Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

Lukko - TPS

3-2
LA 20.9.2014
Kivikylän Areena

Lukolle kauden ensimmäinen voitto TPS:n kustannuksella

TPS paini Raumalla alkukaudelta tutun ongelman kanssa, kun Lukko iski kaksi maalia  ylivoimalla ja nappasi niiden myötä täyden kolmen pisteen potin 3-2-voitolla. Tepsin otteita  vaivasi tasaisuuden puute ja varsinkin Lukon kovan karvauksen kanssa oltiin välillä  todellisessa liemessä. Myös oma YV-peli oli yhtä onnistumista lukuunottamatta melkoisen  sekaisin.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja peli aaltoili päästä toiseen. Otto Karvisen korkasta mailasta ottama  kaksiminuuttinen avasi Lukolle jo ensiminuuteilla erikoistilannepaikan, mutta sitä eivät raumalaiset  osanneet käyttää TPS:n pelatessa uhrautuvaa alivoimaa.

Jäähyn jälkeen Radek Smolenakilla oli mahdollisuus iskeä puolittaisesta läpiajosta, mutta veto jäi  torsoksi ja Ryan Zapolskilla oli helppo työ estää maalin synty.

Ottelun maalitili avattiin, kun avauserä oli ehtinyt tasan puoliväliin. Janne Niskala sai kiekon  viivalle ja mies tykitti hirmulämärin yläpesään ohi Teemu Lassilan. Syötön maaliin itselleen  merkkautti Jesse Virtanen.

Viitisen minuuttia ennen avauserän päättymistä koettiin ikäviä hetkiä, kun Niclas Lucenius törmäsi  ilkeän näköisesti Toni Koiviston kanssa. ”Lusse” talutettiin tilanteen jälkeen todella tuskaisen  näköisenä suoraan pukusuojan puolelle. Tämän jälkeen miestä ei enää kentällä nähty.

Hetkeä myöhemmin Tero Koskiranta siivosi maalinedustan turhan innokkaasti aina katsomon  puolelle ja mies palkittiin tästä kahden minuutin pelin viivyttämis -jäähyllä. Lukko ei kauaa  viivytellyt, kun Ville Vahalahti tarjoili ja Aaron Gagnon iski pelin B-pisteen kaarelta  vastuttamattomasti 2-0:aan. 

Toista erää oli pelattu vajaat viisi minuuttia, kun Janne Niskala lähti kahden minuutin istunnolle  huitomisesta. TPS käytti tämän tilanteen upeasti hyväkseen, laittoi todellisen klap-klap-kuvion  käyntiin ja Ryan Lasch iski Smolenakin syötöstä takatolpalta 1-2-kavennuksen. Toinen syöttöpiste  Koskirannalle.

Vaikka vauhti säilyikin avauserän kaltaisena, myös puolustuspelaaminen oli selvästi tarkempaa  molempien joukkueiden toimesta eikä varsinaisia maalipaikkoja juurikaan nähty. Kun erä oli  edennyt himan yli puolivälin, Mikko Rantanen otti kampituksesta jäähyn. Kuten niin monesti  aiemminkin tällä kaudella, tämä johti vastustjan maaliin. Lassila torjui ensimmäisen  raumalaiskudin, mutta Henrik Koivisto oli terävänä paikalla ja suti reboundin verkon perukoille.

TPS sai oman mahdollisuutensa hetkeä myöhemmin, kun Ville Vahalahti lähti sovittelemaan  tekosiaan estämisjäähyn muodossa, mutta ylivoima oli sekavaa eikä kuvio meinannut millään lähteä pyörimään. Erän loppua hallitsivat raumalaiset, mutta lisätakaiskuilta vältyttiin.

Kolmannen erän alussa TPS pääsi ylivoimalle Ilkka Mikkolan korkean mailan seurauksena, mutta  YV-jyvä oli kateissa eikä sitä kaksiminuuttisen aikana mistään löydetty. Valitettavan kateissa se oli  vielä muutamaa minuuttia myöhemminkin, kun Janne Lahti istui kaksi minuuttia huitomisesta.  TPS-peli oli sen verran sekaisin, että kiekon tuominen alueellekin tuotti huomattavia ongelmia. Tepsille tarjottiin vielä kolmaskin ylivoimamahdollisuus erän puolivälin jälkeen, mutta kun ei toimi, niin silloin ei toimi. Jonne Virtanen sai istua kiinnipitämisestä tullutta jäähyään melko rauhallisin  mielin, kun Lukko-pelaajat saivat helposti suljettua vetopaikat. 

Totaalinen epätoivo meinasi jo hiipiä puseroon, kunnes ajassa 53:32 Marko Virtala pääsi  tuikkaamaan kuin salama kirkkaalta taivaalta kavennusmaalin ja peli oli 3-2. Esityön maaliin  tekivät Matias Sointu ja Lauri Tukonen. TPS sai lopussa hyvän paineen raumalaispäätyyn, mutta Lukko puolusti hyvin eikä päästänyt  valkopaitoja vetopaikoille. Lopullisesti kiri tyssäsi siihen, kun Tadas Kumeliauskas otti  huolimattoman kampitusjäähyn minuuttia ennen loppua.

TPS:n seuraava ottelu on ensi viikon perjantaina 26.9, kun HK Areenalle saapuu vieraaksi Stadin  HIFK.

Matsi alkaa klo 18:30.

 

Teksti: Severi Hirvensalo