Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

TPS - HIFK

2-3
TO 8.1.2015
HK Areena

Nummelin, Rantanen ja Vähätalo taas kotiaskissa

Torstai-iltana HK Areenalla nähdään yleensä korkealla viihdearvolla toisiaan vastaan pisteistä taistelevien joukkueiden kohtaaminen, kun TPS:n vieraaksi saapuu HIFK.

HIFK on ollut kovassa vireessä viime aikoina. Se on voittanut seitsemästä viime pelistään kuusi. Kohtaamiset TPS:n kanssa ovat tällä kaudella kaikki päättyneet kotivoittoihin HIFK:n ollessa viimeisimmässä parempi kotonaan 5–3-lukemin.

- Se oli yksi parhaita pelejä meidän aikanamme, kun aloitimme (valmennuspestin) siellä vieraissa. Tosi hyvä jääkiekkopeli, Palloseuran apuvalmentaja Marko Kiprusoff muistelee.

Palloseuran kokoonpano alkaa näyttää jälleen ehjemmältä, kun Petteri Nummelin on toipunut silmävammastaan ja Mikko Rantanen ja Julius Vähätalo tulivat takaisin joukkueen vahvuuteen nuorten MM-kisoista. Nummelin pelaa huomenna tutulla paikallaan puolustajana ja nuorisokaksikko hyökkää ainakin alustavien tietojen mukaan ykkösketjussa.

- Petu pelaa pakkina ja ottaa ykkösylivoiman haltuun. Hän tuo kokemusta ja näkemystä siihen, Kiprusoff kertoo.

Lisäksi Kiprusoff paljasti, että Teemu Lassila palaa tolppien väliin ja miehekkäästi ensimmäisissä peleissään esiintynyt 18-vuotias Alexander Georgiev availee luukkua vaihtoaitiossa.

Ylivoimassa parantamisen varaa

Palloseura on kärsinyt viime peleissä samasta ongelmasta, kuin nuoret leijonat kärsivät MM-kisoissa. Ylivoimalla maaleja ei synny millään. Petteri Nummelinin paluu tuo tähän varmasti parannusta.

Mikko Rantanen analysoi nuorten Leijonien tuskaista ylivoimapeliä, jossa on nähtävissä yhtäläisyyksiä TPS:n viime pelien ylivoimatehoihin.

- Sovimme ylivoimapelin asioita paljon, mutta en tiedä mikä siinä lopulta meni vikaan. Ehkä se oli vähän sellaista pakolla yrittämistä ja rentous puuttui. Oli vähän sellainen ajatusmalli, että nyt on pakko tehdä maali. Sitten kun on sellainen, niin on vielä vaikeampi tehdä maali.

Leijonien viimeisissä peleissä ylivoiman maskimiehen rooliin päässyt Julius Vähätalo komppaa Rantasta.

- Meiltä puuttui rentous ja touhu meni puurtamiseksi, Vähätalo toteaa.

Nuorten kisoista itseluottamusta

Mikko Rantasen esiintymistä nuorten MM-kisoissa kuvaillessa loppuvat superlatiivit kesken. Puolet Suomen joukkueen maaleista tehnyt hyökkääjä nousi uusimmassa International Scouting Servicen arviossa ensi kesän draft-tilaisuuden ennakkokaavailussa jo sijalle 5.

Jalat tiukasti maassa pitävä Rantanen yrittää nyt siirtää onnistumiset myös tänne kotoiseen Liigaan. Ensimakua siitä nähtiin jo maanantaina, kun hän taituroi ilmiömäisen maalin Bluesin verkkoon.

- Sama peli se on täälläkin. Tempo voi olla vähän erilainen, mutta yritän silti pitää saman pelityylin ja pelata omilla vahvuuksillani ja auttaa joukkuetta. Se riittää sitten mihin riittää, Rantanen toteaa viitaten draftiin.

Julius Vähätalon suoritukset nuorten kisoissa olivat nousujohteiset. Hän aloitti ensimmäiset pelit 13.hyökkääjänä, mutta turnauksen edetessä pääsi aina ylivoimaan asti pelaamaan. Vähätalo toivoo kauden Tepsissä olevan samalla tavalla nousujohteinen.

- Ei ole ihan parhaiten mennyt syksy Liigassa. Sain itseluottamusta kisoista ja lähden parantamaan kevättä kohti. Toivotaan, että pelit paranee. Kaikki laitetaan likoon siihen, Vähätalo päättää.

TPS-HIFK HK Areenalla 8.1. kello 18.30!