Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

KalPa - TPS

2-1
TI 17.2.2015
Data Group Areena

Tepsin taistelu ei riittänyt Kuopiossa

Tiistaina TPS kohtasi KalPan Kuopiossa. Kotijoukkue vei lopulta vauhdikkaan ottelun 21-lopputuloksella.

TPS lähti otteluun vaikeista lähtökohdista. Muutama tunti ennen ottelun alkua TPS ilmoitti päävalmentaja Miika Elomon potkuista. Joukkueen ruoriin hyppäsi Jarno Pikkarainen, joka johti Tepsiä heti illan ottelussa KalPaa vastaan.

– Vähän oli sekavat tunteet ennen ottelua, mutta ei tuommoisen saa kuitenkaan antaa liikaa vaikuttaa. Pitää keskittyä otteluun ja omaan tekemiseen, Oskari Siiki kommentoi päivän tapahtumia.

Kaikki ottelun kolme maalia nähtiin toisessa erässä, mutta vauhtia ei puuttunut yhdestäkään erästä. Alun jähmeyden jälkeen TPS heräsi taistelemaan ja taisteli pisteistä aina viimeisille sekunneille saakka. KalPa oli kuitenkin tällä kertaa maalin verran parempi ja näin pisteet jäivät lopulta Kuopioon.

– Tässä tilanteessa on hieman vaikea arvottaa joukkueen pelaamista täysin, että missä mennään, mutta puolustuspelaamiseen olin erittäin tyytyväinen. Lähdimme otteluun vaikeista lähtökohdista ja pystyimme puolustamaan jämäkästi 60 minuuttia. Hyökkäyspelaaminen sen sijaan jäi hieman vajaaksi ja emme päässeet käyttämään ylivoimia hyödyksemme, tuore päävalmentaja Jarno Pikkarainen kommentoi ottelua.

Vauhtia peliin ylivoimasta

Ensimmäisessä erässä ei maaleilla, eikä maalipaikoilla juhlittu. Ottelua oli pelattu vain 1.45, kun TPS joutui alivoimalle Niklas Frimanin saadessa jäähyn koukkaamisesta. KalPa ei onnistunut ylivoimalla, mutta piti kiekkoa hallussaan estäen TPS:n mahdollisuudet hyökkäykseen.

Ajassa 11.50 oli TPS:n vuoro pelata ylivoimaa. Myöskään Palloseura ei ylivoimalla onnistunut, mutta ylivoiman myötä TPS pääsi otteluun kiinni.

Erän paras paikka nähtiin, kun Mikko Rantanen syötti KalPan maalin takaa Ville-Vesa Vainiolalle aivan maalin eteen, mutta Vainiola ei onnistunut nostamaan kiekkoa Andy Chiodon ohi.

– En tiedä mikä siinä oli, että lähdimme otteluun hieman hitaasti, ehkä emme olleet aivan valmiita. Onneksi saimme hyvin parannettua toiseen ja kolmanteen erään ja pelasimmekin ne lopulta todella hyvin, Siiki kommentoi.

"Erittäin hyvä esitys joukkueelta"

Toisessa erässä niin kotijoukkue kuin Palloseura pääsivät maalien makuun. Ensin ajassa 28.05 KalPan Jukka Voutilainen vei kotijoukkueen johtoon Steven Seigon kärsiessä rangaistusta kiinnipitämisestä.

Noin viisi minuuttia myöhemmin TPS piti kovaa pyöritystä Chiodon maalilla. Kova paine toi lopulta tulosta, kun Elias Karvonen onnistui ujuttamaan kiekon Chiodon selän taakse Oskari Siikin syötöstä. Kyseessä oli Karvosen ensimmäinen varsinaisella peliajalla syntynyt liigamaali.

Ajassa 37.41 KalPa onnistui jälleen. Tällä kertaa asialla oli Toni Hyvärinen ja näin toinen erä päättyi KalPan 2–1-johtolukemiin.

– Henkinen ero näkyi ottelussa mielestäni. Meillä oli vastassa joukkue, joka on tottunut voittamaan ja vaikka ei mene aivan suunnitelmien mukaan, niin kärsivällisyys, usko ja maltti säilyy. Siinä varmaan tuli suurin ero, Pikkarainen kommentoi.

KalPa pääsi heti kolmannen erän alkuun ylivoimalle, kun Tomas Mojzis joutui jäähylle pelin viivyttämisestä. Kotijoukkue pelasi vahvaa ylivoimaa, mutta Alexandar Georgijev piti TPS:n maalilla huolen siitä, ettei KalPa päässyt kasvattamaan johtoaan.

Antti Halosen istuessa kakkosta kampituksesta Pikkarainen-Rantanen-duo loi loistavan tilanteen Chiodon maalille, mutta viimeistely jäi uupumaan.

– Maalintekoon tämä ottelu mielestäni ratkaisi. Ei yhdellä maalilla hirveän usein pelejä voiteta. Meillä oli paikkoja, joista olisi pitänyt tehdä maaleja, mutta emme onnistuneet siinä, Siiki mietti ottelua.

Kolmannen erän paras tilanne nähtiin, kun Steven Seigo pommitti viivalta maalille. Kiekko päätyi lopulta kahden tolpan kautta Chiodon alle. Tilanne tarkistettiin videolta, mutta ei maalia –tuomio säilytti KalPan johdon.

Pikkaraisella oli loistava paikka vielä ottelun viimeisillä sekunneilla, mutta kapteeni ei onnistunut nostamaan TPS:ää tasoihin.

– Todella vauhdikas ottelu. Tämä oli mielestäni erittäin hyvä esitys joukkueelta tämän päivän tapahtumien jälkeen. Pystyimme kasaamaan itsemme otteluun ja pelaamaan miehisen esityksen, Siiki tiivisti.

TPS kohtaa seuraavaksi Ilveksen. Ottelu pelataan perjantaina Hakametsän jäähallissa.

teksti: Lotta Lybeck