Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

SaiPa - TPS

3-2
TI 10.2.2015
Kisapuiston jäähalli

TPS palaa maajoukkuetauolta Lappeenrannassa

TPS palaa reilun viikon kestäneeltä maajoukkuetauolta tiistaina ottelulla SaiPaa vastaan. Kokoonpanossa nähdään nuoria onnistujia, uutta verta ja paluun tekeviä pelaajia.

Tepsi on kohdannut SaiPan kahdesti aiemmin tällä kaudella. Edellisessä ottelussa Lappeenrannasta poistuttiin tyly 1−7-tappio niskassa. Sitä edeltäneen kamppailun SaiPa voitti Turussa lukemin 2−0.

Päävalmentaja Miika Elomo sanoo SaiPan olevan työmoraaliltaan yksi Liigan kärkijoukkueista. Hän näkee joukkueen sisältävän myös taitavia yksilöitä.

− Todella kova, nimenomaan joukkue. Se tekee kaiken joukkueena. Meidän pitää pystyä vastaamaan siihen työmäärään, pohti Elomo huomisesta vastustajasta.

− Vaikka meillä on ollut viime aikoina nuori joukkue, meillä on ollut huippu työmoraali. Sitä pitää jatkaa, Elomo painotti.

Koko viime viikon loukkaantumisesta kärsinyt hyökkääjä Mikko Rantanen sanoo olevansa pelikunnossa huomenna. Venähtänyt sormi sallii miehen mukaan pelaamisen. Myös Rantanen odottaa kovaa peliä.

− Ei ole mennyt kovin hyvin SaiPaa vastaan. Se on vaikea paikka pelata. Otetaan hyvä valmistautuminen ja voitto kotiin, niin on kivempi ajella takaisin Turkuun, kauden ainoan TPS-maalin SaiPan verkkoon tehnyt Rantanen pohjusti.

Nuorten turnauksessa onnistumisia

Maajoukkuetauko oli myös joidenkin tepsiläisten osalta työntäyteinen. Peräti viisi TPS-pelaajaa oli mukana viikonloppuna Ruotsin Göteborgissa pelatussa alle 20-vuotiaiden viiden maan turnauksessa. Tepsiläisiltä nähtiin upeita onnistumisia, kun turnauksen aikana 19 vuotta täyttänyt Teemu Lämsä voitti maalipörssin. Uran avausmaalia Liigassa hakeva hyökkääjä teki turnauksessa viisi maalia kolmessa pelaamassaan ottelussa.

Myös 18-vuotias TPS-hyökkääjä Manu Honkanen loisti turnauksessa tehden neljään otteluun tehot 3+1. Tällä irtosi pistepörssin kahdeksas sija. Muut tepsiläiset joukkueessa olivat yhden maalin tehnyt hyökkääjä Otto Nieminen, syöttöpisteen kirjauttanut puolustaja Miro Keskitalo sekä hyökkääjä Veeti Vuorio.

− Kaikki meidän nuoret pelasi hyvän turnauksen. Se on aina mittari myös seuralle, miten pelaajat maajoukkueessa pärjää, Elomo pohti omiensa otteita.

− Ehdoton piristysruiske. Maajoukkueessa pelaaminen on aina kunnia-asia.

Mukaan oli valittu myös Rantanen, joka joutui kuitenkin jäämään sivuun vammansa vuoksi. Mies kehui kaverien onnistumisia, mutta oma poisjäänti kismitti miestä.

− Kyllähän se vähän harmittaa, kun ei päässyt vetämään Suomi-paitaa päälle. Se on kunnia-asia. Siitäkin päästiin kyllä yli, Rantanen tuumasi.

Maajoukkueen mukana olleista huomisessa kokoonpanossa ovat Elomon mukaan Nieminen ja Keskitalo.

Nuorempi Moision veljeksistä TPS-paitaan

TPS sai viime viikolla riveihinsä lisää nuorta verta, kun Palloseuran kasvatti Kalle Moisio liittyi joukkueeseen TuTon riveistä. Huomenna ensimmäisen ottelun Liigassa pelaavan Moision isoveli Patrik siirtyi Tepsiin pari viikkoa aiemmin.

− Hän tuo työmoraalia ja energiaa. On myös vielä nuori kaveri. Oma kasvatti, joka sai mahdollisuuden tulla antamaan näyttöjä tulevaisuutta varten, Elomo mietti.

Kokoonpanoon palaavat huomenna puolustaja Markus Seikola sekä Petteri Nummelin, joka pelaa hyökkääjän roolissa. Maalivahtivalinta tehdään Elomon mukaan aamuharjoitusten yhteydessä.

Ottelu SaiPa−TPS alkaa Lappeenrannan kisapuistossa tiistaina kello 18.30.

Teksti: Leo Jaakkonen