Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

TPS - Blues

3-1
LA 11.10.2014
HK Areena

SMOLENAK NOUSI BLUES-OTTELUN SANKARIKSI – TPS:LLE KUUDES PERÄKKÄINEN KOTIVOITTO

Turun HK Areenalla luisteli lauantaina 11.10. perinteisen mustavalkoisen sijaan vaaleanpunaiseen sonnustautunut TPS. Joukkue kohtasi Roosa nauha -ottelussa oman logonsa vaaleanpunaiseksi värjänneen Bluesin. TPS syttyi ylivoimapelillä tuleen toisessa erässä ja hallitsi erää suvereenisti. Vaikka ote hieman herpaantuikin kolmannessa erässä, loppulukemiksi kirjattiin komeat 3 -1 Tepsin hyväksi.

tpspukkarikuva.jpg

Vaikka ottelun ensimmäisen erän alkupuoliskolla nähtiin eilisestä karvaasta HIFK-tappiosta sisuuntuneelta TPS:ltä useita yrityksiä Bluesin maalin edustalla, ensimmäinen kymppi oli kuitenkin melko staattinen. Maalivahdit kummassakaan päässä eivät joutuneet varsinaisesti rehkimään.

Ylivoimaa pelanneella TPS:llä oli loistava avausmaalin paikka, kun erää oli kulunut reilut 10 minuuttia. Radek Smoleñákyritti valtavalla vimmalla murjoa kiekkoa maaliin, mutta kuin taikaiskusta Jani Nieminen sai hanskansa kiekon eteen. Torjunta oli ehdottomasti ottelun hienoimpia. Smoleñákilla oli maalintekotilanteita ensimmäisessä erässä useita, mutta viimeistely jäi ontumaan.

Ensimmäisessä erässä jäähypenkillä istuivat Bluesin Otso Rantakari sekä kapteeni Kim Hirschovits peräti kahdesti, TPS ei onnistunut kuitenkaan ylivoimallakaan maalia tekemään ja ensimmäiselle erätauolle mentiin lukemissa 0 - 0.Teemu Lassilalle kirjattiin erästä yhdeksän torjuntaa, mutta hikisempää oli Niemisen päädyssä, vaikka tilastoihin hänelle kirjattiin yksi torjunta Lassilaa vähemmän. 

Tunteet kuumina toisessa erässä - TPS:n ylivoimapeli syttyi tuleen

Tunteet kävivät kuumina heti toisen alussa, kun Bluesin Olli Malmivaara tempaisi Ryan Laschin kumoon. Tilanne kuitenkin kuitattiin ilman jäähyä. Saman parivaljakon kahakointi kuitenkin jatkui Bluesin maalin edustalla, kun toista erää oltiin pelattu vasta alle 30 sekuntia. Pinkkiin pukeutunut kotiyleisö buuasi tuomareiden ratkaisulle pistää Malmivaaran sijasta Lasch jäähyaitioon istumaan kahden minuutin ajaksi. Tappelupukareiden kokoero muuten on melkoinen, Malmivaaran varrella kun on mittaa 198 senttiä ja Laschilla 173 senttiä.

Kahakointi jatkui reilun parin pelatun minuutin jälkeen, kun tällä kertaa TPS:n maalinedustalla Bluesin Roope Talaja sai niskaansa TPS-legioonan. Talaja tuomittiin tappelun aloittajaksi ja lepäilemään jäähylle neljän minuutin ajaksi. Jäähyaition ovet avattiin myös TPS:n Ilkka Pikkaraiselle, joka tuomittiin istumaan kahdeksi minuutiksi. TPS:n ylivoimapeli ei kuitenkaan vieläkään ollut riittävän kovaa ja Blues selvitti alivoimatilanteen.  

5 - 5 -tilannetta ei kuitenkaan pitkään ehtinyt jatkua, kun Bluesin Stefano GIliati marssi jäähyaitioon ajassa 5:35. TPS sai viimein ylivoimapelinsä oikeisiin uomiin ja ensimmäisessä erässä maalipaikkoja tyrineellä Smoleñákilla nasahti viimein. Hunajata soi, kun ottelun toista erä oli pelattu 6:13. Maali oli Smolenakin kauden kolmas. HK Areena oli ratketa liitoksistaan kun reilut neljä minuuttia myöhemmin Bluesin Talaja otti jälleen kaksiminuuttisen ja Tero Koskiranta viimeisteli vaivaiset kahdeksan sekuntia myöhemmin Ryan Laschin syötöstä lukemat 2 - 0. 

Kolmannen erän karvas alku kääntyi häikäisevään voittoon

Kolmas erä alkoi Bluesin ylivoimalla, kun Lauri Tukonen otti toisen erän loppuun kaksiminuuttisen. Bluesin ylivoima toimi ja Artem Iossafov kavensi lukemat 2 -1, kun erä oli ehtinyt vanhentua vain 44 sekuntia. Blues jatkoi ylivoimaansa, kun Niklas Friman kuittasi itselleen kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä. Tepsiltä nähtiin varsin takelteleva alku kolmanteen erään. Kotiyleisö kannusti joukkuettaan pinkkien "läpsyttimien" kanssa, mutta ratkaisuja ei syntynyt puolin eikä toisin.

Nieminen lähti Bluesin maalilta jo, kun ottelua oli vielä jäljellä vajaat pari minuuttia. Kun ottelua oli jäljellä kuusi sekuntia, Smoleñák sijoitti kiekon tyhjään rysään ja viimeisteli lukemat 3 - 1. TPS otti voiton myötä kuudennen peräkkäisen kotivoittonsa! TPS on ottanut kolmesta ottelusta Bluesia vastaan kaksi voittoa.

Ennen ottelua 10. sijalla ollut TPS harppasi Liigassa viidennelle sijalle, kun Blues pitää nimissään 13. sijaa.

Ottelun tuomaritoiminta sai ottelun jälkeen kummankin joukkueen päävalmentajat näkemään punaista.

- Hävettää tuomareiden puolesta. Pitäisi ehkä valittaa johonkin EU:iin heistä, Bluesin Jyrki Aho kuittaa.

- Olen samaa mieltä. En tiedä miten tämän nätisti sanoisi. Jos tuomarit tuosta huononevat, %&#"! ne ovat surkeita. Käsittämätöntä touhua, TPS:n Kai Suikkanen jatkaa.

Lopputulos: TPS-Blues 3 - 1.

Maalintekijät:

26:13 #70 Radek Smoleñák 1-0 (#19 Ryan Lasch, #60 Tero Koskiranta) YLIVOIMA

30:43 #60 Tero Koskiranta 2-0 (#19 Ryan Lasch, #67 Simon Gysbers) YLIVOIMA

40:44 #17 Artem Iossafov 2-1 (#44 Kim Hirschovits, #9 Stefano Giliati) YLIVOIMA

59:54 #70 Radek Smoleñák 3-1 (#10 Otto Karvinen, #17 Tadas Kumeliauskas) TYHJÄ MAALI 

Torjunnat:

#35 Teemu Lassila 9+8+12=29
#93 Jani Nieminen 8+10+6=24

HK Areenalle oli kerääntynyt 5 191 katsojaa.