Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

KalPa - TPS

3-4
LA 29.11.2014
Data Group Areena

TPS nappasi kolme pistettä Kuopiosta

Turun Palloseura toi Turkuun liigakauden toisen kolmen pisteen vieraspottinsa, kun joukkue voitti lauantaina KalPan. Ottelu Kuopiossa päättyi lukemin 3–4.

– Hyvä viikonloppu takana. Kova osoitus joukkueelta, jossa on paljon potentiaalia. Eilen tuli lahjoitettua kaksi pistettä pois, joten tänään oli tärkeää ottaa koko potti kotiin. Työmoraali oli erinomaista tänään. Hyvä ja onnistunut voitto, TPS:n päävalmentaja Miika Elomo kommentoi lauantain ottelun jälkeen.

Illan ottelua oli ehditty pelata vain alle kaksi minuuttia, kun KalPan maalilla vapaana ollut Radek Smolenak sai Tomas Mojzisilta unelmasyötön, jonka myötä tsekki upotti kiekon kuopiolaisten maaliin ajassa 1.47.

Ensimmäinen erä oli tapahtumarikas. Jäähyjä tuomittiin puolin ja toisin. Ensin Otto Karvinen joutui estämisestä kaksiminuuttiselle, jonka myötä KalPa tasoitti ylivoimalla Juuso Riikolan laukauksella ajassa 4.23.

Seuraavat kymmenen minuuttia sisälsi TPS:n kaksi ylivoimaa, jotka pelattiin tehokkaasti, mutta maaleitta. Ajassa 14.47. Tadas Kumeliauskasin maila takertui KalPan Rissasen jalkoihin, jonka myötä liettualainen sai jäähyn kampituksesta. TPS kesti alivoiman, mutta KalPa kiri 2–1-johtoon ajassa 16.52 Ruohomaan maalilla.

 

"Voimme voittaa missä vain"

 

TPS sai tärkeän tasoitusmaalin ajassa 18.48, kun Ilkka Pikkarainen laittoi kiekon maaliin Niclas Luceniuksen ja Jakub Nakladalin syöttötyöskentelyn päätteeksi. Tilanne näytti tietystä kulmasta potkumaalilta, mutta tarkistuksen jälkeen maali hyäksyttiin. Osuma oli Pikkaraiselle kauden neljäs. Ensimmäiselle erätauolle mentiin 2–2-lukemin.

Toista erää oli kulunut noin viisi minuuttia, kun Steven Seigo ampui siniviivalta Simon Gysbersiltä saadun kiekon kohti maalia. Edustalla päivystänyt Kumeliauskas ohjasi laukauksen ohi KalPan Eero Kilpeläisen, jonka myötä TPS siirtyi 2–3-johtoon.

– Olemme pelanneet nyt viimeiset vierasottelut hyvin. Kun teemme hommia ja joukkue taistelee, voimme voittaa missä vain ja ketä tahansa  vastaan, Elomo totesi.

 

Järviselle ehjä peli

 

Ajassa 31.53 TPS harppasi kahden maalin johtoasemaan Tero Koskirannan runnottua kiekon maalin vasemmalta tolpalta sisään. Syöttöpisteet saldosivat Gysbers sekä viidennen liigaottelunsa pelannut Oskari Siiki. Siiki avasi syöttöpisteen myötä samalla pistetilinsä.

KalPa kavensi 3–4-lukemiin ylivoimallaan Kasperi Kapasen laukauksen myötä toisen erän viimeisellä viidellä minuutilla. Maali jäi pelin viimeiseksi.

Viimeisessä erässä ajassa 50.48. TPS:n maalille syntyi pelaajasuma. KalPalle myönnettiin tilanteesta rangaistuslaukaus, sillä Nakladal peitti maalivahdin alueella kiekon hanskallaan. Yhden maalin ottelussa tehnyt Kapanen tavoitteli rankkarilla maalin alakulmaa, mutta mustavalkoisella maalilla illan vartioinut Kristian Järvinen laittoi patjansa kiekon ja maalin väliin. Elomo kiitteli Järvisen maalivahtityöskentelyä ottelun jälkeen:

– Krisu oli tänään erittäin hyvä maalilla. Hän myös torjui äärimmäisen tärkeän rankkarin, kun olimme 3–4-tilanteessa. Tarvitsemme kaksi onnistuvaa maalivahtia ja tällä hetkellä meillä on onneksi sellainen tilanne.

 

TPS ottelee seuraavan kerran ensi torstaina 4.12. Turun HK Areenalla. Vieraiksi saapuu Porin Ässät. 

Teksti: Jessi Ristilä