Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

Lukko - TPS

2-1
TI 20.1.2015
Kivikylän Areena

Lukko päätöserän erikoistilanteiden verran parempi

TPS kärsi tiistaina Raumalla tappion Lukolle kovan taistelun jälkeen lukemin 2–1. Turkulaisten ilonaiheita pelissä oli Teemu Lassilan erinomainen työskentely maalilla ja Elmeri Erosen uran ensimmäinen liigamaali.

Länsirannikon herruudesta kamppailtiin tasaisissa merkeissä. TPS oli voitossa kiinni kahden ensimmäisen erän jälkeen, mutta jäähyjen sävyttämä kolmas erä käänsi pelin lopulta kotijoukkueelle, joka hyödynsi ylivoimansa turkulaisia paremmin.

Ensimmäinen erä oli maaliton. Jälleen loistavan pelin pelannut Teemu Lassila otti pelin alussa muutaman näyttävän torjunnan. Luottomaalivahdille merkittiin ottelussa peräti 40 torjuntaa.

- Teemu oli maalissa loistava. Meillä on kaikki ennusmerkit siihen, että voitto tulisi, jos saisimme maaleja kasaan. Mutta jos tekee vain yhden maalin peleissä, niin tässä sarjassa voittaa silloin harvoin, päävalmentaja Miika Elomo totesi.

Elmeri Eronen liigamaalin makuun

TPS pelasi vahvan toisen erän, jossa se siirtyi myös 0–1-johtoon. Ilkka Pikkaraisen väkevä päätypelaaminen ja upea syöttö maalille nousseelle Elmeri Eroselle tuotti tulokkaan uran ensimmäisen liigamaalin. Maaliin toisen syötön sai jälleen uhrautuvasti joukkueen eteen pelannut Jakub Nakladal.  

- Positiivisia asioita oli Erosen Elmeri, joka sai ensimmäisen liigamaalinsa. Hän oli meidän kärkipakki tänään, Elomo kehaisi tuoretta maalidebytanttia.

Erosen omat fiilikset olivat luonnollisesti kaksijakoiset, kun hänen maalistaan huolimatta joukkue hävisi.

- Oli kyllä hienoa tehdä maali, kun peli oli vielä 0–0 ja pääsimme siitä johtoon, mutta loppujen lopuksi peli kääntyi pettymykseksi, kun Lukko tuli ohi.

Toisen polven liigakiekkoilija on itsekin yllättynyt, että vastuuta on tullut viime peleissä Palloseuran paidassa paljon. Illan ottelussa nuorukainen pääsi jopa ykkösylivoimaa pyörittämään.

- Onhan se ollut yllätys. Valmentaja kuitenkin päättää kuka pelaa yli- ja alivoimaa ja tilaisuudet pitää käyttää hyväksi. Ja jos ei onnistu, niin pistetään pois ja joku muu tilalle. Se on kylmä fakta, Eronen toteaa ja kertoo, ettei isä Kimmo Eronen (entinen TPS-pelaaja) puutu liikaa poikansa peleihin.  

Kolmannen erän jäähyt kostautuivat

Päätöserässä nähtiin todellinen jäähysuma, kun TPS otti neljä kahden minuutin rangaistusta ja Lukko kolme samanmoista ja vielä Janne Niskalan pelin loppuminuuteilla ottama 5+20min, kun Lukko-ikoni ruhjoi mailallaan Ryan Laschin päätä.

Lukko käytti ylivoimansa hyväksi, TPS ei. Raumalaiset onnistuivat erän viiden ensimmäisen minuutin aikana kääntämään pelin 2–1-johdokseen kahdella ylivoimaosumalla.  

- Otimme liikaa jäähyjä. Lukolla on kuitenkin joukkueessa paljon kokeneita ja kovia pelaajia, jotka tekevät paikoista maalit, Eronen ruoti TPS:n päätöserän romahdusta.

Päävalmentaja Elomolla oli yksinkertainen selitys pelin kääntymiselle.

- En voi sanoa, että olisimme olleet kurittomia. Linja nyt oli tänään tämä ja jäähythän meni aikalailla tasan. Meillä oli siinä tolppa ja ylärima, mutta tänään ei pomppinut sisään.

Hän oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen ja muistutti, että juniori-ikäiset pelaajat saavat jatkuvasti hyvää oppia tulevaisuutta varten.

- Taistelu oli hyvää ja joukkue pysyi hyvin pelisuunnitelmassa. Tällä hetkellä voi tuntua synkältä, mutta tulevaisuutta varten juniorit saavat arvokasta oppia, joka voi rikastuttaa heitä ja tätä seuraa.

TPS:n pelit jatkuvat viikonloppuna tuplapeleillä Tapparaa vastaan. Perjantaina pisteistä taistellaan Tampereella ja lauantaina TPS isännöi kirvesrintoja HK Areenalla. Loukkaantumistilanne ei ota hellittääkseen ja vielä on auki palaako yksikään tänään poissaolleista pelaajista perjantaina.

Teksti: Taneli Virjonen