeen lukemin 2–3. Voittomaalin teki Thomas Nykopp ajassa 64.04.

TPS:n tämän viikon ottelut ovat tähän mennessä noudattaneet kutakuinkin samaa kaavaa. TPS hallitsi peliä ja sai laukauksia miltei tuplasti vastustajaa enemmän, mutta maalipaikoissa sekä Blues maanantaina että HIFK torstaina oli huomattavasti tehokkaampi. Tänään Tepsin maalia vartioinut Teemu Lassila torjui 24 kertaa, kun HIFK:n maalivahdit Ville Husso ja Kevin Lankinen joutuivat venymään kiekon eteen yhteensä 42 kertaa. Husso vaihdettiin maaliltaan pois kolmannessa erässä kramppien takia.

- Pelasimme mielestäni hyvin. Tällä tavalla kun pelataan, niin ne voitotkin tulee vääjäämättä, Palloseuran päävalmentaja Miika Elomo totesi pelistä.

Myös Matias Sointu oli sitä mieltä, että muhkeampaankin pistepottiin olisi ollut mahdollisuuksia.

- Tuntui että olimme parempia koko pelin ajan. Veimme peliä ja paikkoja oli. Harmittaa vähän tuo jatkoaikamaali, kun aika helposti lirahti sinne, vaikka meilläkin oli paikkoja ratkaista peli. Kuitenkin arvokas piste meille.

Takaa rinnalle, muttei aivan ohi

TPS sai huonoimman mahdollisen alun peliin, kun HIFK:n Corey Elkins teki TPS-puolustaja Steven Seigon kautta avausmaalin jo ottelun toisella peliminuutilla.

TPS ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan lähti painamaan peliä helsinkiläisten päätyyn, mutta kahdessa ensimmäisessä erässä ei kuitenkaan tekopaikoista huolimatta enempää maaleja nähty kumpaankaan päätyyn.

Kolmannen erän alkuun HIFK lisäsi johtonsa jo 0–2-lukemiin. Palloseura löysi siinä kohtaa yhden lisävaihteen peliinsä ja 6065 silmäparia sai todistaa katsomossa hienoa nousua. Sentteripulasta kärsinyt TPS pisti kolmannessa erässä Mikko Rantasen sentteriksi ja laidoille Juraj Simekin ja Ryan Laschin. Se tuotti tulosta ja Simek kavensi lukemiksi 1–2.

Ja miltei heti perään Lauri Tukonen oli unohdettu yksin HIFK:n maalin edustalle, eikä puskutraktorin lailla HIFK-pakkeja koko pelin ajan edestään syrjään siirtänyt voimahyökkääjä jättänyt paikkaa käyttämättä. Kiekko maltilla rystypuolelta maaliin ja peli oli tasan.

- Hyvä nousu meiltä. Me hallitsimme ja dominoimme peliä, mutta kaveri teki paikoistaan maalit. Mutta kuten sanoin, niin hyvä nousu. HIFK on kuitenkin hyvä joukkue ja miltei sarjakärki. Heitä vastaan on hyvä suoritus, kun nousee kahden maalin takaa tasoihin. Tietysti harmittaa, kun ei sitä ekstrapinnaa saatu, mutta noususta täytyy olla tyytyväinen, kapteeni Petteri Nummelin totesi.

Kolmannen erän lopulla kotijoukkueella oli vielä paikkoja tehdä maali, mutta kesken kolmannen erän maalille vaihdettu Lankinen oli mies paikallaan. Jatkoajalla TPS joutui pettymään, kun Thomas Nykopp ratkaisi lisäpinnan vierailijoille.

TPS oli uusinut otteluun pakkiparejaan Nummelinin paluun myötä. Ykkösparissa nähtiin tällä kertaa Nummelin ja viime pelit Jakub Nakladalin pakkiparina pelannut Tomas Mojzis. Nummelin kehui uutta pakkipariaan pelin jälkeen.

- Kyllähän Mojziksen kanssa on loistava pelata. Ammattimies henkeen ja vereen. Paikkailee niitä minun virheitä kentällä, Nummelin naurahti.

Organisaatiossa muutoksia

TPS tiedotti ennen peliä muutoksistaan organisaatiossa. Antero Niittymäki ottaa Ari Vuoren paikan HC TPS:n urheilutoimenjohtajana. Vuori kuitenkin jatkaa seurassa pelaajakoordinaattorina.

Niittymäki on Nummelinille tuttu mies kentältä ja sen ulkopuolelta. Kapteeni uskoo Niittymäen olevan oikea mies hommaan.

- Uskon että hän tuo selkeyttä siihen kuka johtaa mitäkin. Selkeä linja mikä on kenenkin vastuualue, eikä ole pyörittelyä missä kukaan ei ota vastuuta mistään. Hän on suoraselkäinen kaveri, joka uskaltaa ottaa paskaakin niskaan. Hän ei pelkää eikä väistele vastuuta.

TPS:n pelit jatkuvat lauantaina Oulussa, kun vastassa on kovassa lyönnissä viime kierroksilla ollut Oulun Kärpät. Joukkue matkustaa jo huomenna perjantaina Ouluun.

Peli alkaa Raksilassa lauantaina 10.1. kello 17.00.