Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

TPS - Ässät

5-4
LA 18.10.2014
HK Areena

Upealla nousulla taisteluvoittoon

Turkuun saapui lauantaina länsirannikon tuttavuus Ässät. Ässät tuli peliin valmiina ja ensimmäisen erän jälkeen näytti siltä, että TPS:n kotivoittojen putki on katkaistu.

Peli ehti vanhentua vain 33 sekuntia, kun harhasyöttö päätyi Niko Ojamäen lapaan ja kiekko siitä Lassilan selän taakse. Lähes heti perään Michael Ryan iski toisen niitin TPS:n maaliin.

Kaksi maalia ei riittänyt Ässille, vaan se iski ensimmäisessä erässä vielä kolmannen kerran Tadas Kumeliauskaksen kärsiessä kakkosta koukkaamisesta. Tällä kertaa pääpiruna oli Sami Lähteenmäki.

– Ensimmäinen erä oli täysi vitsi. Me vain laitoimme paidat päälle ja pyörimme kentällä, se oli täyttä sirkusta. Paljon ihmisiä oli saapunut paikalle katsomaan ja he olivat maksaneet lipuista ja me emme tehneet mitään, se ei ollut oikein, Radek Smoleñák sanoo.

Takaa-ajo alkaa

Toisessa erässä kaukaloon luisteli aivan eri TPS. Taistelutahto oli löytynyt tauon aikana ja kiri aloitettiin. Jakub Nakladalin ja Mikko Rantasen pohjatyön tuloksena Kumeliauskas avasi TPS:n maalihanat.

Seuraavaksi Ilkka Pikkarainen ja Teemu Lämsä toimittivat kiekon Matias Soinnulle, joka pisti komealla ohjauksella kiekon vasempaan yläkulmaan. Maalia tarkastettiin vielä videolta, mutta kyllähän se maali oli.

–Puhuttiin tauolla äijien kanssa, että tämä peli on nyt ohi ja nyt alkaa uusi peli. Toisen erän alusta lähdettiin uudella kaavalla ja uudella tekemisellä, päävalmentaja Kai Suikkanen kertoo.

”Tiesimme, että voimme tulla takaa ohi”

Kolmannessa erässä Ässät osoitti haluavansa pitää johdostaan kiinni ja TPS taisteli noustakseen tasoihin.

Ajassa 46:09 TPS sai sen mitä haki. Tasoitusmaalin. Maalista vastasi Pikkarainen, jolle kyseessä oli kauden ensimmäinen maali ja ensimmäinen maali TPS-paidassa.

–Tärkeä maali tärkeään paikkaan. Se on totta kai tärkeintä, että joukkue voittaa, mutta tekee hyvää välillä onnistua itsekin. Alkukausi on mennyt vähän niin ja näin, paikkoja on ollut, mutta kiekot eivät ole menneet sisään, Pikkarainen kommentoi.

Vain noin kaksi minuuttia myöhemmin Smoleñák jatkoi pistevirettään siivittämällä TPS:n 4–3 johtoon.

–Olen saanut itseluottamusta ja kaikki on lähtenyt kulkemaan paremmin. Ketju pelaa hyvin ja saan paljon hyviä syöttöjä, nyt minun täytyy vain käyttää ne. Tuntuu todella hyvältä, kun olen pystynyt vihdoin auttamaan joukkuetta tekemään maaleja, viiteen otteluun seitsemän pistettä tehnyt Smoleñák sanoo.

TPS ei lopettanut vielä tähän maalien tehtailua. Ryan Lasch iski kauden neljännen täysosumansa Tero Koskirannan tarkasta syötöstä ja TPS nousi 5–3 johtoon.

Ässät taisteli vielä neljännen maalin, mutta ei onnistunut enää ohittamaan TPS:ää. Länsirannikon taistossa TPS veti pidemmän korren ja kuittasi näin seitsemännen peräkkäisen kotivoiton. Nakladal ja Lämsä napsivat ottelussa ensimmäiset tehopisteensä.

–Hyvä nousu joukkueelta. Ensimmäisessä erässä ei tapahtunut paljon mitään. Toisessa erässä ruvettiin pelaamaan. Tiesimme, että emme voi jatkaa niin ja tiesimme, että voimme tulla takaa ohi. Kotona ollaan pelattu todella hyvin, nyt se pitää saada vain siirrettyä vieraspeleihin, Marko Virtala tiivistää.

Taistelu pisteistä jatkuu tiistaina, kun TPS matkustaa Jyväskylään JYPin vieraaksi.

 

 

Teksti: Lotta Lybeck