Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

Tappara - TPS

4-3
PE 28.11.2014
Tampereen jäähalli


Tappara rankkareissa Palloseuraa parempi

Tampereelta haaviin jäi yksi piste, kun Tappara oli lopulta rankkarikisassa etevämpi ja vei ottelun nimiinsä lukemin 4–3.

Ottelu alkoi mustavalkoisten osalta pirteästi. Ensimmäiset vaihdot pelattiin pitkälti tamperelaisten päädyssä, kun kentällinen toisensa jälkeen sai painettua pelin painopisteen toivottuun suuntaan. TPS teki töitä hyvällä asenteella ja se palkittiin johto-osuman muodossa. Ajassa 10.27 nähtiin ehkä kauden erikoisin maali tähän asti, kun TPS:n kova karvaus päädyssä tuotti tulosta. Kiekkojumalat olivat suotuisia turkulaisille, kun kiekko pomppi oudosti kahden Tappara-puolustajan varusteista ja maalivahti Juha Metsolan jalkojen välistä maaliin. Matias Sointu merkittiin erikoisen avausmaalin maalintekijäksi.

Tepsin hyvä avauserä sai jatkoa, kun Tadas Kumeliauskas vei reilu minuutti avausmaalin jälkeen vierasjoukkueen jo 0–2-johtoon. Radek Smolenak antoi Tapparan siniviivalla poikittaissyötön, joka avasi Kumeliauskakselle ja Mikko Rantaselle paikan. Rantanen antoi hyvällä maltilla upean syötön Kumeliauskakselle, joka ohitti maalivahti Metsolan. Hyvästä turkulaisotteesta kertoo sekin, että Tappara joutui käyttämään jo välittömästi Kumeliauskaksen maalin jälkeen aikalisänsä. Siitä ei kuitenkaan ollut hyötyä maalien muodossa Tapparalle. Avauserä päättyi Palloseuran johtaessa ottelua 0–2.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä. Emme ole kauhean usein onnistuneet tekemään kahta maalia avauserässä varsinkaan vieraissa, totesi entistä seuraansa vastaan pelannut Niclas Lucenius.

TPS tuli toiseenkin erään hyvällä liikkeellä. TPS sai ottelun ainoan ylivoimansa ajassa 23.56. Kultakypärä Ryan Laschin johdolla kiekko pyöri hyvin Tapparan alueella. Laschilla itsellään oli paikka ylivoiman alussa, mutta veto meni hieman yli puolityhjän maalin. Ylivoiman lopuksi Radek Smolenak pisti ranteet lukkoon ja kiekko lähti lavasta napakasti, mutta ylärimaa lähemmäs kiekko ei ikinä mennyt.

Ajassa 33.20 Tero Koskiranta toi kiekon tuttuun härkämäiseen tyyliinsä keskikaistalta Tapparan hyökkäyspäätyyn. Siirto oikeaan laitaan Matias Soinnulle, jonka laukaus upposi takakulmaan ohi hölmistyneen Metsolan. Soinnulle siis kahden maalin ilta. Ykkössentteri Lucenius jaksoi tappio-pelinkin jälkeen vitsailla joukkuetoveristaan.

– Soinnun kaksi maalia ei missään nimessä ollut sattumaa, Lucenius sanoi pilke silmäkulmassaan viitaten erityisesti ottelun avausmaaliin.

Toisen erän lopussa Tapparan David Kolomatis onnistui kauden avausmaalillaan kaventamaan pelin 1–3-lukemiin. Luja lämäri löysi tiensä TPS-maalin ylähyllylle.

 

Peli alkaa kääntyä kotijoukkueelle

Kolmannen erän alku oli Palloseuran kannalta pahin mahdollinen. Tappara teki kaksi maalia ensimmäiseen kolmeen minuuttiin ja peli oli yhtäkkiä 3–3. Aluksi isäntien Pekka Jormakka pääsi siirtämään kiekon tyhjään maaliin ajassa 41.02. Maalinedushässäkän päätteeksi kiekko pomppi onnekkaasti Jormakalle, jolla oli helppo työ kaventaa peli.

Tästä kaksi minuuttia myöhemmin Kristian Kuusela jakoi laidasta syötön keskelle hyvälle maalintekoalueelle, josta viime kauden maalikuningas Olli Palola ei erehtynyt. Kova ja tarkka rannelaukaus meni aivan maalin yläkulmaan, eikä maalivahti Teemu Lassilalla ollut juurikaan mahdollisuuksia saada itseään kiekon tielle. 

– Vastustaja tuli vauhdilla siihen päätöserään ja teki kyllä kovalla prosentilla paikoista maalit, Lucenius totesi. 

Shokeeraavan erän alun jälkeen TPS pääsi otteluun jälleen paremmin ja paremmin mukaan. Ottelu eteni tasaisesti ja ajoittaisista molemminpuoleisista maalipaikoista huolimatta lisäosumia ei nähty, joten edessä oli jatkoaika. 

Jatkoajalla TPS haki ratkaisua rohkeasti pelaten ajoittain kolmella hyökkääjällä. Marko Virtala pelasi itselleen oudompaa puolustajan paikkaa ja pääsikin kerran yrittämään maalintekoa tulisella lämärillä. Ei kuitenkaan lisäosumia, kuten ei myöskään Matias Soinnulle, jolla oli paikka täyteen hatulliseen. Juha Metsola kuitenkin kesti ja voittajaa lähdettiin hakemaan rangaistuslaukauksien kautta. Tepsiltä onnistui vain ensimmäisenä laukonut Radek Smolenak. Tappara onnistui kahteen otteeseen, joten Tapparalle kaksi pistettä TPS:n jäädessä yhteen.

Kauaa tappiota ei parane jäädä murehtimaan, sillä seuraava peli on jo huomenna Kuopiossa. Niclas Lucenius ei murehdi joukkueen jaksamista pitkäksi venyneestä pelistä ja rankasta matkustamisesta huolimatta.

– Kyllä meillä virtaa riittää huomiseen peliin. Olemme uuden valmennuksen johdolla treenanneet niin kovaa, että jaksamme aivan varmasti, Lucenius sanoi päättäväisesti.

 

Peli alkaa huomenna 29.11. Kuopion Niiralan montussa kello 17.00.