Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

TPS - Ässät

3-0
LA 14.2.2015
HK Areena

Vihdoin hunajata HK Areenalla

Turun Palloseura otti toisen peräkkäisen voittonsa, kun Ässät kaatui 3–0. Alexander Georgiev pelasi uransa toisen nollapelin.

TPS sai lauantaina vieraita Porista, kun Ässät saapui taistelemaan pisteistä HK Areenalle. Ässillä oli perjantailta allaan kotitappio Ilvestä vastaan, kun taas TPS tuli otteluun torstaisen vierasvoiton piristämänä.

TPS ei jättänyt mitään jossiteltavaa, kun Miika Elomon joukkue kaatoi Ässät kotonaan puhtaasti 3–0.

– Yksinkertaisesti olen todella tyytyväinen voitosta. Olemme olleet pyörityksessä ja tuo ryhmä todellakin ansaitsi tämän voiton, päävalmentaja Miika Elomo kommentoi ottelua.

Pukukoppikäytävälle saatiin myös vihdoin iloa ja riemua, kun joukkue marssi voiton jälkeen pukuhuoneeseensa.

– Kyllä tämä hyvältä tuntuu. Meidän joukkue tarvitsi tätä voittoa. Tästä on hyvä jatkaa, Ilkka Pikkarainen iloitsi voittoa.

"Tämä oli paras pelimme tähän asti"

TPS hallitsi ottelua heti ensiminuuteista lähtien. Turkulainen joukkue pelasi pirteää peliä ensimmäisessä erässä kahdesta alivoimasta huolimatta, jotka joukkue selvitti ongelmitta.

Tasan kuuden minuutin kohdalla nähtiin illan ensimmäinen maali. Mikko Rantasen tehdessä loistavaa maskia Ässät-maalilla Pikkarainen nosti kiekon Rasmus Rinteen yli maaliin ja tilanne 1–0 Palloseuralle.

Viisi minuuttia myöhemmin TPS:n ykköskenttä oli jälleen vauhdissa. Pikkarainen iski illan toisensa ajassa 11.59 Ville-Vesa Vainiolan ja Rantasen avustuksella.

Maalin jälkeen ottelu keskeytettiin yli 20 minuutiksi pleksin hajoamisen takia. Joukkueet poistuivat pukuhuoneisiin siksi aikaa, kun pleksi vaihdettiin ja yleisön viihdytyksestä vastasivat tauon ajan TPS-kissat.

Ensimmäisen erän loppuun toista otteluaan TPS-paidassa pelannut Sammalmaa pääsi vielä kahdesti yrittämään maalipaikoille, mutta kiekko jää ylärimaan.

– Kaikin puolin hyvä ottelu. Pelasimme todella vahvan alun. Pleksin vaihdon aiheuttaman breikin jälkeen nukahdimme hieman, mutta pääsimme kuitenkin taas hyvin peliin mukaan, Joonas Sammalmaa kommentoi.

TPS vei myös toista erää. Ykkösketju jatkoi vakuuttavia esityksiään ja erityisesti Alexander Ruuttu sekä Elmeri Eronen antoivat vahvoja näyttöjä.

Kolmanteen erään TPS lähti jälleen vahvasti. Palloseura piti Ässiä pihdeissään ja pääsi heti erän alkuun ylivoimalle. Ylivoimalla ei maalia nähty, mutta vain alle minuutti ylivoiman päättymisen jälkeen Petteri Nummelinin ja Elmeri Erosen pohjatyön viimeisteli Marko Virtala. Virtalan 3–0-osuma jäi illan viimeiseksi ja takasi Tepsille viikon toisen voiton.

– Me teimme todella paljon hommia ja pelasimme tiiviinä viisikkona koko ottelun. Luulen, että se oli ydin voittoomme. Tämä oli paras pelimme tähän asti, pelasimme kolme ehjää erää, Eronen sanoi.

Georgieville jälleen nollapeli

Alexander Georgiev pelasi jälleen upean ottelun. 19-vuotias maalivahti pelasi torstaina Hämeenlinnassa uransa ensimmäisen nollapelin ja jatkoa seurasi lauantaina HK Areenalla.

– Tuntuu todella hyvältä. Tänään oli hyvä ottelu meiltä. Hallitsimme suurimman osan aikaa ja kaksi aikaista maalia oli todella hyvä alku ottelulle, Georgiev kommentoi lauantai-illan ottelua.

Edellisen kerran kiekko on Georgievin selän taakse livahtanut tammikuun viimeisenä päivänä, kun Blues voitti Tepsin Turussa. Tällöin ajassa 44.08 Kim Hirschovits ujutti kiekon Georgievin ohi. Tämän jälkeen maalivahtilupaus on pitänyt maalinsa puhtaana.

– Totta kai joukkue ympärilläni on auttanut todella paljon ja myös onnea on ollut jonkin verran mukana, Georgiev kommentoi omaa peliään.

Lauantaina Georgiev otti yhteensä 20 torjuntaa, mukaan lukien Mike Heddenin rangaistuslaukauksen.

– Olemme nyt löytäneet tien voittaa, se on loistavaa. Kaikki ovat todella innoissaan, Georgiev iloitsi.

 

TPS pelaa seuraavan kerran tiistaina, kun joukkue matkustaa Kuopioon KalPan vieraaksi.

teksti: Lotta Lybeck