Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

Kärpät - TPS

3-2
TI 14.10.2014
Oulun Energia Areena

TPS:n vieraspelikirous jatkuu – Kärpille täpärä voitto jatkoajalla

Lauantaina kuudennen kotivoittonsa napannut TPS kohtasi Kärpät Oulun jäähallilla tiistaina 14. lokakuuta. Vaikka TPS on voittanut kuusi kotiotteluaan putkeen, on joukkueella edelleen vaikeuksia vierasotteluissa. Karmaisevasta 2–0-tilanteesta hienosti tasoihin noussut Tepsi kärsi tappion jatkoajalla, mutta tuo kotiin ensimmäisen vierasottelupisteensä. 

Liiga-tilastoissa tasapisteistä otteluun luistelleet TPS ja Kärpät tapasivat edellisen kerran reilu kuukausi sitten, jolloin loppulukemina nähtiin 5–2 Kärppien hyväksi. Tälläkin kertaa voiton vei oululaiset, kun ottelu päättyi jatkoajalla lukemiin 3–2.

Ensimmäinen erä Kärppien hyökkäysjuhlaa - TPS:llä ongelmia 

Kärppien kotiottelussa ensimmäinen erä oli oululaisten hyökkäyksen juhlaa. Kärpät sai väkevän startin, kun parin minuutin sisällä kotijoukkueella oli peräti viisi yritystä Teemu Lassilan maalille. Kiekko pyöri koko erän enemmän TPS:n alueella ja turkulaisilla oli vaikeuksia saada oma hyökkäyspelinsä kasaan. Avauserän ensimmäisellä puoliskolla Kärpillä oli yli tuplasti enemmän laukaisuja maalille kuin Tepsillä.

Hyvistä torjunnoista huolimatta Lassila ei kuitenkaan ollut täysin läpäisemätön ja Kärppien Mika Pyörälä teki ottelun avausmaalin ajassa 10:27. Tasoitusta ei nähty ja niin ollen ensimmäiselle erätauolle mentiin lukemissa 1–0. 

Kärpät edelleen kuskin paikalla toisessa erässä 

TPS ei saanut erätauolla peliään uomiinsa ja toinen erä sai tepsiläisittäin karmaisevan alun. Vasta 16-vuotias Jesse Puljujärvi teki toisen Liiga-maalinsa, kun toista erää oli pelattu 4:17. 

Pitkään odotettu kavennus nähtiin viimein, kun toista erää oli pelattu 7:38. Blues-ottelussa lauantaina loistanut Radek Smoleňák sai erinomaisen maskin avustuksella kiekon Iiro Tarkin ohi.

Ottelun ensimmäinen jäähy nähtiin, kun ottelua oli pelattu jo reilusti yli puolet. Kärpät sai kahden minuutin ylivoiman, kun Ilkka Pikkarainen marssitettiin jäähyaitioon estämisestä. Lassila sai onneksi pidettyä maalinsa tyhjänä Kärppien lukuisista yrityksistä huolimatta.

Toisen erän lopussa nähtiin Tadas Kumeliauskasin upea lataus, mutta Tarkki torjui tarkasti tasoitusyrityksen. Mikko Alikoski passitettiin erän lopulla jäähylle korkeasta mailasta ja TPS sai ensimmäisen ylivoimansa viimeisellä peliminuutilla. Kärppäpuolustus kesti, mutta kolmas erä alkaa Tepsin ylivoimalla. 

Toisessa erässä torjuntalukemat olivat lähes tasoissa, mutta Kärpillä huomattavasti enemmän laukauksia maalia kohti kahden erän päätteeksi; 38, Tepsillä 26. 

Kolmannen erän upea alku – jatkoajalle luvuissa 2–2

Vaikka Kärpät kestivät TPS:n ylivoiman, oululaisten onni ei kauaa kestänyt. Kun kolmas erä oli ehtinyt vanheta vasta 2:57, Kumeliauskas otti Tarkin edelliserän huipputorjunnan takaisin korkojen kerä ja tasoitti lukemat 2–2.

TPS:n Rasmus Kulmala tarjoili Kärpille kahden minuutin ylivoiman kiinnipitämisestä kuuden ja puolen minuutin kohdalla, mutta Tepsin alivoima kesti. Molemmissa päissä nähtiin lukuisia vetoja ja yrityksiä, ja illan viides maali väreili ilmassa. Varsinaisella peliajalla maaleja ei kuitenkaan enää nähty ja niin ollen jatko-ajalle mentiin luvuissa 2–2.

Davis Patrick viimeisteli Kärppien voittomaalin, kun jatkoaikaa oli pelattu 3:08. TPS kuitenkin otti ottelusta mukaansa kauden ensimmäisen vieraspisteensä. 

Kärpät nousi voiton myötä pykälää Tepsiä ylemmäs Liiga-rankingissä sijalle viisi. 

Kärpät-TPS: 3–2

Katsojia Oulun jäähallilla: 5 237