Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

Kärpät - TPS

2-1
LA 17.1.2015
Oulun Energia Areena

Yksi piste Oulusta hyvän taistelun jälkeen

TPS hävisi Oulun Kärpille vieraissa jatkoajan jälkeen lukemin 2–1. Peli oli merkki paremmasta, eikä joukkueen pidä työntää päätä pensaaseen sarjajohtajan luona vierailun jälkeen.

TPS sai otteluun murheellisen alun, kun Julius Junttila oli unohdettu aivan yksin maalin edustalle. Junttilalla oli helppo työ siirtää peliväline maaliin ja Kärpät 1–0-johtoon. Enempää avauserässä ei maaleja nähty.


Molemmat joukkueet puolustivat läpi ottelun tarkasti ja hyvin, mutta hyökkäyspäässä ei nähty maalipaikkojen karnevaaleja. Kahdessa ensimmäisessä erässä kumpikaan ei päässyt useinkaan aivan huippupaikoilta yrittämään maalintekoa ja vähäisetkin maalipaikat hoitivat Tomi Karhunen ja Teemu Lassila esimerkillisesti.

Lassilalta huippupaluu tolppien väliin

Varsinkin Lassila oli vireessä. Viimeisen erän lopulla hän piti lukemat lähes yksin tasoissa ottaen kasan huipputorjuntoja ratkaisuhetkillä. Mies pelasi loistavan ottelun ja oli joukkueen ykköshahmo pelissä.

- Yksi nimi on meidän joukkueesta kyllä pakko nostaa esiin. Teemu Lassila pelasi aivan mielettömän hyvän pelin ja piti meitä välillä pystyssä. Todella hieno comeback tolppien väliin Teemulta, Tepsin puolustuksessa hyvin luutinut Markus Seikola totesi.

- Pakko nostaa Teemu Lassila esiin. Todella hieno peli häneltä, päävalmentaja Miika Elomo komppasi.

Toisessa erässä lähimpänä maalintekoa mustavalkoisista oli Matias Sointu, joka karkasi puolittain läpi, mutta kärppäpuolustuksen roikkuessa paidassa kiinni, jäi veto vaillinaiseksi ja suuntautui päin Karhusta. Lisäksi Oskari Siikillä oli oma paikkansa merkitä ensimmäistä kertaa urallaan nimensä Liigan maalintekijätilastoihin, mutta Karhunen torjui ja siivous- ja lakaisuliike kärppäpuolustus hoiti loput.

Rantanen osui jälleen

Kolmas erä mentiin sekin melko tasaisissa merkeissä, kunnes viime peleissä Palloseuran todelliseksi helmeksi noussut Mikko Rantanen löi pelin tasoihin ajassa 53.53.

Päävalmentaja Elomo ei sanojaan säästellyt Rantasta kehuessa.

- Mikko on meille todella tärkeä pelaaja. Sen lisäksi, että hän on jäällä erinomainen, niin tuo A rinnassa kertoo, että hän on myös kopissa loistava pelaaja. Näen hänet tulevaisuuden franchise-pelaajana, joita tästä seurasta ei ole pitkään aikaan tullut. Viimeksi ehkä Saku Koivu, Elomo kehui jo ennakoiden tulevaa.

Jatkoajalla Kärppien Ryan Glenn oli noussut Palloseuran maalille, johon myös kiekko pelattiin. Nopea siirto verkon perukoille ja kaksi pistettä isännille. Yksi pistekin on kuitenkin hyvä saalis sarjajohtajan kotiluolasta haettuna.

- Kyllähän tämä oli meiltä viikon paras peli. Tämä tuo varmasti itseluottamusta tuleviin peleihin, Seikola sanoi.

Elomokin oli syystä tyytyväinen omiensa peli-ilmeeseen.

- Olen todella tyytyväinen joukkueeseen. En voi olla vihainen kenenkään pelistä tänään. Loistavaa taistelua koko joukkueelta. Jos miettii kokoonpanoja ja esimerkiksi palkkoja meidän ja Kärppien välillä, niin ei tuohon peliin voi olla meidän osalta kuin tyytyväinen.

Loukkaantumissuma ei ota hellittääkseen

Ensi viikolla on jälleen kolme peliä, kun aluksi tiistaina TPS vierailee Raumalla Lukon vieraana ja viikonloppu menee Tapparan kanssa pisteistä taistellen. Aluksi Tampereella perjantaina ja seuraavana päivänä HK Areenalla. Karmea loukkaantumissuma ei näytä ottavan hellittääkseen.

- Ei kyllä näytä hyvältä loukkaantumisten suhteen. Tänään tuli taas yksi nimi lisää loukkaantuneiden listaan, kun Virtalan Marko putosi kovan tärskyn saattelemana pois, Elomo huokaisi.

Myös Seikola joutuu jättämään joitakin pelejä väliin. Syy on hänelläkin loukkaantumisissa.

- Tulen huilaamaan joitakin pelejä jatkossakin. Syy on se, että voin jatkossakin pelata jääkiekkoa, niin että se on kivaa, Seikola paljasti.

Mies ei kaikesta päätellen ole vielä aivan terävimmässä kunnossa, mutta on esiintynyt silti edukseen. Peli tuntuu paranevan ottelu ottelulta.

- Tarvitaan vielä kärsivällisyyttä, mutta kyllä peli paranee itselläni kokoajan. On ollut kiva pelata, kun olen päässyt taas omimmalle paikalleni eli ylivoimaan, jonka näen kuitenkin suureksi vahvuudekseni, Seikola sanoi.

Teksti: Taneli Virjonen