Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

Lukko - TPS

0-3
LA 22.11.2014
Kivikylän Areena

Peikko on selätetty – vieraspinnat Turkuun

TPS haki Raumalta huikean yhdeksän pisteen viikon huipennukseksi myös liigakauden ensimmäisen vierasvoittonsa. Turun Palloseura voitti Lukon lopulta 0–3.

–  Voitto oli kovan työn takana. Olimme kuitenkin kärsivällisiä. Hyvä näin, TPS:n päävalmentaja Miika Elomo kiteytti lyhyesti heti pelin jälkeen. 

Avauserä Raumalla starttasi TPS:n osalta energisesti. Pelin ensimmäiset viisi minuuttia painittiin selkeästi Lukon päädyssä, kun turkulaiset loivat monta vaarallista maalintekopaikkaa. Lukko heräsi mukaan peliin erän puolessa välissä: Radek Smolenak ja Matias Sointu pääsivät karkaamaan kahdestaan maalille. Sointu ohjasi kiekon tolpalle, josta lopulta Lukon Ryan Zapolsky torjui kiekon.

TPS:n Ilkka Pikkarainen teki illan ensimmäisen maalin ajassa 12.40, kun Niclas Lucenius ohjasi Ryan Laschilta saamansa kiekon Pikkaraiselle, joka laukaisi kiekon ranteella ohi Ryan Zapolskyn.

TPS pelasi erän jälkipuoliskolla syöttörikkaan ylivoiman Kousan istuessa kiinnipitämisestä kaksiminuuttista. Palloseura taas joutui illan ensimmäiselle alivoimalle, kun Ilkka Pikkarainen otti avauserän loppuun ajassa 18.18. jäähyn estämisestä. Alivoiman TPS kuitenkin hoiti puhtaasti.

–  Fiilikset ovat hyvät. En oikein tiedä, mitä tässä pitäisi tehdä tai ajatella, kun tämä vierasvoitto on sen verran uusi juttu. Hieno taistelu koko joukkueelta ja varsinkin Teemulta, Tero Koskiranta hehkutti ottelun jälkeen.

 

"Tästä on hyvä jatkaa"

Toinen erä alkoi Lukon Aaron Gagnon rikkoessa itsensä jäähylle koukkauksesta ajassa 20.37. Juuri kun Lukko ehti huokaista helpotuksesta selviydyttyään alivoimasta, TPS:n Tero Koskiranta laukoi hunajaisen 0–2-johtoaseman turkulaisille ajassa 22.40. Tomas Mojzisin lisäksi Teemu Lassila nappasi syöttöpisteen tilillensä. Lassila on lauantai-iltaan mennessä pitänyt mustavalkoisen maalin puhtaana yhteensä huikeat kymmenen erää ja ansainnut kahdessa viimeisimmässä ottelussa kaksi tehopistettä.

– Ainahan se lämmittää, kun saa tehtyä maalin ja pystyy auttamaan joukkuetta. Olen tyytyväinen, mutta tärkeintä on se, että saimme vihdoin peikon pois selästä ja kolme pistettä. Aivan erilainen fiilis lähteä nyt bussilla takaisin kohti Turkua, Koskiranta hymyili.

Kolmas erä pelattiin ilman jäähyjä, mutta peli oli silti yhtä taistelua päädystä toiseen. TPS:n tiivis puolustus piti loppuun asti ja Ryan Lasch pääsi ohjaamaan kiekon tyhjään maaliin ajassa 57.22. Näin sinetöityi Turun Palloseuran pitkään hamuttu vierasvoitto. Pelin jälkeen taululla komeili 0–3-loppulukemat.

– Pääjuttuhan on se, että omassa päässä vietetään mahdollisimman vähän aikaa ja vastustajan päässä enemmän. Hyvä yhdeksän pisteen viikko takana ja olemme puolustaneet hyvin. Teemu oli loistava ja pelasimme joukkueena. Niitä asioita näkyi, joista ollaan puhuttu. Tästä on hyvä jatkaa, Elomo iloitsi.

 

Teksti: Jessi Ristilä