Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

Tappara - TPS

3-4
PE 2.1.2015
Tampereen jäähalli

Vuosi käyntiin voitolla

TPS aloitti vuoden 2015 vahvasti ottamalla 4−3-voiton Tampereen Tapparasta voittolaukauskisan jälkeen. Illan sankariksi nousi kaksi maalia tehnyt Lauri Tukonen, joka onnistui myös rankkarikisassa.

Loukkaantumisista kärsinyt Tukonen oli ilmeisen tyytyväinen huikeaan iltapuhteeseensa.

− Oli tosi kiva palata kehiin. Saatiin tappioputki katki, joten voitto tutuu tosi hyvältä, Tukonen tuumasi paluustaan.

Tukosen mainitsema tappioputki oli ehtinyt venähtää jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Uusi vuosi alkoi kuitenkin mainiolla ryötstöretkellä.

− Kova voitto meiltä. Pitää olla tyytyväinen. Avaa kyllä solmuja, mitä tässä on ollut, päävalmentaja Miika Elomo totesi.

Tepsi pelasi ottelun jälleen vaihtuneella kokoonpanolla, kun Ilveksestä siirtynyt Alexander Ruuttu pelasi ykköskentän laidassa. Myös maalivahti oli uusi, sillä A-junioreista nostettu 18-vuotias Alexander Giorgiev torjui TPS-maalilla ensimmäisen liigapelinsä.

− Rosteri oli edellispelejä parempi. Oli rauhallinen olo alusta asti penkin takana. Tukosella ja Ruutulla oli huikea lisäarvo, Elomo sanoi.

22-vuotias Ruuttu ehti harjoitella uuden joukkueen kanssa vain yhden kerran. Se ei Tepsin toisen maalin alustaneen miehen otteissa näkynyt.

− Oli ihana pelata. Pääsin heti mukaan. Onneksi ei ollut tämän pidempää odottelua ensimmäisen pelin osalta, Ruuttu virkkoi.

TPS alussa niskan päällä

Tepsi aloitti ottelun vahvasti. Se loi ensimmäisen erän alusta asti vastustajaansa paremmat maalintekopaikat.

Avausmaali nähtiin reilun kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Tukonen sai ujutettua maalinedusruuhkasta kiekon ohi Juha Metsolan. Videotarkastuksen jälkeen peli 0−1 Tepsille, ja kiekko keskiympyrään. Syöttöpisteen maaliin kersi Ilkka Pikkarainen.

Samoista lukemista siirryttiin myös ensimmäiselle tauolle. Erän torjunnat kertovat paljon pelin kulusta. Giorgiev torjui avauserässä vain neljä kertaa, kun Metsolalle koppeja kertyi 14.

Vauhdilla toiseen erään

Ottelun toinen erä potkaistiin vauhdilla käyntiin. TPS loi maalipaikkoja ja onnistui ajassa 24.16. Debytantti Ruuttu tarjoili paikan Niclas Luceniukselle, joka ohitti Metsolan.

Tapparan vastaus nähtiin vain reilun minuutin kuluttua edellisestä. Jukka Peltola kiersi TPS-maalin ja syötti kiekon maalin eteen Markus Kankaanperälle, jonka laukaus upposi TPS-pakin jalasta maaliin. Giorgiev yllätettiin näin ensimmäistä kertaa liigakaukaloissa.

Erän puolenvälin jälkeen Tappara sortui jäähyilyyn. Tepsi pääsi kahden miehen ylivoimalle ajassa 38.25, kun Kankaanperän taklasi Luceniusta päähän. Mies jäi maahan makaamaan, ja Kankaanperä passitettiin jäähypenkille väkivaltaisuudesta.

TPS jauhoi kahden miehen ylivoimaa, mutta kiekonmenetys hyökkäysalueella kuitenkin kostautui. Peltola syötti Jarkko Malisen yksin läpi, eikä mies erehtynyt, vaan siirsi kirvesrinnat kahden miehen vajaalla tasoihin 2−2:een.

Tapahtumarikkaassa erässä Giorgiev torjui kuudesti. Tapparan toiseen maaliin syöttöpisteen saanut Metsola ennätti kiekon eteen kymmenen kertaa.

− Pääsin hyvien jätkien kanssa pelaamaan. Pelityyli oli simppeli, joten oli helppo tulla mukaan, ensimmäisen pisteensä Tepsille tehnyt Ruuttu sanoi.

Kolmas erä kaksijakoinen

Tappara lähti vahvasti ottelun kolmanteen erään. Se iski 3−2-johtomaalin ylivoimalla ajassa 42.44. Olli Palola siirsi Josh Greenin syötön maaliin. Toisen syöttöpisteen maaliin sai Teemu Aalto.

Tapparan vahvoista otteista huolimatta TPS tasoitti ottelun erän puolessa välissä. Lauri Tukonen laukoi illan toisen osumansa nopean hyökkäyksen päätteeksi Tero Koskirannan syötöstä.

Kun Tepsi kesti Jakun Nakladalin loppuhetkien jäähyn, mentiin ottelussa jatkoajalle. Giorgiev torjui kolmannessa erässä seitsemän kertaa, Metsola kahdeksan.

Tasaisen ja maalittoman jatkoajan jälkeen edessä olivat jälleen voittolaukaukset näiden kahden joukkueen välillä. Tepsi kosti marraskuisen VL-tappionsa Hakametsässä, ja vei rankkarit nimiinsä 2−1. Vieraiden onnistujia olivat Juraj Simek ja kukapa muukaan kuin Lauri Tukonen.

Tukonen, kuten varmasti koko joukkue helpottui voiton myöstä.

− Ei ole hyvää ilman huonoa. Ei me ihan niin huonosti olla aiemmissa peleissä pelattu. Pari surkeaa matsia, mutta muuten ollaan annettu itsellemme mahdollisuus voittaa. Uskon, että nyt alkaa tulla voittoja, Tukonen lisäsi.

Teksti: Leo Jaakkonen