Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

TPS - Blues

1-2
LA 31.1.2015
HK Areena

Armoton taistelu ei riittänyt

TPS:n lauantainen ottelu Bluesia vastaan noudatti tuttua kaavaa. Kovaa taistelua, mutta maalipaikoissa vastustajaa vääjäämättä tehottomampi suorittaminen ei tuonut iloa pistetilin kartuttamiseen. Blues oli parempi maalein 1–2.  

TPS:n kaksi peliä viikonloppuna olivat hyvin samanlaisia. Äärimmäisen nuorella kokoonpanolla pelit läpi käynyt Palloseura löysi tähtipelaajiensa myynneistä ja poissaoloista huolimatta energisen peli-ilmeen, mutta molemmat pelit päättyivät 2–1-tappioihin.

- Eilen oli vähän samanlainen kaava pelissä. Veimme omasta mielestämme peliä vähän enemmän kuin vastustaja, mutta silti palkinto jäi kuitenkin saamatta. Se tekee tästä vielä raskaampaa, kun tietää että on pelannut hyvin ja antanut kaikkensa ja silti ei saa voittoa, jälleen TPS:n ehdoton valopilkku ottelussa ollut Mikko Rantanen sanoi.

TPS sai painettua pelin painopisteen Bluesin päätyyn joka erässä. Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen Palloseura löi yhden vaihteen lisää koneeseen toiseen erään, jossa se oli varsinkin alussa erittäin vahva. Se siirtyi ottelussa 1–0-johtoon, kun Steven Seigo antoi hyvän pystysyötön, josta Ville-Vesa Vainiola oli karata läpiajoon. Kiekko ajautui kuitenkin kulmaan, josta Vainiola pelasi pelivälineen hienosti maalin kulmalle, mistä kultakypärää kantaneella Rantasella oli helppo työ lyödä kiekko maaliin.

Erän loppupuolella vierailijoiden Bracken Kearns karkasi kuitenkin läpiajoon, eikä hän erehtynyt. Kiekko varmasti pussiin ja erätauolle mentiin tasalukemissa 1–1. Maalivahtien torjunnat kuitenkin kuvasivat hyvin turkulaisten vahvaa hallintaa. TPS:n Alexander Georgieville kirjattiin vain kaksi torjuntaa, kun Bluesin maalilla erinomaisen ottelun pelanneen Eetu Laurikaisen saldoksi toisesta erästä tuli 13 torjuntaa. Koko pelissä torjunnat menivät 16–40.

- Laukaukset 63–28, torjunnat 40–16, meidän joukkueen keski-ikä 22. Edelleen minä sanon, että Turun Palloseuran tulevaisuus on aika hyvissä kantamissa noiden nuorten lahjakkaiden ja asenteeltaan oikeanlaisten kiekkoilijoiden toimesta. Mikäli heistä pidetään hyvää huolta ja tehdään töitä, päävalmentaja Miika Elomo totesi.

Valmentajat tyytymättömiä tuomaritoimintaan

Kolmatta erää oli pelattu neljä minuuttia, kun turkulaisia vuosien aikana useasti kurittanut Kim Hirschovits vei Bluesin maalin johtoon. Lopulta voittomaaliksi jäänyt osuma meni aivan maalin kattoon, eikä sitä lopulta lähdetty videolta tarkastamaan, vaikka siltä aluksi vaikuttikin.

Erän loppupuolella TPS haki vimmatusti tasoitusta, mutta Vainiolan ylärimaan osunutta laukausta lähemmäksi ei lopulta Palloseura päässyt.

Myös Ilkka Pikkaraisella oli oma paikkansa, kun mies karkasi läpiajoon. Voimahyökkääjä kuitenkin kaadettiin loppuhetkillä, mutta tuomarikaksikko ei nähnyt tilanteessa rikettä. Se kuumensi tunteita TPS-leirissä, joka näki muutenkin illan tuomitsijoiden otteissa parantamisen varaa.

- Kun lähdin tähän hommaan päätin, etten tule julkisesti arvostelemaan Liigan tuomaritoimintaa. Mutta joudun pyörtämään sen päätöksen. Se on ihan kaameaa. Nyt sen on viimeinenkin päävalmentaja Liigassa sanonut ääneen. Tuomaritoiminta on jollakin keinolla saatava ammattilaissarjan veroiseksi, Elomo sanoi.

Vierailijoiden päävalmentaja Jyrki Aho yhtyi Elomon mielipiteeseen.

- Olimme tänään huonompia, mutta niissä peleissä missä olemme hallinneet pelejä, on jäähyjen tasapaino kääntynyt meitä vastaan. Se on hyvin kummallista isossa kuvassa. 

Pikkarainen-Vainiola-Rantanen iskussa

Viikonlopun peleissä yksi Palloseuran ketjuista oli ylitse muiden. Ilkka Pikkaraisen, Ville-Vesa Vainiolan ja Mikko Rantasen ketju loi paljon erinomaisia maalipaikkoja. Varsinkin ylivoimalla yhdistelmä sai hyviä pyörityksiä aikaan yhdessä Elmeri Erosen ja Tomas Mojziksen kanssa. Varsinkin Vainiola ja Rantanen löytävät toisensa kentällä hyvin.

- Vainiola on loistava sentteri. Hän näkee kentän hyvin ja tekee järkeviä ratkaisuja kokoajan. Tuossa on ollut hyvä pari peliä pelata. Pikkarainen on loistava pelaaja myös. Iso ja vahva, niin häntä on vaikea pidellä hyökkäysalueella. Toivottavasti saadaan pidettyä kemiat hyvinä tauon jälkeen, Rantanen kehui.

Rantanen valittiin nuorten maajoukkueeseen, joka pelaa ensi viikonloppuna harjoitusturnauksen Ruotsissa. Rantanen joutuu todennäköisesti kuitenkin jättämään pelit väliin loukkaantumisen takia.

- Minulla on pieni loukkaantuminen, joten huilaan ensi viikon. Menen lääkärin kanssa juttelemaan ja sitten selviää lähdenkö sinne vai en. Hyvillä mielin lähden, jos lähden. Aina kun saa maajoukkuepaidan päälle, niin onhan se hienoa.

TPS suuntasi pelin jälkeen vanhalle tutulle fani-risteilylle, josta Rantanen oli innoissaan.

- Sinne olisi tarkoitus tästä lähteä. Pääsee fanien kanssa juttelemaan, niin se on hieno homma, Rantanen sanoi.

Ensi viikolla ei pelejä ole maajoukkuetauon takia. Pelit jatkuvat 10.2 Lappeenrannassa SaiPan vieraana.

pikkarainen.jpgIlkka Pikkarainen palkittiin ennen ottelua 400 liigapelin ansiosta.

Teksti: Taneli Virjonen