Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

Liigaottelut 2014 - 2015

JYP - TPS

6-2
TI 21.10.2014
Synergia-areena

JYP tyly isäntä Tepsille

TPS matkasi tiistaina Jyväskylään JYPin vieraaksi. TPS ja JYP olivat kohdanneet tällä kaudella aiemmin lokakuun alussa Turussa, jolloin TPS vei ottelun 3–2 lukemin.

TPS on kokenut vieraissa tiukkojaa yhden maalin tappioita. Tepsin tavoin, JYP on ollut vahva kotonaan ja lähti otteluun puhtaalla kotivoittosaldolla.

Ottelu lähti vauhdikkaasti käyntiin. TPS lähti otteluun hyvällä vireellä heti ensiminuuteista ja laukauksia sateli Tuomas Tarkin vartioimalle maalille. Toisessa päässä Teemu Lassila pääsi myös torjuntahommiin JYPin iskiessä muutamaan kertaan TPS-päätyyn ottelun alkuminuuteilla.

Ensimmäistä erää oli pelattu vajaat kymmenen minuuttia, kun Mikko Luoma sai kakkosen huitomisesta ja TPS pääsi ylivoimalle. Ylivoimaa ei ehtinyt montaa sekuntia kulua, kun Radek Smoleñák laukoi jo tolppaan. Hetkeä myöhemmin Smoleñák osui uudelleen tolppaan, mutta maaliin ei kiekko millään pomppinut.

Flashbackeja lauantailta

Ensimmäistä erää oli jäljellä noin viisi minuuttia, kun JYP nousi 1–0 johtoon. Eric Perrin voitti aloituksen Koskirantaa vastaan, Perriniltä kiekko Luomalle ja Luoma toimitti kiekon Tuomas Pihlmanille, joka laukoi pelivälineen Lassilan selän taakse.

Toinen erä alkoi TPS:n ylivoimalla. Koskiranta sai kiekon b-pisteelle, josta tarkka syöttö Laschille. Yhdysvaltalainen yritti vanhanaikaista, mutta Tarkki aavisti Laschin aikeet ja piti maalinsa puhtaana.

Toista erää ehti kulua alle kaksi minuuttia, kun Jani Tuppurainen vei JYPin 2–0 johtoon Markus Hännikäisen ja Anssi Löfmanin hyvän pohjatyön tuloksena.

Hetkeä myöhemmin Mikko Viitanen nousi rännistä suoraan kohti TPS-maalia, Lassila ei nähnyt mitään ja Viitasen laukaus siivitti kotijoukkueen jo 3–0 johtoon.

Kaikki on vielä mahdollista

Kun toista erää oli pelattu reilut kymmenen minuuttia TPS iski takaisin. Eric Perrin kärsi kakkosta ja TPS pääsi pyörittämään jälleen ylivoimaa. Koskiranta syötti Laschille, joka jatkoi kiekon maalin takaa Lauri Tukoselle. Tukonen laukoi varmasti yläkulmaan ja Tarkki yllätettiin ensimmäisen kerran.

Vain 37 sekuntia myöhemmin TPS nousi jo maalin päähän, tällä kertaa kiekon Tarkin selän taakse taituroi Tadas Kumeliauskas. Mikko Rantanen toimitti kiekon nuorelle liettualaislupaukselle, joka pujotteli JYP-puolustuksen ohi ja iski kiekon maaliin.

Juuri, kun TPS oli loistavassa kirissä, Markus Nenonen kaatoi kylmää vettä niskaan. Nenosen ohjauksesta kiekko TPS-maaliin ja taululle 4–2.

JYP pitää kotivoitoistaan kiinni

Kolmas erä alkoi toisen erän kaavalla, JYPin nopealla maalilla. TPS:llä oli vaihto kesken, kun Valtteri Hietanen ja Valtteri Kemiläinen lähtivät hyökkäämään TPS-maalille. Hietanen laukoi epäonnistuneesti, mutta irtokiekko kimposi suoraan Pihlmanin lapaan, josta Pihlman laukoi JYPin viidennen täysosuman.

Ottelua oli pelattu 46 minuuttia ja 38 sekuntia, kun Luoma päätti haudata TPS:n toiveet ensimmäisestä vierasvoitosta laukomalla 6–2 lukemat taululle.

TPS vaihtoi vielä maalivahtia, kun ottelua oli jäljellä reilu kymmenen minuuttia. Lassila ulos, Järvinen sisään.

Illan oudoin tilanne nähtiin JYP-maalilla. Lasch laukoi Tarkin oikealta puolelta, Tarkki ei ehtinyt kiekkoon kunnolla ja kiekko vieri aivan maaliviivan pitkin maalin toiseen reunaan. Sieltä kiekon lapaansa sai Tukonen, joka laukoi kiekon terävästi kohti maalia, mutta kuin ihmeen kaupalla Tarkki venyi torjumaan sen. Tilanne tarkistettiin vielä videolta, mutta tuomio oli harmittava: ei maalia.

Järvinen venyi ottelun viimeisellä kympillä vielä kahdesti tärkeään torjuntaan, mutta summerin soidessa lukemat taululla olivat masentavat; 6–2.

Seuraava peli TPS:llä on edessä perjantaina. Tepsi lähtee hakemaan perjantaina kahdeksatta peräkkäistä kotivoittoa, kun vieraaksi Turkuun saapuu HPK.

 

Teksti: Lotta Lybeck