Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

TPS - Ässät

1-2
TO 4.12.2014
HK Areena

Sitkeä Ässät maalin verran parempi

Ässät oli vähämaalisessa ja tiukassa kamppailussa Tepsiä parempi lukemin 1–2 . Tuomarilinja puhututti pelin jälkeen.

TPS isännöi Porin Ässiä torstai-illan ratoksi HK Areenalla 5878 silmäparin edessä. Joukkueet olivat pelanneet viime aikoina hyvin tuloksin ja vähän maaleja päästäen. Pelistä oli helppo ennakoida tulevan vähämaalinen ja tasainen. Pisteidenjako oli tänään pienestä kiinni ja turkulaisia tällä kaudella useasti kurittaneen Eero Elon 1–2-voittomaali syntyi vasta ajassa 54.19.

Liigan marraskuun parhaaksi pelaajaksi valittu Teemu Lassila oli jälleen mies paikallaan monilla huipputorjunnoillaan.

− Todella tiukka peli, alusta asti tarkkaa peliä. Maalit vain jäivät vähiin tänään ja loppuun sitten Ässät tekivät ylivoimamaalin. Meilläkin oli paikkoja tänään, mutta Riksman oli parempi, Lassila jakoi tunnustusta vastustajan maalivahdille.

Myös runsaasti vastuuta saanut Mikko Rantanen oli tappiosta huolimatta luottavainen jatkon suhteen, vaikka pisteitä ei tällä kertaa joukkueen tilille karttunutkaan.

− Oli kyllä tosi vauhdikas peli, jossa mentiin päästä päätyyn. Ihan miehekäs esitys meiltä, ei meidän tarvitse työntää päätä puskaan tämän takia. Napsu lisää kaikkeen tekemiseen huomiselle, niin voitto tulee Tampereelta, Rantanen sanoi.

Kaksi ensimmäistä erää tasatahtiin

Ensimmäinen erä oli lievää TPS:n hallintaa. Varsinkin ykkösnyrkki Ilkka Pikkarainen-Niclas Lucenius-Ryan Lasch sai Ässien päätyyn muutamaan otteeseen hyvännäköisen pyörityksen aikaiseksi, mutta maaleja ei avauserä tarjonnut.

Toisen erän ja koko ottelun avausmaalista vastasi vierailija Ässät. TPS jatkoi avauserän painostamistaan, mutta ajassa 34.55 Mike Hedden onnistui Palloseuran oman pään sähläilyn jälkeen tinttaamaan kiekon ylähyllylle ohi Lassilan.

TPS ei kuitenkaan jäänyt tuleen makaamaan, vaan onnistui tasoittamaan ottelun muutamaa minuuttia myöhemmin ylivoimalla. Yksi ehdottomista onnistujista pelissä oli turkulaisten Tomas Mojzis, jonka viivalämäri toi pelin tasoihin. Päätöserään lähdettiin lukemista 1–1. 

Tuomaritoiminta jäi kismittämään kotijoukkuetta

Peli ratkesi Mikko Rantasen helpohkosti saamaan jäähyyn ja sitä seuranneeseen Ässien ylivoimaan. Eero Elon ylivoimalla tehdyn 1–2-maalin jälkeen ei TPS enää saanut taistelusta huolimatta toimitettua kiekkoa porilaisten verkkoon.

Päävalmentaja Miika Elomo oli ottelun jälkeen pettyneen oloinen vaihtelevaan tuomarilinjaan.

− Meille käy ihan mitkä säännöt vain. Vastustaja saa tästä eteenpäin valita millä säännöillä pelataan.

Myös voittomaalia jäähyaitiosta todistanut Rantanen antoi ymmärtää, ettei tuomarikaksikon suoritus ollut ihan mallikelpoinen.

− En nyt halua hirveästi spekuloida, mutta varmasti kaikki, ketkä pelin näkivät, voivat olla aika yksimielisiä heidän suorituksestaan tänään, Rantanen totesi.

Yö välissä ja taas mennään

TPS:n pelit jatkuvat jo huomenna Tampereen Hakametsässä, kun Ilves isännöi mustavalkoisia. TPS on hakenut kolmesta viime vieraspelistään seitsemän pistettä yhdeksästä mahdollisesta.

Vastustajan puolustajat ovat jatkuvasti helisemässä taitavan Rantasen kanssa, mutta maalisarake näyttää edelleen nollaa. Miettiikö suurlupaus asiaa itse?

− Ei se kyllä ihan rehellisesti sanottuna päässä pyöri. Paikkoja tulee, mutta nyt ei vaan millään tunnu menevän sisään. Mutta tiedän, että kovan työnteon kautta niitä maalejakin alkaa tulemaan, Rantanen lupailee.

Tervepäisiä sanoja nuorukaiselta. Huomenna Ilveksen verkko heiluu Rantasenkin toimesta!

 

Teksti: Taneli Virjonen